Békés megyei földrengések: az MVM is nyilatkozott az emberi beavatkozás hatásairól

Békés megyei földrengések: az MVM is nyilatkozott az emberi beavatkozás hatásairól

Miután szakértői körökben egyre intenzívebb diskurzus folyik arról, hogy az augusztus közepe óta regisztrált mintegy száz darab földrengés esetében érdemes-e vizsgálni, hogy ezek emberi, ipari beavatkozások következményei, vagy milyen körülmények okozták a szeizmikus aktivitást, az MVM is közleményt adott ki a témában. Az állami cég állítja, hogy nem az általuk folytatott Corvinus projekt felel a rengésekért.

Rekordmennyiségű hőt termelt a PannErgy Győrben

Rekordmennyiségű hőt termelt a PannErgy Győrben

A PannErgy által megvalósított három termelő és két visszasajtoló kútból, a Bőnyi Hőközpontból és a mintegy 17 km hosszú geotermikus hőszállító rendszerből álló Győri Geotermikus Rendszer az elmúlt évben rekordmennyiségű, több mint 1 millió GJ hőenergiát termelt, melynek két legnagyobb felhasználója Győr városa és az AUDI Hungaria.

Közel 40 százalékkal többet érhet a PannErgy részvénye

Közel 40 százalékkal többet érhet a PannErgy részvénye

Az új, geotermikus energia térnyerését támogató akcióterv keretében meghirdetett állami pályázat során nemrég bejelentettek egy nagyszabású támogatási kört, a Technológiai és Ipari Minisztérium közel egymilliárd forint összegű támogatásban részesítheti a PannErgy tagvállalatát, magát a PannErgy-t pedig 1,6 milliárd forinttal támogatják, a két bejelentett projekt során Miskolcon és Budapesten mélyíthetnek le geotermikus termelőkutakat. A fejlemények apropóján az OTP szakértője most közzétett egy friss elemzést a vállalatról, a részvényre vonatkozó célár 38 százalékos felértékelődési potenciált mutat.

Üzemzavar volt a PannErgy miskolci üzemében

Üzemzavar volt a PannErgy miskolci üzemében

Üzemzavar volt tegnap a PannErgy Miskolci Geotermikus Létesítményében, ami a berendezések meghibásodásához vezetett, a helyreállítás még folyamatban van – tette közzé a vállalat.

Miért nem száguld a megújuló energia a részvénypiacon?

Miért nem száguld a megújuló energia a részvénypiacon?

Az elmúlt hetek az energiaválságról szóltak a pénzügyi piacokon, amely az egekbe röpítette a földgáz árfolyamát, de a kőolaj esetén is többéves csúcsok születtek. Miközben részben emiatt a részvénypiacok is inkább szenvedtek, az energia szektor papírjai hatalmasat emelkedtek a megnövekedett marzsok és bevételek tükrében: a vonatkozó ETF értéke szeptember második fele óta 20%-kal értékelődött fel. A megújuló energiában érdekelt vállalatok részvényei viszont egy helyben állnak, vagy inkább az inkább eső piacokkal tartanak. Bár sokak első gondolata az lehetne, hogy az energiaéhség miatt rájuk is nagy keresletnek kellene mutatkoznia, a befektetők szemmel láthatóan nem így gondolják. Ennek több oka is van, de még ezek fejtegetése nélkül is világosak a jelek, hogy most nincs intézményi érdeklődés az ágazat papírjai iránt.

Energiahivatal: 15 munkanapon belül lesz eredménye a sokszoros túljelentkezés mellett zajló megújuló-tendernek

Energiahivatal: 15 munkanapon belül lesz eredménye a sokszoros túljelentkezés mellett zajló megújuló-tendernek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) eredményesnek nyilvánította a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-termelés támogatására tavaly júliusban kiírt pályázati eljárást. A MEKH közleménye szerint 15 munkanapon belül határozatokat hoznak az egyes pályázati dokumentációkról, amelyekben azokat nyertessé vagy érvénytelenné nyilvánítják, illetve a pályázatok sorrendje alapján elutasítják.

Hódit a geotermia

Huszonkét milliárd forintos beruházással, uniós támogatással geotermikus fűtési rendszert alakítanak ki több szegedi városrészben, a fejlesztésnek köszönhetően felére csökken a távfűtéshez felhasznált gáz mennyisége és a szén-dioxid-kibocsátás - közölte Botka László (MSZP) polgármester csütörtökön a Tisza-parti városban.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.