Elárulta Warren Buffett, mi jelenti a legnagyobb veszélyt a következő években
Üzlet

Elárulta Warren Buffett, mi jelenti a legnagyobb veszélyt a következő években

Portfolio
Warren Buffett egyelőre nem fektetett be a mesterséges intelligencia iparágba, a technológia lehetséges káros hatásaira figyelmeztet - írj a CNBC. Mire és hogyan használják a bankok az AI technológiát? Erről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. 
Hogyan használják az AI-t a bankok? Erről is szó lesz június 11-én a Financial IT rendezvényünkün. Regisztráció és részletek itt!

"Gondoljunk csak bele az emberek átverésének lehetőségébe! Ha érdekelne a csalásba való befektetés, akkor ez lenne minden idők leggyorsabban növekdő ipara, és ezt bizonyos értelemben az AI teszi lehetővé" - mondta Buffett a Berkshire Hathaway szombati éves részvényesi közgyűlésén.

Buffett rámutatott, hogy a csalók AI-hangklónozással és más deep fake technológiákkal képesek reálisnak tűnű, félrevezető tartalmakat készíteni, ezzel rávenni az áldozatok arra, hogy pénzt küldjenek a csalóknak.

"Nyilvánvaló, hogy a mesterséges intelligencia jó dolgokra is alkalmas, de én, mint olyan ember, aki egy fikarcnyit sem értek hozzá, úgy gondolom, hogy óriási lehetőségei vannak a jóra és óriási lehetőségei a rosszra is - és egyszerűen nem tudom, hogy ez hogyan fog alakulni" - tette hozzá Buffett.

A befektetőlegenda elismerte, hogy nem ismeri az AI-t, és a 20. században kifejlesztett atombombához hasonlította a benne rejlő potenciált. "Nem tudok semmit az AI-ról. Ez nem jelenti azt, hogy tagadom a létezését vagy a fontosságát, vagy bármi ilyesmit" - mondta Buffett óvatos hangnemben

Kiengedtük a szellemet a palackból, amikor kifejlesztettük az atomfegyvereket, és ez a szellem mostanában szörnyű dolgokat művel, és ennek a szellemnek a hatalma az, ami halálra rémít.

"Nem tudom, hogyan lehetne a dzsinnt visszaküldeni a palackba, és a mesterséges intelligencia némileg hasonló. Hogy ez meg fogja-e változtatni a társadalom jövőjét, majd később kiderül" - tette hozzá Buffett.

Hogyan használják az AI-t a bankok? Erről is szó lesz június 11-én a Financial IT rendezvényünkün. Regisztráció és részletek itt!

Címlapkép forrása: Shutterstock

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
világűr