Lesújtó számok érkeztek: nőtt a szegénység Magyarországon

Lesújtó számok érkeztek: nőtt a szegénység Magyarországon

2022-ben tovább nőtt a háztartások jövedelme: az egy főre jutó éves bruttó jövedelem 3 millió 84 ezer forint volt, 17,6%-kal több, mint az előző évben. Az egy főre jutó éves nettó jövedelem pedig 16,9%-os növekedés mellett 2 millió 245 ezer forintot tett ki. Az egyes háztartástípusok közül továbbra is az egyedülállók jövedelme volt a legmagasabb - derül ki a KSH legfrissebb, 2022-re vonatkozó, a háztartások életszínvonaláról szóló kiadványából. A számok ugyanakkor arra is rávilágítanak, hogy tovább nőtt a szegénység Magyarországon, a népesség 19,6%-át fenyegeti ennek kockázata.

Duna House: a városi CSOK kivezetése megmozgatta a lakáskeresők fantáziáját

Duna House: a városi CSOK kivezetése megmozgatta a lakáskeresők fantáziáját

Megbolygatták a szezonális ingatlanpiaci trendeket a falusi és a városi családi otthonteremtési támogatással (csok), valamint a babaváró támogatással kapcsolatban bejelentett változások: június közepéhez képest júliusban 16 százalékkal nagyobb vevői aktivitást mért a Duna House az ingatlanpiacon - közölte az ingatlanközvetítő hétfőn az MTI-vel.

Komoly terhet kapnak a nyakukba a gyerekesek

Komoly terhet kapnak a nyakukba a gyerekesek

Az infláció nem kíméli a nyári napközis táborokat sem, a gyerekek étkezése, a bérleti díjak, az állatkerti, múzeumi vagy strandbelépők díjai is növekedtek, az alapanyagigényes vakációs lehetőségek költségeiről nem is beszélve - írja a 24.hu a Táborfigyelő adatai nyomán.

Meghökkentő változást okozott a háború Oroszországban: egy komplett társadalmi osztály tűnhet el

Meghökkentő változást okozott a háború Oroszországban: egy komplett társadalmi osztály tűnhet el

Miközben Vlagyimir Putyin látványosan támogatja a legszegényebb oroszokat, a háborús költségvetéssel leírta az orosz középosztályt - írja a Bloomberg. Az amerikai lap szerint a háborús helyzetben bejelentett új szociális programok csökkentik a létminimum alatt élők számát, és az ukrajnai harcok a nehézségek közepette menekülést kínálnak a szegénység elől.

Magyarok millióit veszélyezteti a tragikus

Magyarok millióit veszélyezteti a tragikus "energiahelyzet" - Még sincs megoldás egyelőre

Hatalmas károkat okoz a háztartásoknál az energiaszegénység, az energiapiaci folyamatok olyan helyzetet idéztek elő, ami minél hamarabbi beavatkozást igényel. Mivel a háztartások jövedelmi helyzete csak romlik az inflációval, illetve az energiaárak itthoni csökkenése sem várható egyhamar, a fogyasztás csökkentése maradt az egyetlen út, hogy ne eméssze fel a legsérülékenyebb háztartásokat teljesen a rezsiszámlák kifizetése. Egy bizonyos pont után azonban a fűtés visszafogása egészségügyi kockázatot jelent, így az otthonok energiahatékonyságának növelése irányába kellene lépéseket tenni. Különös tekintettel azokra a korszerűtlen, szigeteletlen családi házakra, amelyek óriási energiapazarlók, de egyben nagy megtakarítási potenciállal is rendelkeznek. Összefoglalónkban a magyar energiaszegénységgel, a lakóingatlan-állomány gázfelhasználsával és rezsiköltségeivel, illetve a lehetséges fűtési energia megtakarításával foglalkozunk.

Már javában készülnek a drasztikus áremelésre a nyelviskolák

Már javában készülnek a drasztikus áremelésre a nyelviskolák

A koronavírus-járvány, majd az a miatt elrendelt többszöri felsőoktatási nyelvvizsga-amnesztia mintegy 30 százalékkal vetette vissza a nyelviskolák forgalmát az elmúlt két évben. További jelentős csökkenésre azonban nem számít az új tanévben a Nyelvtudásért Egyesület elnöke, azonban az Infostart alapján áremelés annál inkább várható.

Súlyos tízezrekbe fájhat idén a szülőknek a beiskolázás

Súlyos tízezrekbe fájhat idén a szülőknek a beiskolázás

Az iskolakezdés átlagosan 20-30 ezer forintba kerül gyermekenként, ám ez az összeg meg is duplázódhat, például egy új iskolatáska vásárlása esetén - közölte a REGIO Játékkereskedelmi Kft. (REGIO JÁTÉK) felmérése alapján szerdán az MTI-vel.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.