Uniós források

Befejezte milliárdos kapacitásbővítő projektjét Napkoron a Gémtech Kft.

MTI
Több mint egymilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását az elsősorban acélszerkezetek gyártásával foglalkozó, napkori székhelyű Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.
A fejlesztés keretében egy új könnyűszerkezetes lakatos üzemcsarnok épült meg, emellett két, többfunkciós esztergagépet, illetve egy huszonöt tonna teherbírású híddarut és egy száz tonna teherbírású darupályáját vásároltak.

A Gémtech Kft. ezzel áramfejlesztő motorok, turbinák, valamint emelő- és anyagmozgató gépek, daruk és azok részegységeinek gyártására irányuló tevékenységét fejlesztette és új termelési kapacitást alakított ki

- olvasható közleményükben.

A beruházás megvalósításához a cég mintegy 500 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán nyert el vissza nem térítendő hazai és uniós támogatásként. A beruházásnak köszönhetően a vállalat közel hetven munkahelyet tud megőrizni.

A 2009-ben alakult, egyedi gépgyártással és forgácsolással, nagy méretű hídelemek, daruk, generátor és turbina alapkeretek, illetve acélszerkezetek gyártásával foglalkozó cég 2014-ben felépített egy kétezer négyzetméteres gyártócsarnokot 330 millió forintból a napkori gyártóegységben, majd a másik, Nyíregyházán lévő telephelyükön 2015-ben egy új termelésellenőrzési- és irányítási rendszert fejlesztettek ki csaknem 467 millió forintból. A cég 2016-ban egy újabb, szintén kétezer négyzetméter alapterületű ipari gyártócsarnokot épített fel mintegy egymilliárd forintból, 500 millió forintos támogatással.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint a cég a GINOP-1.2.1-15 - Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázaton 499,7 millió forint forrást nyert el "A Gémtech Kft fémmegmunkálási kapacitásának bővítése" projektre, majd ennek a pályázatnak a 2016-os "kiadásakor" 2017 végén további 498,6 millió forintot kapott "Termelési kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a GÉMTECH Kft.-nél" című projektjére. Jelen projektzáró közlemény erre az utóbbi projektrek vonatkozik. A cég egyébként 2017 végén további 500 millió forintot is elnyert a GINOP-1.2.7-17 - Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása pályázaton, illetve 2018 augusztusában további 385 millió forintot is a GINOP-2.1.2-8-1-4-16 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázaton. Aztán 2018 decemberében kerek 100 millió forintot is elnyert a cég a GINOP-3.2.6-8-2-4-17 - Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása című pályázaton.

A nyilvános cégadatok szerint a Gémtech Kft. 2018-ban 4,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 863 millió forint adózott eredményt ért el. A cég árbevétele 2017-ben 3,4 milliárd forint, nyeresége pedig 503 millió forint volt.
Továbbra is várjuk a Portfolio Uniós Források rovatába a lehetőleg 1 millió eurónál nagyobb összegű uniós hátterű fejlesztések közleményeit és fotóit az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen közzéteszünk.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar