Előfizetői tartalom

Elképzelhetetlen mennyiségű pénzt önt rá Kína a világra

Huszák Dániel, Hongkong
3 ezer milliárd dollárt tervez elkölteni infrastrukturális, digitális és kereskedelmi fejlesztésekre magánbefektetők, bankok és államok segítségével Kína az Övezet és Út programon keresztül 2030-ig. A projekt fontos részét képezi a Hongkong különleges közigazgatási terület is, ami lényegében összeköti Kínát a világ többi részével; nem véletlen, hogy itt rendezték meg idén a negyedik Övezet és Út csúcsot is, ahova alkalmunk nyílt ellátogatni. A csúcson elhangzott, hogy a projekt célja Európa és Ázsia infrastruktúrájának összekötése mellett az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó technológiai megoldások elterjesztése és a fenntartható energiaforrások, finanszírozás bevonása is a fejlesztésbe.

Negyedik éve kerül megrendezésre az Övezet és Út Csúcs, melyet idén a Hongkong különleges közigazgatási terület vezetése szervezett meg. A nyitóelőadást Carrie Lam, Hongkong kormányzója tartotta meg, aki elmondta, hogy Hongkong kulcsfontosságú szerepet tölt be a projektben, hiszen egy fejlett infrastruktúrával és szakértelemmel rendelkező metropolisz, ahonnan egyszerre elérhető...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái