Megugorhat a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének száma

Megugorhat a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének száma

A visszaeső kiskereskedelmi forgalom és a gazdaság lassulása ellenére 2023 első fél évében 26%-kal tudta növelni árbevételét a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú Pensum Group. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat többek között az inflációs nyomás és a növekvő költségek miatt 31 millió forintos veszteséggel zárta az első hat hónapot, ugyanakkor a kedvezőbb környezet miatt az év második felében már pozitív eredménnyel számol. Minősített munkaerő-kölcsönzőként a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének ugrásszerű növekedésére számítanak az év utolsó felében.

Fontos minősítést szerzett a Pensum

Fontos minősítést szerzett a Pensum

Megszerezte a szükséges minősítést, így minősített munkaerő-kölcsönzőként folytathatja tevékenységét Pensum Group. A humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú vállalat a lépésnek köszönhetően mostantól harmadik országbeli állampolgárokat, így akár az ázsiai térségből érkező munkavállalókat is alkalmazhat, illetve közvetíthet partnerei felé. Elsőként Vietnámból érkezhetnek azok a munkavállalók, akiket a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat az új szabályozásnak köszönhetően foglalkoztat.

Rekord árbevétel 2021-ben a Pensum Group-nál

Rekord árbevétel 2021-ben a Pensum Group-nál

Történetének legerősebb évét zárta a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group, miután árbevételét 19 százalékkal növelte 2021-ben. A működési hatékonyság ennél is nagyobb ütemben javult, mivel a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén jelenlévő vállalat adózott eredménye több mint négy és félszeresére ugrott. A vonatkozó sajtóközlemény szerint a társaság 2022-ben további jelentős növekedést vár, valamint nyilvános forrásbevonást is tervez. A közzététel után komoly rali indult a Pensum részvényénél.

Eladásra javasolja egy elemző a Glostert, esik a részvény

Eladásra javasolja egy elemző a Glostert, esik a részvény

Az Erste bank elemzője frissítette a Gloster elemzésére alkalmazott modellt, ennek eredményeként ajánlását a korábbi vételről eladásra változtatta. A májusi elemzés óta a legjelentősebb változás, hogy a modellbe beépítésre került az októberben bejelentett autóipari beszállító vállalat felvásárlása. Az elemző kiemeli, hogy a Gloster által áprilisban bemutatott, 2022-ig szóló stratégia tervszámai a Minero-tranzakcióval egy csapásra teljesültek, ebből adódóan a stratégiát már nem tekinti iránymutatónak.

Saját részvényeket adott el a Pensum

Saját részvényeket adott el a Pensum

Pensum-részvényeket értékesített a társaság tőzsdei forgalomban múlt héten – derül ki a cég péntek esti közleményéből.

2019 jól sikerült, de a koronavírus-járvány a Pensum gazdálkodására is negatívan hat

Több mint tízszázalékos árbevétel-növekedés mellett közel 25 százalékkal bővült a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group Nyrt. adózott eredménye 2019-ben. A humánerőforrás-szolgáltatásokat nyújtó vállalat részvényeit februárban vezették be a tőzsdére azzal a céllal, hogy a társaság forrást vonjon be hazai és nemzetközi növekedési céljainak megvalósítása érdekében.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Annyira súlyos a válsághelyzet Németországban, hogy az már nem is igaz
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.