Előfizetői tartalom

Elszálló informatikusbérek és munkaerőhiány: tökéletes vihar a magyar IT-piacon

Turzó Ádám Pál
A mások mellett a T-Systemsnél tartott NAV-ellenőrzés rávilágított arra, hogy a vállalatnak szelektívebbnek kell lennie: "a jövőben sokkal koncentráltabb, fókuszáltabb együttműködéseket keresünk" - mondja lapunknak Gonda Gábor. A T-Systems Magyarország vezérigazgatója szerint elképesztő erőforráshiány van az informatikában, ha az egész iparág összes szakemberét hadba állítanánk, akkor sem fogják tudni kiszolgálni az összes igényt. Az IT-munkabérek az egekben, az ellátási láncok akadoznak, az energiaválság mellett pedig az orosz-ukrán háborúnak is komoly hatása lesz a hazai IT-szektorra.

Portfolio Digital Transformation 2022 Száguld a digitalizáció Magyarországon, de mégis hogyan lehet felkapaszkodni az őrült tempóval közlekedő gyorsvonatra? Erről lesz szó június 1-jei Digital Transformation 2022 konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! Információ és jelentkezés Több nagy IT-vállalatnál...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái