Hol tart jelenleg a Városliget fejlesztése?
Ingatlan

Hol tart jelenleg a Városliget fejlesztése?

Portfolio
A Városliget felújítása sokáig húzódott a politikai csatározás frontvonalában. A nagy társadalmi visszhang ellenére a projekt azonban töretlenül halad és ahogy teltek az évek úgy az emberek is egyre elfogadóbbak lettek a fejlesztés kapcsán. Jelinek Balázs, a Városliget Zrt. működési vezérigazgató-helyettese Portfolio Property Investment Forum 2021 konferenciáján tartott előadásán ismertette a projekt jelenlegi helyzetét és a park egyre bővülő funkcióit.

"Mit tud tenni a liget projekt a városért és a fenntarthatóságért?" - tette fel a költői kérdést előadása elején Jelinek Balázs. "Fontosnak tartom elmondani, hogy a Városligetben kizárólag zéró-emissziójú épületeket építünk, illetve használunk, valamint a teljes fejlesztés is kibocsátásmentesen megy végbe. Helyi emisszió a városligetben nem keletkezik, a tisztább levegő érdekében pedig igyekszünk a parkot autómentessé is tenni" - mondta.

A covid nyomán nagyon felértékelődött, megnőtt a zöldfelületek iránti igény, a ligeten keresztül pedig próbáljuk a lehető legtöbb emberhez eljuttatni ezeket a zöldfelületeket.

Kritikaként sokszor felmerül a városliget kapcsán, hogy túlhasznált. "Azon túl, hogy ez egy elképesztően relatív kérdés, a mi célunk az, hogy minél több ember használja, vegye igénybe a parkot. Úgy gondolom, hogy ez Budapest élhetőségéhez is jelentősen hozzájárul " - mondta az előadó.

A liget egyik zászlóshajóprojektje, a 13 000 négyzetméteres játszótér is ezt a célt szolgálja. Az előadó elmondása szerint a játszóteret annak 2019-es novemberi megnyitása óta 1 millió látogatót fogadott és már lassan meghaladja az állatkert látogatottságát is.

A könnyebb hozzáférhetőséget a Liget+ közösség támogatja. Az ingyenes alapcsomag segítségével térítésmentesen használhatóak a park mosdói és a wifi is, valamint 10% kedvezményt kapunk a ligetben található éttermekben és a parkhoz kapcsolódó online vásárlásainkból.

Az ingyenes tagságon kívül előfizetős opciók is vannak: évi 2000 forintba kerül a liget+ sport és a liget+ mobilitás csomag is. Előbbi segítségével korlátlanul használhatjuk a futópályát vagy focipályát foglalhatunk öltözőstül (a focipálya egyébként személyzet nélkül, teljesen automatikusan üzemel), utóbbival pedig a parkolás lesz sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb. A mobilitás kapcsán Jelinek Balázs még megemlítette a mikromobilitás támogatását is: több elektromos roller-céggel is tárgyalásban állnak, valamint káoszmentes lerakási pontokat is terveznek kialakítani.

A sokat kritizált építkezésekről elmondta, hogy a Magyar Zene háza 2021 végére el is készül, a Néprajzi Múzeum pedig (melyen ingyen és zavartalanul lehet majd keresztülsétálni, vagy a tetőkertjére kiülni) a tervek szerint 2022 tavaszán kerül átadásra.

A cikk megjelenését a Városliget Zrt. támogatta.

Címlapkép: Berecz Valter/Portfolio

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
rezsicsökkentés fűtés gáz kazán