Újabb visszalépés a Teslánál - Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy Musk tervezte
Üzlet

Újabb visszalépés a Teslánál - Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy Musk tervezte

Portfolio
A Reuters úgy tudja, hogy a Tesla a korábbi tervekkel ellentétben nem alkalmaz egy fontos autógyártási innovációt, és ez is példa lehet arra, hogy az eladások kedvezőtlen alakulása miatt a cég rövid távon megfogja a költségeket.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Mostanában egészen jól értesült a Reuters a Teslával kapcsolatban:

  • április elején a Reuters írta meg elsőként, hogy a Tesla korábbi ígéretével ellentétben mégsem kezdi meg hamarosan az eddigieknél jóval olcsóbb, Model 2 gyártását (amit azóta Elon Musk valamelyest cáfolt),
  • most pedig arról írnak, hogy a Tesla letett arról, hogy egy korábban bevezetett egyedülálló innovációt, a gigacastingot alkalmazza.

Az az elmúlt hónapok folyamatai alapján egyértelmű, hogy átmeneti nehézségei vannak a vállalatnak, mivel nem úgy fogynak az autói (globális trend az elektromos autók értékesítésében a növekedés lassulása), mint amire korábban számítottak, így a költségeket igyekeznek visszavágni, elbocsátják az alkalmazottak több mint tizedét, és top menedzserek is távoztak a cégtől.

A Reuters legújabb értesülése arról szól, hogy a cég visszalép a gigacasting alkalmazásától. Ez a gyártási módszer röviden arról szól, hogy miközben a hagyományos autógyártásban az autók alvázát sok elemből építik össze, a Tesla módszerével az autók alvázát hatalmas présgépek segítségével lényegesen kevesebb, akár egyetlen darabból oldják meg, ezzel is spórolva a gyártási költségeken.

A gigacasting lehetett volna az egyik alapja annak, hogy a Tesla elő tudja állítani az olcsóbb modelljét, a Model 2-t, de a Reuters szerint ettől most visszalépett a cég, és egy már bevált módszerrel 3 darabból állítják össze az alvázat.

A Reuters szerint ez a lépés egy újabb példa arra, hogy a Tesla rövid távon csökkenti a kiadásait, hogy azokat az eladásokhoz és a bevételekhez igazítsa. A gigacasting hosszú távon megtakarításokat hozhatna a Teslának, viszont rövid távon jelentős  beruházásokkal jár.

A Tesla részvényárfolyama idén 28 százalékot esett.

Címlapkép forrása: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1185508590