Milliárdos árbevételű céget vásárolt a NAVIGATOR Investments: az űriparban is érdekeltek

Milliárdos árbevételű céget vásárolt a NAVIGATOR Investments: az űriparban is érdekeltek

2024. április 10-én zárta a Julius-Globe Kft. és leányvállalata felvásárlását a NAVIGATOR Investments Nyrt. A tranzakció keretében újabb technológiai vállalat került a cégcsoportba. Több évvel ezelőtt kezdődtek meg az egyeztetések az időközben Budapesti Értéktőzsde Xtend platformján jegyzett NAVIGATOR vezetése, valamint a Győrújbaráton működő Julius-Globe tulajdonosai között egy esetleges felvásárlásról. A tárgyalássorozatot követően a NAVIGATOR Csoport a felvásárlási tranzakcióval a sajátjánál nagyobb eredménytermelő képességet felmutató vállalatot emel a portfóliójába - derül ki a társaság csütörtöki közleményéből.

Osztalékot fizet és Kuvaitban terjeszkedik a Navigator Investments

Osztalékot fizet és Kuvaitban terjeszkedik a Navigator Investments

A generációváltási problémákkal küzdő ipari termelő vállalatok felvásárlásával és működtetésével foglalkozó tőzsdei társaság, a Navigator Investments éves közgyűlése a 2022-es kiugró eredmények alapján osztalékfizetésről döntött – derül ki a cég közleményéből.

Xtend-rekord: soha nem lépett ennyi kkv a magyar tőzsdére egy év alatt

Xtend-rekord: soha nem lépett ennyi kkv a magyar tőzsdére egy év alatt

A BÉT Xtend piacára lépett, összesen 22 társaság közül 12 tavaly jutott el a tőzsdei bevezetésig, ami a Navigator Investments menedzsmentje szerint nemcsak a kkv-k tőzsde iránti növekvő érdeklődését mutatja jól, de nemzetgazdasági szinten is meghatározó, ha egy ország kkv-szektora is részesül azokból az előnyökből, amit a tőkepiaci jelenlét, a nyilvános működési forma jelent. A BÉT Legek mai díjátadóján a társaság kapta „Az év kijelölt tanácsadója a BÉT Xtend piacon” díjat, aminek apropóján Jutasi Zoltánt az igazgatóság elnökét, és Pallag Róbert befektetési és üzletfejlesztési igazgatót kérdezte a Portfolio, mik azok a területek, amiben leginkább támogatásra szorulnak a cégek, mennyi ideig tart a piacra lépésre való felkészülés, és mennyire kell forrásszűkével számolnia a piaci szereplőknek.

Kiugró eredmények vannak születőben a Navigator Investmentsnél

Kiugró eredmények vannak születőben a Navigator Investmentsnél

Az ipari termelő befektetések és a generációváltás befektetési sztoriját összekapcsoló tőzsdei társaság, a Budapesti Értéktőzsde Xtend szegmensében az új bevezetések tekintetében piacvezető kijelölt tanácsadónak (NOMAD) számító Navigator Investments várhatóan kiugró eredményekkel zárja a 2022-es évet - derül ki a vállalat 2022-es évre vonatkozó árbevétel és EBITDA előrejelzéséből.

Hamarosan bevezetésre kerülnek a Navigator Investments új részvényei

Hamarosan bevezetésre kerülnek a Navigator Investments új részvényei

A Navigator Investments a BÉT oldalán tájékoztatta a befektetőket, hogy a vállalat 2022. október 28-i alaptőke-emelésével kibocsátott 17 505 darab új, egyenként 1000 forint névértékű, dematerializált törzsrészvénye a Keler Zrt. által 2022. december 29-én kerül előállításra, majd jóváírásra a jogosultak értékapírszámláin.

Új részvények a magyar tőzsdén: elindult a kereskedés a Navigator részvényeivel

Új részvények a magyar tőzsdén: elindult a kereskedés a Navigator részvényeivel

Ünnepélyes csengetéssel indult a kereskedés a BÉT középvállalati piacán, az Xtend-en az elsősorban ipari befektetésekkel és stratégiai managementtel foglalkozó Navigator Investments Nyrt. értékpapírjaival. A társaság az idei év első felében sikeresen pályázott támogatásért a nyilvános piacra lépés finanszírozását elősegítő Mentor Programban, júniusban pedig a BÉT zártkörű tranzakciók létrejöttét ösztönző kezdeményezése, a BÉT Xmatch rendezvényén mutatkozott be a befektetők előtt - áll a BÉT által közzétett sajtóközelményben.

Sikeres jegyzés a koronavírus árnyékában: az Xtend részvények az árral szemben mennek?

Sikeres jegyzés a koronavírus árnyékában: az Xtend részvények az árral szemben mennek?

Az idei év egyik legizgalmasabb hazai tőzsdei sztorija volt, hogy sikerrel zajlott a Gloster Nyrt. teljesen online zártkörű részvénykibocsátása. Ennek pedig akár hosszútávú hatásai is lehetnek a magyar tőkepiacra – mondta el a Portfolio-nak Horváth Zsolt, a Random Capital elnöke és Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments vezérigazgatója. A két cég által vezényelt Xtend piaci bevezetés arra is rávilágított, hogy még ilyen nehéz időszakban is van mit keresnie a hazai középvállalatoknak a tőzsdén.

Sikeres volt a Gloster zártkörű részvénykibocsátása: 1,1 millárd forint friss tőkét vontak be

Sikeres volt a Gloster zártkörű részvénykibocsátása: 1,1 millárd forint friss tőkét vontak be

Sikerrel zárult a Gloster zártkörű részvénykibocsátása április végén, 1,1 milliárd forint friss tőkét vontak be. Az informatikai vállalat részvényeivel májusban indulhat a kereskedés a BÉT XTend piacán. A cég bő egy évvel ezelőtt kezdte meg a felkészülést a tőzsdei bevezetésre, melynek keretében részt vettek a Budapesti Értéktőzsde által szervezett ELITE programban is. A Portfolio a bevezetés friss tapasztalatairól, a felvásárlásokról és a növekedéshez kapcsolódó szervezeti fejlesztésekről és jövőbeli tervekről kérdezte Szekeres Viktort, a Gloster Nyrt. igazgatóságának elnökét és Kiss Tibor cégvezetőt, operatív igazgatót.

A kis cégeknek is érdemes tőzsdére menni: még soha nem volt ilyen egyszerű

A tőkepiac élénkülését, új bevezetések megjelenését és a generációváltás problémájának megoldását egyszerre várják a Budapesti Értéktőzsde Kijelölt Tanácsadói státuszát elnyerő cégek vezetői. Virág Ferenc, a Random Capital és Jutasi Zoltán, a Navigator Investments vezérigazgatói elsőként a Portfolio-nak nyilatkoztak együttműködésükről.

Közösen dolgozik a Random Capital és a Navigator Investments

A RANDOM Capital Broker Zrt. a Budapesti Értéktőzsde Zrt. "Kijelölt Tanácsadója" lett, miután a BÉT határozatával elfogadta a brókercég pályázatát. Az új szolgáltatási szegmensben a Random Capital vállalatfinanszírozási és tranzakciós partnere a NAVIGATOR Investments Zrt. - tájékoztatta a cég a Portfolio-t.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.