2017. december 18. 11:00 | Portfolio
Egy friss felmérés szerint a magyarok körében a pezsgő vezet az alkoholos italok között, ha a kérdést úgy teszik fel, hogy fogyasztott-e valamilyen szeszesitalt az elmúlt évben. Ennek oka pedig az, hogy az új évet azok is pezsgővel köszöntik még azok is, akik egyébként ritkán fogyasztanak alkoholos italokat. Pedig a pezsgő messze nem csak a szilveszter itala: családi ünnepek, gyerekszületés, névnap, házasságkötés kísérője, kiváló aperitif, sőt, ma már teljes menüsorok párja is lehet. De milyen különbség van pezsgő és pezsgő között, milyen érlelési, készítési eljárások vannak, hogyan lehet megtalálni a legjobb minőséget, és mire figyeljünk a vásárlásnál? Erről is kérdeztük Garamvári Vencelt, a Garamvári szőlőbirtok alapítóját, aki a tradícionális pezsgőkészítés elsőszámú szakértőjének számít Magyarországon.