Nőtt az MFB nyeresége az első félévben

788 millió forintos adózás utáni nyereséggel zárta 2020 első felét az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank – mutatják a bank nem auditált, nem konszolidált pénzügyi kimutatásai.

Ezekben az órákban startolnak el a kormány által bejelentett hitelek - Indul a nagy roham?

Ezekben az órákban startolnak el a kormány által bejelentett hitelek - Indul a nagy roham?

Ma elindultak az MFB új hitelprogramjai a vállalatok számára a gazdaságvédelem és a gazdaság újraindítása jegyében. A meghirdetett 439 milliárd forintnyi hitel 2021 végéig fogyhat el, legalábbis ekkor lenne elégedett Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója. A bankvezér a Portfolio-nak nyilatkozva válaszolt a hitelprogramokkal kapcsolatos néhány kritikára is, emellett az EU-források jövőbeni elosztásáról is beszélt nekünk. Az új hitelprogramokról részletesen szó lesz online Hitelezés 2020 konferenciánk május 5-ei, keddi alkalmán, amely a kkv-hitelezés aktualitásairól szól, érdemes beregisztrálni az eseményre.

Kirobbanó növekedés az MFB Csoport egyes cégeinél

Közel 300 milliárd forinttal bővítette saját forrású hitelportfólióját idén az MFB, teljesítette az EU-források szétosztásával kapcsolatos idei elvárásokat, és dinamikus üzleti növekedést ért el a csoporthoz tartozó Garantiqa, a Diákhitel Központ, az MFB Invest és a Hiventures is – derült ki az MFB Csoport mai sajtóeseményén.

Így ugorhatnak szintet a magyar kis- és közepes vállalatok

Így ugorhatnak szintet a magyar kis- és közepes vállalatok

Juhász Edit és György László államtitkárok köszöntőjével kezdődött a Hiventures-Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019 konferencia. Ezt követően mutatta be Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója a bankcsoport aktuális terveit, majd Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója az új kkv tőkealapot. Az eseményen résztvevő magyar kis- és középvállalkozások tulajdonosai a következő szekciók során valós, sikeresen működő hazai cégek példáin keresztül kaptak hasznos és gyakorlati információkat a generációváltás, a piaci konszolidáció, a cégvásárlás és a külföldi terjeszkedés, a tőkekifektetés témájában. Az alábbi hírfolyamunkban egész nap beszámoltunk a legfontosabb információkról, tapasztalatokról.

Új lehetőséget kapnak a magyar cégek az MFB mai nagy bejelentésével

Új lehetőséget kapnak a magyar cégek az MFB mai nagy bejelentésével

Az MFB csoportszinten gondolkodik, ami azt jelenti, hogy összehangoljuk a tőke- és hitelági segítséget is, és ennek jegyében ma elindítottunk egy új kombinált hitelterméket – jelentette be a HiVentures-Portfolio közös mai konferenciáján Sipos-Tompa Levente. Az MFB elnök-vezérigazgatója rámutatott, hogy ennek az új terméknek a keretében azok a cégek, amelyek a HiVentures-től már tőkeági segítséget kapnak, ennek a ma bejelentett programnak a keretében legalább 100 millió, legfeljebb 10 milliárd forintnyi hitelt is kaphatnak hosszú futamidőre, fix kamattal euró és forint alapon is.

"Mi leszünk a magyar kkv-k katalizátorai"

Több szempontból is fontos űrt tölt be és kiegészíti a meglévő finanszírozási termékpalettát az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő által kezelt új, 31 milliárd forintos kkv tőkealap. Dr. Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója, Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója és Mikesy Álmos, a Hiventures vezérigazgató-helyettese ugyanis a Portfolio-nak adott interjújában elárulta, hogy vannak olyan hazai cégek, akik az ilyen tőkeági finanszírozás eddigi hiánya miatt nem tudtak megugrani egy bizonyos szintet. Emellett a program célja, hogy az új uniós finanszírozási ciklus felpörgéséig se legyen kiesés a magyarországi kis- és középvállalkozások finanszírozásában. A Portfolio azt is megtudta, hogy bár csupán néhány hét telt el a Hiventures kkv-üzletágának bejelentése óta, de folyamatosan érkeznek az érdeklődések a cégtulajdonosok részéről a tőkeági finanszírozás iránt.

Megvan az MFB új vezérigazgatója

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2019. április 1-i hatállyal Sipos-Tompa Leventét nevezte ki a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatói pozíciójába.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.