Kulisszatitkok az Árpád hídnál fekvő gigaprojektről

Kulisszatitkok az Árpád hídnál fekvő gigaprojektről

Az Árpád hídnál épülő Agora Budapest három BREEAM előminősítést szerzett a tavalyi év végén, ezek között volt az ország első “Outstanding”, azaz a legmagasabb szintű fokozata a BREEAM épületfenntarthatósági minősítését tekintve. Milyen kritériumoknak kellett megfelelnünk? Hogyan lesz fenntartható az Agora? Ezekere a kérdésekre válaszoltak a szakértők a fejlesztő által szervezett Green Talk eseményen.

Lenyűgöző épületcsodák jönnek 2020-ban

Lenyűgöző épületcsodák jönnek 2020-ban

Idén sem szenvedünk hiányt a lélegzetelállító vagy egyszerűen csak izgalmas új épületekben. Külföldön és Magyarországon is átadnak ilyeneket, legalábbis ezeket jelentették be. Nézzünk meg párat! Szubjektív lista jön.

Elhagyja dél-pesti központját az 1800 embert foglalkoztató energiaóriás

A BP a budapesti irodáját a HB Reavis által épített Agora Budapestbe költözteti, amely a globális energiavállalat üzleti szolgáltatóközpontjában foglalkoztatott, több mint 1800 fővárosi munkavállalóját érinti. 22 ezer négyzetméterrel ez az év eddigi legnagyobb tranzakciója. A BP Dél-Pestről költözik a Váci útra.

Néhány év múlva egy egészen más Budapesten sétálhatunk

Budapesten járva szinte lépten-nyomon óriásdarukba ütközünk, bizonyítva, hogy gőzerővel zajlanak az irodaberuházások. Nem csak a teljes építési volumen nagy azonban, hanem néhány igazán gigászi projekt is épül a következő években. Az alábbiakban azokat a projekteket szedtük össze, amelyek méretben jelentősen meghaladják az eddigi legnagyobb épületeket is, így jelentősen átformálva a város adott részeinek arculatát.

Budapestre jött, hogy a semmiből építsen fel egy új városnegyedet

Látványos építkezés kezdődött az Árpád híd metróállomás melletti területen, ahol néhány éven belül egy hatalmas irodakomplexum átadásával bővül a Váci úti irodafolyosó. A beruházó a HB Reavis, aminek ez lesz az eddigi legnagyobb magyarországi fejlesztése. A beruházással kapcsolatos tapasztalatokról és a hazai piac alakulásáról a cég nemrég kinevezett budapesti vezetőjével, Jan Hübnerrel beszélgettünk.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.