VAL_04071 (1)
Ingatlan

Hol tart jelenleg a Városliget fejlesztése?

Portfolio
A Városliget felújítása sokáig húzódott a politikai csatározás frontvonalában. A nagy társadalmi visszhang ellenére a projekt azonban töretlenül halad és ahogy teltek az évek úgy az emberek is egyre elfogadóbbak lettek a fejlesztés kapcsán. Jelinek Balázs, a Városliget Zrt. működési vezérigazgató-helyettese Portfolio Property Investment Forum 2021 konferenciáján tartott előadásán ismertette a projekt jelenlegi helyzetét és a park egyre bővülő funkcióit.

"Mit tud tenni a liget projekt a városért és a fenntarthatóságért?" - tette fel a költői kérdést előadása elején Jelinek Balázs. "Fontosnak tartom elmondani, hogy a Városligetben kizárólag zéró-emissziójú épületeket építünk, illetve használunk, valamint a teljes fejlesztés is kibocsátásmentesen megy végbe. Helyi emisszió a városligetben nem keletkezik, a tisztább levegő érdekében pedig igyekszünk a parkot autómentessé is tenni" - mondta.

A covid nyomán nagyon felértékelődött, megnőtt a zöldfelületek iránti igény, a ligeten keresztül pedig próbáljuk a lehető legtöbb emberhez eljuttatni ezeket a zöldfelületeket.

Kritikaként sokszor felmerül a városliget kapcsán, hogy túlhasznált. "Azon túl, hogy ez egy elképesztően relatív kérdés, a mi célunk az, hogy minél több ember használja, vegye igénybe a parkot. Úgy gondolom, hogy ez Budapest élhetőségéhez is jelentősen hozzájárul " - mondta az előadó.

A liget egyik zászlóshajóprojektje, a 13 000 négyzetméteres játszótér is ezt a célt szolgálja. Az előadó elmondása szerint a játszóteret annak 2019-es novemberi megnyitása óta 1 millió látogatót fogadott és már lassan meghaladja az állatkert látogatottságát is.

A könnyebb hozzáférhetőséget a Liget+ közösség támogatja. Az ingyenes alapcsomag segítségével térítésmentesen használhatóak a park mosdói és a wifi is, valamint 10% kedvezményt kapunk a ligetben található éttermekben és a parkhoz kapcsolódó online vásárlásainkból.

Az ingyenes tagságon kívül előfizetős opciók is vannak: évi 2000 forintba kerül a liget+ sport és a liget+ mobilitás csomag is. Előbbi segítségével korlátlanul használhatjuk a futópályát vagy focipályát foglalhatunk öltözőstül (a focipálya egyébként személyzet nélkül, teljesen automatikusan üzemel), utóbbival pedig a parkolás lesz sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb. A mobilitás kapcsán Jelinek Balázs még megemlítette a mikromobilitás támogatását is: több elektromos roller-céggel is tárgyalásban állnak, valamint káoszmentes lerakási pontokat is terveznek kialakítani.

A sokat kritizált építkezésekről elmondta, hogy a Magyar Zene háza 2021 végére el is készül, a Néprajzi Múzeum pedig (melyen ingyen és zavartalanul lehet majd keresztülsétálni, vagy a tetőkertjére kiülni) a tervek szerint 2022 tavaszán kerül átadásra.

A cikk megjelenését a Városliget Zrt. támogatta.

Címlapkép: Berecz Valter/Portfolio

michal ron, a berne union elnöke
taxisok-koronavirus-jarvany-uzemanyagarak-aremelkedes
jackma
zöld iroda
infláció piac
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
zöld iroda