Kemény küzdelmet folytatnak a reptereken a takarítás nagymesterei

Kemény küzdelmet folytatnak a reptereken a takarítás nagymesterei

Egy légikikötő tisztán tartása bonyolult és sokrétű szolgáltatást takar, rengeteg biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi kritériumnak kell megfelelni. Ezért sem mindegy, hogy mely cégeket választják ki a reptéri üzemeltetők a takarítási munkák elvégzésére. A B+N Referencia Zrt. 2022 január 1-étől - egy tavaly kiírt pályázat nyerteseként - újabb 4 évre elnyerte a prágai Václav Havel Repülőtér takarítási szolgáltatásait. A társaság 12 pályázó mellett, egyedüli magyar székhelyű vállalatként indult a tenderen.

Tovább terjeszkedik az ingatlanüzemeltető cég

Tovább terjeszkedik az ingatlanüzemeltető cég

A B+N Referencia Zrt. 2021 tavaszán felvásárolta az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román és magyar érdekeltségeit. A terjeszkedés folytatásaként most 100%-os tulajdonrészt vásároltak az ISS szlovéniai leányvállalatában.

A hibrid munka irányba megyünk, de igenis van jövője az irodaházaknak

A hibrid munka irányba megyünk, de igenis van jövője az irodaházaknak

Elkezdődött az FM & Hybrid Office konferencia, ahol az irodapiac jelenjét, jövőjét és minden velejáróját vitatják meg a résztvevő szakértők. Az elmúlt másfél év ugyanis rengeteg változást indított be, a távmunka, az irodaterek albérletbe adása, a belső elrendezések felborulása, a területek visszaadás, a fenntartható üzemeltetés és számos más bérlői igény nem kis átalakulást eredményezett az irodapiaci szereplők életében. A szakértők egyet értettek abban, hogy a hibrid irodahasználat most a legelképzelhetőbb kimenetel, és csak ritkán van példa arra, hogy valaki teljes egészében otthoni munkavégzésre küldi a dolgozóit.

Nemzetközi terjeszkedésbe kezdett a B+N Referencia Zrt.

Nemzetközi terjeszkedésbe kezdett a B+N Referencia Zrt.

Megvásárolta az ISS Csoport kelet-közép-európai érdekeltségeit a B+N Referencia Zrt. A felvásárlással a magyar cégcsoport a régió egyik legjelentősebb létesítményüzemeltetőjévé vált. A tranzakció az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román és magyar érdekeltségeit érinti.

300 milliárd forintos gigatender győztesét hirdették ki - Nagy változások jönnek az állami kórházakban

300 milliárd forintos gigatender győztesét hirdették ki - Nagy változások jönnek az állami kórházakban

Új világ jön a takarítás, tisztaság és intézményi fertőtlenítés területén a magyarországi állami kórházakban – ígéri a tavaly decemberben kiírt, 300 milliárd forintos keretösszegű tender nyertese, a B+N Zrt. A társaság ügyvezetőjét a koronavírus-járvány tanulságairól, a tender lebonyolítását követő gyakorlati következményekről kérdeztük. Kis-Szölgyémi Ferenc arról is beszélt, hogy ez egy keretmegállapodás, a kórházaknak van lehetőségük saját maguk megszervezni a takarítási szolgáltatást, nem muszáj lehívniuk ezt a központi lehetőséget. Abban viszont változás jön, hogy új, egységes és magasabb szintű standardeknek kell megfelelni a higiénia területén. Ezzel pedig szerinte mindenki nyerni fog.

Van egy szektor az ingatlanpiacon, ahol a Covid miatt duplájára nőttek a megrendelések

Van egy szektor az ingatlanpiacon, ahol a Covid miatt duplájára nőttek a megrendelések

Az FM piac az egyik olyan szereplője az ingatlanpiacnak, ahol a járvány alatt, szolgáltatóként sokkal több megrendeléshez lehetett jutni. Nem hogy visszaesés nem volt, de az egészségügyi intézményekben és a Covid alatt is működő irodákban duplájára nőttek a megrendelések. Hogy a fokozódó higiéniai igények 2021-ben is velünk maradnak-e, arról Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Így küzdöttek az elfeledett magyar

Így küzdöttek az elfeledett magyar "koronahősök"

Ha valakire igazán nagy felelősség és nyomás került az orvosok és ápolók mellett azok a tisztaságért, higiéniáért felelős dolgozók, különösen azok, akik egészségügyi intézményben vagy a tömegközlekedési járatokon, megállókban dolgoztak és dolgoznak most is folyamatosan. Az elmúlt hónapokban az összeomló globális kereskedelem mellett nem volt könnyű játszma a megfelelő védőeszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése, mégis ez volt a vírus elleni védekezés egyik legfontosabb momentuma. Szij Csabát, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgató-helyettesét kérdeztük a legnehezebb pillanatokról, illetve arról, hogy mit vár ezek után a takarítás minőségétől, az áraktól, a bérektől, illetve a takarítószakma megítélésétől.

"Valóságos licit és harc folyik a vírusölő fertőtlenítőkért" - Még 10-szeres áron is muszáj megvenni

Most értékelődött fel igazán az ingatlanüzemeltető cégek szerepe, amellett, hogy az üresen kongó épületek fenntartására még az egyik legnagyobb home office gyakorlat idején is oda kell figyelni, ők biztosítják azt is, hogy a nagyobb irodaházakban, vagy kórházakban, de akár még a tömegközlekedési járműveken is tisztaság fogadja a dolgozókat, utazókat. Mindezt egy olyan környezetben, amikor valóságos licit és harc folyik a vírusölő fertőtlenítőkért és a tisztítószerekért akár 10-szeres árat is elkérhetnek.

ICA után ROBIN tarolhatja le a piacot, de nagyon

ICA után ROBIN tarolhatja le a piacot, de nagyon

Húsz új, saját fejlesztésű takarító robotot állít munkába több hazai középületben és a ferihegyi repülőtéren a B+N Rerencia Zrt.- közölte a szerdai sajtóbemutatón a facility management szakterület vezető társasága.

Már tesztelik a magyar fejlesztésű robotot

Saját fejlesztésű takarítórobot tesztelését kezdte meg az Airport Security Zrt. a Budapest Airport területén a takarítási feladatok magasabb színvonalú és automatizált ellátását megcélozva. A héten útjára indította a legmodernebb technológiával felszerelt Integrated Cleaning Assistant takarítórobotját, más néven az ICA-t.

Kidobtad a régi céges papírokat, amit még őrizni kellett volna? Várhatod a büntetést!

A cégek életében apróságnak tűnhet, de sok bosszúságot is okozhat, ha a rengeteg papír, vagy akár digitális dokumentum tárolására és visszakereshetőségére nincs egy használható rendszer, valamint elég hely. Arról nem is beszélve, ha esetleg a nem megfelelő rendszerezés következtében elvesznek egyes iratok. Erre a kihívásra jelentenek megoldást a dokumentumok menedzselésével foglalkozó cégek, amelyek a fizikai archiválás mellett akár digitálisan is eltárolják a kötelezően őrzendő dokumentumokat, egy erre a célra kialakított irattárban, vagy digitális archívumban, így az irodákban nem kell külön helyiségeket létrehozni az iratok tárolására.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.