Üzlet

SuperTrend - Az egyszerű, de hatékony indikátor

Portfolio
A SuperTrend egy nagyszerű trendkövető indikátor, mely kiválóan működik minden időtávon, így napon belüli és hosszabb távú kereskedésben egyaránt használható. Az indikátor nagy előnye, hogy nem csak a kereskedés irányát jelzi számunkra, de a kockázatkezelésben is hatékony segítséget nyújt.
A SuperTrend indikátor vonala az árfolyam körül ingadozik, a trend függvényében hol felette, hol alatta tartózkodik. Segítségével a piacon kialakuló trendeket tudjuk lekövetni, és ezáltal profitunkat optimalizálni.

Klikk a képre!
A SuperTrend indikátor az alábbi felhasználási lehetőségeket nyújtja:

1. Leggyakoribb módja a SuperTrend alapján történő kereskedésnek az, ha vételi pozíciót veszünk fel, amikor az indikátor vonala az ár alatt van, és eladásit, amikor az árfolyam felette. Az indikátort követő kereskedő lényegében folytonosan pozícióban lesz. A nagyobb trendeket jól fogja jelezni az indikátor, de irány nélküli piacon bizony több téves jelzést is kapunk majd. Mint a fenti grafikonon is láthatjuk, a kereskedési szignált az indikátor váltása adja.

2. Felhasználhatjuk az indikátor irányváltásait pozíciónk zárására. Vételi pozícióból akkor lépünk ki, ha a SuperTrend vonala az utolsó gyertya zárását követően lefelé törik meg, eladási pozíciónkat pedig azután zárjuk le, amikor felfelé törik meg a vonal, hasonlóan a Donchian féle Highest High - Lowest Low indikátorhoz.


3. Szintén gyakran alkalmazzák a SuperTrend vonalát veszteségvágó megbízások elhelyezésére. Ennek előnye, hogy, kilépési pontunk egy követő stophoz hasonlóan az árfolyam változásával együtt módosul, de olyan módon, hogy egy bizonyos időtávra visszamenőleg a kilengések volatilitását is figyelembe veszi, így ha a piac nyugvópontra kerül, az árfolyam változásai kisebbé válnak,az idő múlásával egyre szűkebbé válik stopunk távolsága.

A SuperTrend számítása az ATR (average true range) indikátor alapján történik, melyet egy szorzóval és az általunk beállított időtávval módosíthatunk. Tapasztalatok szerint a leggyakrabban használt értékek (3;10) jól működnek. Az első szám azt adja meg, hogy a vonal milyen messze legyen az árfolyamtól, míg a második az ATR számításának periódusát mutatja.

A SuperTrend indikátor használatát ingyen kipróbálhatja a WorldSpreads professzionális grafikonrajzolójában. DEMO számlaigénylés ITT.
fertő-tó
230210-MAT-00086_fefe
Shou Zi Chew tiktok

Kasza Elliott-tal OTP - kereskedés

Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok venni, sőt egyáltalán...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
foodora