Üzlet

Ki lesz az idei év pénzügyi vezetője Magyarországon?

November 8-án kiderül, ki lesz az év vállalati pénzügyi vezetője Magyarországon. Ekkor, az ország legfontosabb pénzügyi vezetőit felvonultató Business and Finance konferencián kerül ugyanis átadásra a Portfolio és a Credit Management Group közös "CFO of the year" díja. A legnagyobb pénzügyi teljesítményt felmutató hazai vállalatok vezetői közül a zsűri által idén a legfelkészültebbnek és legsikeresebbnek tartott gazdasági, pénzügyi igazgatót tüntetjük ki az eseményen. A rendezvényről és a díjról a társszervező Credit Management Group ügyvezető igazgatóját, Szentirmay Pétert kérdeztük.
A CFO of the year 2018 díjra bármely hazai cég pénzügyi, gazdasági vezetője jelentkezhet. Az érdeklődéseket a cfooftheyear@portfolio.hu címen fogadjuk, a pályázati anyagot kérésre elküldjük, és kitöltve ugyanerre az e-mail címre várjuk vissza 2018. szeptember 30-áig. A pályázók 20%-os kedvezménnyel, az első nyolc helyezett pedig díjmentesen vehet részt november 8-ai konferenciánkon.

Portfolio: Mire számíthat, aki eljön a Portfolio és a Credit Management Group közös Business and Finance konferenciájára november 8-án?

Szentirmay Péter: A magyar vállalatok pénzügyi és operatív vezetőinek egyik legnagyobb éves konferenciájára kerül sor Budapesten. Idén második alkalommal rendezi meg ugyanis Business and Finance Summit konferenciáját a Portfolio és a Credit Management Group, amelyen a nemzetközi szinten is elismert CFO of the year díj is átadásra kerül. A kapcsolatépítési lehetőségek mellett magas színvonalú előadásokkal, esettanulmányokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel járjuk körbe a hazai vállalatok legfontosabb működési és pénzügyi kérdéseit. Olyan egyedi rendezvényről van szó, amely kifejezetten vállalatoknak szól, a hasonló helyzetben lévő cégek vezetői tudják megvitatni egymással tapasztalataikat. Azt mondhatjuk, hogy aki igazán számít a hazai vállalati pénzügyi szakmában, az ott lesz a rendezvényen. Mi pedig a Portfolio társszervezőjeként mindent megteszünk, hogy aki eljön, utólag valóban azt érezze, kár lett volna kihagyni ezt az eseményt.


Ki lesz az idei év pénzügyi vezetője Magyarországon?

A rendezvényen több díj is átadásra kerül. Az év credit management csapatát is kitüntetik, de ami ennél még fontosabb, a rangos CFO of the year díj is átadásra kerül. Miről szól a CFO of the year díj, amelyet idén második alkalommal vehet át az év pénzügyi vezetője a Business and Finance Summit konferencián?

Egy Európában elterjedt, prémium kategóriás pénzügyszakmai díjról van szó, amelyet a vállalati szféra legkiemelkedőbb pénzügyi-gazdasági vezetői kaphatnak meg, és amely díj Magyarországon egészen 2017-ig nem került kiadásra. Sok országban ez a díj jelenti a legjelentősebb elismerést, amit a vállalatok gazdasági vezetői megkaphatnak. Több országban pedig a Credit Management Group külföldi partnerei szervezik a díjátadót és a rendezvénysorozatot is. Ez alapján született meg az ötlet, hogy Magyarországon is bevezessük ezt a díjat, amivel a legsikeresebb magyarországi vállalatoknak a legkiemelkedőbb pénzügyi vezetőit tüntetjük ki, az általuk felmutatott vállalati és személyes teljesítmény alapján. A díjat egyébként egy szakmai zsűri ítéli oda, amely terveink szerint idén is vállalati pénzügyi szakemberekből, bankárokból, kutatókból, gazdasági újságírókból, hitelbiztosítási szakemberekből és a Magyar Creditmanagement Szövetség képviselőjéből fog állni.

Hogyan zajlik a kiválasztási folyamat? Milyen információk alapján és kik közül választották ki a díjazottat?

A "CFO of the Year" díjat nem vállalatok, hanem olyan kiemelkedő szakmai teljesítményt felmutató személyek kaphatják, amelyek a megelőző évben szakmai kihívást jelentő helyzetben is eredményesen helyt álltak. Ilyen kihívást jelenthetnek többek között a cégfelvásárlás, beruházás, tőzsdei kibocsátás, komplex finanszírozási és fedezeti struktúrák kidolgozása, innovatív pénzügyi módszerek bevezetése, tulajdonosváltás vagy akár hektikusan változó gazdasági környezetre vonatkozó gyors reagálás. A jelöltek teljesítményének meg kell ugyan jelennie a sikeresen és jövedelmezően gazdálkodó vállalat eredményeiben is, de a díj a személyes szakmai felkészültségük elismerésére szolgál.

Milyenek voltak az első alkalom, vagyis a tavalyi díjátadó tapasztalatai?

A szakmai szervezetek és a szervezők a Portfolio-val közösen, nagy számban jelöltek olyan közép- és nagyvállalatokat, amelyek üzleti teljesítménye egyértelműen kiemelkedik a magyar átlagból, és ahol az előbb említett kihívások történtek az elmúlt időszakban. A szakmai zsűri pedig ezek közül, a nagy számban jelölt közép-és nagyvállalati szakemberek közül, a jelöltek pályázatai alapján választotta ki a szakmailag kimagasló jelölteket. A pályázatok alapján nemcsak egy, hanem 8 kiemelkedő teljesítményt nyújtó díjazott kapott elismerést, idén is ezt tervezzük. A "CFO of the year" 2017-ben Szász Károly, a Bonafarm Csoport gazdasági igazgatója lett.

Ki lesz az idei év pénzügyi vezetője Magyarországon?
A CFO of the year díj 2017-es jelöltjei és a díj átadói. A díjjal a kezében Szász Károly, a Bonafarm gazdasági igazgatója. Fotó: Stiller Ákos.
Milyen visszajelzéseket kapott azóta a díjazottaktól, illetve a zsűriben résztvevő partnerektől?

A pénzintézeti, tanácsadói, beszállítói stb. partnerek munkájában óriási jelentősége van egy-egy cég gazdasági, pénzügyi igazgatójával való kapcsolattartásnak. A visszajelzések is megerősítették, hogy éppen olyan vállalatok pályáztak tavaly erre a díjra, amelyek üzletileg is érdekesek partnereink számára, elsősorban olyan közép- és nagyvállalatok, amelyek maradandó pénzügyi sikereket értek el, akár beruházások, finanszírozási döntések vagy akvizíciók, összeolvadások révén. Ahogy a tavalyi és az idei díjátadó szponzora, a Commerzbank vezérigazgató-helyettese a Portfolio-nak adott interjújában fogalmazott, erős szakmai kompetenciákat testesítenek meg a tevékenységi területükön, és nem rettennek meg valamilyen összetettebb kockázatkezelési illetve működési struktúra felállításától sem.

Milyen kiemelt témákkal foglalkozik az idei Business and Finance konferencia november 8-án?

A rendezvény első szekciójába olyan előadók meghívását is tervezzük, akik egy-egy nemzetközi pénzintézet vezető közgazdászaként vagy elemzőjeként a világ legbefolyásosabb pénzügyi szakértői közé, az úgynevezett "top influencerek" közé tartoznak. Ezt követően vezérigazgatók, felsőszintű döntéshozók beszélnek majd arról, milyen pénzügyi kérdések foglalkoztatják őket leginkább 2018-ban, és mit várnak el saját cégük pénzügyi, gazdasági igazgatójától. Kiemelt témát képeznek a felvásárlások, összeolvadások pénzügyi nézőpontból, a hazai credit managament gyakorlat aktualitásai, az informatikai, hr- és adózási kihívások. Idén is kiemelt szerepet kap természetesen a finanszírozási terület, többek között a magasabb kamatkörnyezetre történő felkészülés.

A CFO of the year 2018 díjra bármely hazai cég pénzügyi, gazdasági vezetője jelentkezhet. Az érdeklődéseket a cfooftheyear@portfolio.hu címen fogadjuk, a pályázati anyagot kérésre elküldjük, és kitöltve ugyanerre az e-mail címre várjuk vissza 2018. szeptember 30-áig. A pályázók 20%-os kedvezménnyel, az első nyolc helyezett pedig díjmentesen vehet részt november 8-ai konferenciánkon.
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
talgo train