3 milliárdos zöldkötvény-kibocsátás a Deltaplastnál

Sikeres kötvénypiaci aukciót bonyolított le pénteken 3 milliárd forint értékben a Deltaplast. A jegybank Növekedési Kötvényprogramjának keretében végrehajtott tranzakció során a társaság a fenntartható gazdasági fejlődés szempontjait kiemelten figyelembe véve, zöld kötvényt bocsátott ki.

Nagy érdeklődés mellett bocsátott ki NKP-s kötvényeket az Agrár Kft.

Nagy érdeklődés mellett bocsátott ki NKP-s kötvényeket az Agrár Kft.

Kötvényeket bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében az egyik legsikeresebb hazai agrár vállalatcsoport, a Claessens család érdekeltségi körébe tartozó Agrár Kft. A tranzakció pénzügyi tanácsadója Credit Management Group volt, a szervezői és forgalmazói feladatokat az OTP Bank látta el.

24 milliárdos kötvénykibocsátást hajtott végre a Hunland

24 milliárdos kötvénykibocsátást hajtott végre a Hunland

Sikeresen bocsátott ki kötvényeket közel 24 milliárd forint értékben a Hunland cégcsoport. A jegybank Növekedési Kötvényprogramjának keretében végrehajtott tranzakció során a társaság eredetileg 22 milliárd forintot tervezett bevonni a befektetőktől részben jövőbeni beruházások finanszírozása, részben egyéb finanszírozási célok érdekében - derül ki a társaság közleményéből.

Terjeszkedés koronavírus idején: megszólal az év pénzügyi vezetője

Terjeszkedés koronavírus idején: megszólal az év pénzügyi vezetője

Kötvénykibocsátás a koronavírus-válság közepén, akvizíciók lebonyolítása külföldön, gyors alkalmazkodás az új hitel- és ingatlanpiaci környezethez - csak néhány eredmény azok közül, amelyeket Schilling Dániel a Duna House gazdasági igazgatójaként elért, kiérdemelve a CFO of the year 2020 díjat, amelyet nemrég Budapest Economic Forum konferenciánkon vehetett át. A legjobb pénzügyi vezetőnek járó díj fogadtatásáról, a mögötte álló munkáról, a koronavírus és az új családtámogatási intézkedések hatásairól és a Duna House tervezett felvásárlásairól is kérdeztük a szakembert.

Ki lesz az idei év pénzügyi vezetője Magyarországon?

November 8-án kiderül, ki lesz az év vállalati pénzügyi vezetője Magyarországon. Ekkor, az ország legfontosabb pénzügyi vezetőit felvonultató Business and Finance konferencián kerül ugyanis átadásra a Portfolio és a Credit Management Group közös "CFO of the year" díja. A legnagyobb pénzügyi teljesítményt felmutató hazai vállalatok vezetői közül a zsűri által idén a legfelkészültebbnek és legsikeresebbnek tartott gazdasági, pénzügyi igazgatót tüntetjük ki az eseményen. A rendezvényről és a díjról a társszervező Credit Management Group ügyvezető igazgatóját, Szentirmay Pétert kérdeztük.

Láss csodát: nem is a bankok a magyar cégek legnagyobb hitelezői

Egyedülálló felmérés készült a hazai vállalatok pénzügyi szokásairól. A nagymintás elemzés a hazai GDP 28%-át reprezentáló vállalatok viselkedését mutatja be. Az elemzés egyik legérdekesebb megállapítása, hogy a vállalati szféra legnagyobb finanszírozói nemzetgazdasági szinten nem is a bankok, hanem a beszállítók, azaz maguk a vállalatok.

Kötelező házi feladat mindenkinek: most lépj, míg nem jön a válság!

A legtöbb magyar cégnél a vállalati vagyon közel 20-40 százaléka vevőállomány. A nagy cégeknél önálló funkció ennek menedzselése, a kisebb vállalkozások viszont még kevésbé kezelik tudatosan a kérdést. A vállalati credit management és hitelbiztosítási szakma hazai specialistája a Credit Management Group, amelynek egyik ügyvezetőjét, Schmidt Ákost kérdeztük erről a feljövőben lévő szakterületről és a cég egyik innovációjának németországi terveiről.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.