Összefog az orosz félretájékoztatási próbálkozásokkal szemben a weimari háromszög
Globál

Összefog az orosz félretájékoztatási próbálkozásokkal szemben a weimari háromszög

MTI
A közelgő európai parlamenti (EP-) választásokkal kapcsolatban az úgynevezett weimari háromszög államai - Németország, Franciaország és Lengyelország - fokozzák a küzdelmet az orosz félretájékoztatási próbálkozásokkal szemben, amelyeknek célja aláásni a demokráciát és rossz színben beállítani az Európai Uniót - közölte hétfőn Anna Lührmann európai és klímaügyekért felelős német államminiszter, Adam Szlapka EU-ügyekért felelős lengyel tárcavezető és Jean-Noël Barrot francia Európa-ügyi miniszter.

A három miniszter Párizs közelében tartott tanácskozásán hangsúlyozta, hogy nem fogják eltűrni a beavatkozást a demokratikus folyamatokba. Közölték azt is, hogy a három ország uniós szinten erőfeszítéseket tesz, hogy a nagyobb online felületeken és a keresőkben gyorsabban, illetve hatékonyabban fel lehessen lépni az egyre újabb dezinformációs kampányokkal szemben, amelyeket a tagállami hatóságok felfednek.

Létfontosságúnak tartom, hogy eltökéltebben fellépjünk az álhírek ellen. Fontos, hogy demokráciánk védekezzen és ne naivan nézzünk szembe egy olyan szereplővel, aki képes nagyon sokféle eszközhöz folyamodni

- hangoztatta Lührmann.

Lührmann felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben az EU meg akarja védeni a demokráciát, akkor fel kell lépnie a konkrét álhírek ellen, információcserét kell folytatnia arról, hogy miként lehet ezeket elhárítani, illetve ezeknek elejét venni. Hozzátette, hogy a társadalmakban erősíteni kell az információk kritikus értékelését, hogy a polgárok hozzájuthassanak a hiteles, megbízható értesülésekhez.

A három ország egyben felvetette egy közös európai médiaplatform ötletét is a francia-német Arte televízió mintájára, amivel hozzá lehetne járulni a dezinformáció elleni harchoz, minőségi értesülésekkel ellátva az uniós tagállamok lakóit.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Ukrán tank Vovcsanszk evakuáció