Hol tart jelenleg a Városliget fejlesztése?
Ingatlan

Hol tart jelenleg a Városliget fejlesztése?

Portfolio
A Városliget felújítása sokáig húzódott a politikai csatározás frontvonalában. A nagy társadalmi visszhang ellenére a projekt azonban töretlenül halad és ahogy teltek az évek úgy az emberek is egyre elfogadóbbak lettek a fejlesztés kapcsán. Jelinek Balázs, a Városliget Zrt. működési vezérigazgató-helyettese Portfolio Property Investment Forum 2021 konferenciáján tartott előadásán ismertette a projekt jelenlegi helyzetét és a park egyre bővülő funkcióit.

"Mit tud tenni a liget projekt a városért és a fenntarthatóságért?" - tette fel a költői kérdést előadása elején Jelinek Balázs. "Fontosnak tartom elmondani, hogy a Városligetben kizárólag zéró-emissziójú épületeket építünk, illetve használunk, valamint a teljes fejlesztés is kibocsátásmentesen megy végbe. Helyi emisszió a városligetben nem keletkezik, a tisztább levegő érdekében pedig igyekszünk a parkot autómentessé is tenni" - mondta.

A covid nyomán nagyon felértékelődött, megnőtt a zöldfelületek iránti igény, a ligeten keresztül pedig próbáljuk a lehető legtöbb emberhez eljuttatni ezeket a zöldfelületeket.

Kritikaként sokszor felmerül a városliget kapcsán, hogy túlhasznált. "Azon túl, hogy ez egy elképesztően relatív kérdés, a mi célunk az, hogy minél több ember használja, vegye igénybe a parkot. Úgy gondolom, hogy ez Budapest élhetőségéhez is jelentősen hozzájárul " - mondta az előadó.

A liget egyik zászlóshajóprojektje, a 13 000 négyzetméteres játszótér is ezt a célt szolgálja. Az előadó elmondása szerint a játszóteret annak 2019-es novemberi megnyitása óta 1 millió látogatót fogadott és már lassan meghaladja az állatkert látogatottságát is.

A könnyebb hozzáférhetőséget a Liget+ közösség támogatja. Az ingyenes alapcsomag segítségével térítésmentesen használhatóak a park mosdói és a wifi is, valamint 10% kedvezményt kapunk a ligetben található éttermekben és a parkhoz kapcsolódó online vásárlásainkból.

Az ingyenes tagságon kívül előfizetős opciók is vannak: évi 2000 forintba kerül a liget+ sport és a liget+ mobilitás csomag is. Előbbi segítségével korlátlanul használhatjuk a futópályát vagy focipályát foglalhatunk öltözőstül (a focipálya egyébként személyzet nélkül, teljesen automatikusan üzemel), utóbbival pedig a parkolás lesz sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb. A mobilitás kapcsán Jelinek Balázs még megemlítette a mikromobilitás támogatását is: több elektromos roller-céggel is tárgyalásban állnak, valamint káoszmentes lerakási pontokat is terveznek kialakítani.

A sokat kritizált építkezésekről elmondta, hogy a Magyar Zene háza 2021 végére el is készül, a Néprajzi Múzeum pedig (melyen ingyen és zavartalanul lehet majd keresztülsétálni, vagy a tetőkertjére kiülni) a tervek szerint 2022 tavaszán kerül átadásra.

A cikk megjelenését a Városliget Zrt. támogatta.

Címlapkép: Berecz Valter/Portfolio

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
logisztika-raktár - pakolás