TBB connect
Üzlet

Magyar sikercég ad tanácsokat a startupoknak: bemutatják az új terméküket is

Portfolio
November 4-én és 5-én online rendezik meg az idei EIT InnoEnergy TBB.Connect eseményt, amit egyfajta találkozási pontként jellemeznek a szervezők, és ami jóval több, mint egy online startup-kiállítás: az úttörő technológiák állnak a középpontban, és a rendezvény alkalmat teremt arra, hogy minden korábbinál szélesebb körben serkentse a piaci szereplők közti kapcsolatfelvételeket, az üzleti, tudományos célú együttműködések létrejöttét főleg az ipar, a fejlesztők és az oktatási oldal képviselői között.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A rendezvényen több, fenntartható technológiai, illetve üzleti megoldásokon dolgozó előadó kap bemutatkozási lehetőséget kezdve Emmanuel Lagarrigue-tól, a Schneider Electric innovációs vezérigazgatótól, Giles Dicksonon, a WindEurope vezérigazgatóján át egészen Michael E. Webberg, az ENGIE tudományos és technológiai igazgatójáig. További inspirációt gyűjthetnek a résztvevők Maros Šefčovič az Európai Bizottság alelnökének továbbá Ann Mettler, a Gates Ventures Európa igazgatójának megszólalásaiból.

A TBB.Connecten magyar részről az EIT InnoEnergy PowerUp versenyének 2017-es győztese, a hatékony energiatárolás megteremtésére megoldást kínáló HeatVentors vezetőinek előadása is hallható lesz, akik sok szempontból mintául szolgálhatnak a hazai energetikai startupok számára.

Andrássyné Farkas Rita, a HeatVentors ügyvezetője a Portfolio-nak elmondta, hogy nemcsak az energetikában, hanem minden szektorban kiemelt jelentősége van a kiállításoknak és konferenciáknak, hiszen ilyenkor közvetlenül tudnak találkozni jövőbeli ügyfelekkel, és tudnak megszólítani potenciális partnereket. Természetesen befektetők is jelen vannak a kiállításon, viszont a startupok számára fontosabb, hogy jövőbeli vevőkkel és disztribútorokkal találkozhassanak, megismerjék az igényeiket, és a kiállítói stand és prezentáció segítségével terjesszék a technológiánkat.

„Mivel egy innovatív terméket kínálunk, ezért rendkívül fontos számunkra a piac edukálása, amire ez egy kiváló lehetőség” – tette hozzá a cégvezető. Az eseményen minden innovatív vállalkozás egy 3 perces prezentációval készül, ahol bemutatja a termékét, az eddig elért eredményeit, és hogy mit kínál a résztvevő cégek, befektetők számára.

A TBB.Connecten tervezett prezentációjában a HeatVentors új termékékét mutatja majd be, az újgenerációs hőenergiatárolót, a HeatTank-et,

annak előnyeit, és beszámolnak az eddig elért sikereikről, többek között arról is, hogy a vírushelyzet ellenére is sikerült Magyarország mellet két külföldi országban (Olaszország és Indonézia) is értékesíteniük.

Nagy szükség van az innovációra az energetikában, de a verseny is nagy

„A legtöbb jelenlévő startupnak hasonló a célja, az energiahatékonyságot és a környezet megóvását tűzték ki célul. Nagyon nagy szükség van ezekre a cégekre és innovációkra, hiszen az egyik legnagyobb globális problémára ajánlanak megoldásokat. A jelenlévő cégek nem konkurensek, hiszen mindenki megoldása más és más, más szektoroknak más és más problémájára adnak megoldást. Ezenkívül sokszor ki is egészítik egymást az innovációk és a cégek közösen tudnak dolgozni a jövőben” – véli Andrássyné Farkas Rita.

Hozzátette: egyre több energetikai versenyt és pályázatot hirdetnek meg.

Nagy a verseny, mivel sok a remek ötlet, egy verseny zsűrijének vagy egy befektetőnek nehéz dolga van, hogy összehasonlítsa egymással a pályázókat.

Minden induló cégnek szüksége van anyagi segítségre, viszont a legnagyobb cél a cégek számára nem a pályázati vagy befektetési pénzek, hanem a vevők megszerzése.

Az energetika ugyanakkor egyre nagyobb reflektorfényt kap, ezért kiemelt szerepet kapnak az ebben tevékenykedő cégek. Manapság azonban már nagyon kevés a régiós kiállítás, egyre inkább nemzetköziesednek ezek az események is. Idén a legtöbb kiállítás online térbe költözött, így a startupoknak könnyebb részt venni ezeken a rendezvényeken és még változatosabb a résztvevők listája. A startupok számára vonzó egy nemzetközi befektető, mivel új piacokat nyithat meg számára. A befektetők is egyre nyitottabbak a más országokból érkező startup-ok felé, mivel a cégek jelen vannak a nemzetközi piacokon. A HeatVentors is egyre több megkeresést kap külföldi befektetőktől, főleg Európából, de tárgyaltak már amerikai és ázsiai befektetőkkel is.

Andrássyné Farkas Rita minden startupnak ajánlja, hogy vegyen részt ilyen rendezvényeken. A cégeknek lehetősége van megmérettetni magukat, a workshopok alkalmával tökéletesíthetik az üzenetüket, gyakorolhatják az előadásmódjukat, ötleteket kapna a mentoroktól, zsűritől és a többi előadótól. A versenyeken kapott nyereménynek pedig mindig van helye egy cég életében, a HeatVentors például a technológia szabadalmaztatására költötte a 2017-es InnoEnergy PowerUp verseny 20 ezer eurós fődíját. Ezen kívül marketing szempontból is profitáltak a versenyből, a nézők között olyan nagyobb cégek is jelen voltak, akikkel stratégiai együttműködésről tudtak tárgyalásokat kezdeni, illetve bekerültek a nemzetközi szaksajtóba is.

„A Heatventors a klímaváltozás ellen folytatott küzdelem kiemelkedő magyar példája. Szakmai sikerüket többek között annak a kitartásnak is köszönhetik, aminek segítségével képesek voltak arra a jelentős szemléletváltásra, mely során fejlesztőből vállalkozóvá váltak” – tette hozzá Dervalics Ákos, az EIT InnoEnergy magyarországi országmenedzsere.

A cikk megjelenését az Central Europe InnoEnergy támogatta.

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját