Uniós források

Felmentette Orbán Viktor az EU-pénzek egyik legfontosabb döntéshozóját

Portfolio
A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg és a mai, azaz 2019. szeptember 11-i naptól hatályos, hogy felmentette Orbán Viktor miniszterelnök a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság, illetve a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottsága elnöki tisztségéből Schanda Tamás Jánost. A döntés nem meglepő, egy minapi minisztériumi átszervezéssel szorosan összefügg.

Az egymás után megjelent két miniszterelnöki határozat szerint mindkét poszton Perényi Zsigmond Péter (a határozatban Perényi Sigismund Peter, ld. a fenti képen), az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára váltja Schanda Tamás Jánost, aki a bevezetőben jelzett tisztségeket tavaly május, illetve július óta töltötte be.

A két testület lényeges szereppel bír az EU-pénzek magyarországi elosztásában, a stratégiai tervezésben, illetve a támogatások elosztási stratégiájának kialakításában és végrehajtásában. A Schanda Tamással kapcsolatos mai döntések összefüggnek azzal, hogy Perényi Zsigmond váltotta a közelmúltban az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Schandát az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkári poszton, aki a fenntarthatóságért felelős államtitkári posztot kapta meg Weingartner Balázs után.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Orbán: az e-autózás éllovasa lesz Magyarország