A diplomás városiak kétharmada használja a sharing economy szolgáltatásokat

Főként a felsőfokú végzettségűek és a városlakók használják előszeretettel Magyarországon a közösségi gazdasági szolgáltatásokat - derül ki a Sharing Economy Szövetség friss felméréséből. A nem reprezentatív kutatás szerint a közösségi szolgáltatások legfőbb vonzerejének a kedvezőbb árat, a gyorsaságot és a könnyű elérhetőséget tartjuk.

Autós apokalipszist jósol az Uber vezére, ha nem cselekszünk

"A Galaxis útikalauz stopposoknak" c. regénysorozatban a Földre látogató űrlény Fordnak nevezi el magát, mivel abból indul ki, hogy az autók jelentik a domináns életformát a bolygónkon. Ez egy teljesen elnézhető tévedés, ha megnézzük ma a városainkat - kezdi vendégkommentárját az Uber vezére, Travis Kalanick a Wall Street Journal hasábjain.

Szépen becsomagolva tette helyre a kormányt Brüsszel az Uber-ügyben

A munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés egyik hajtóerejének tekinti Brüsszel az Uber-hez hasonló üzleti modelleket - derül ki a ma közzétett iránymutatásból, amely kifejezetten utal arra is, hogy a betiltásuk nem kedvére való. A témában az IVSZ elnöke, Laufer Tamás publicisztikával reagált.

Brüsszel: egyik kormány se tiltsa be az Ubert és az Airbnb-t!

Brüsszel arra hívja fel az unió kormányait, hogy ne tiltsák be és ne korlátozzák az Ubert, Airbnbt és társait, vagyis a sharing economy típusú cégeket. A betiltás legfeljebb "végső menedék" lehetne, ehelyett egységesíteni szeretnék az ilyen jellegű szolgáltatások szabályozását az unióban - írja a Financial Times. Az első uniós szabályozási javaslatot várhatóan csütörtökön teszi közzé az Európai Bizottság.

Hirtelen összeomlanak a bankok nagy ellenségei?

Elkezdett lassulni az online, P2P hitelezéssel foglalkozó alternatív hitelezők növekedési üteme ugyanis egyrészt a szabályozók nagyobb óvatosságra intik őket, másrészt az ilyen hitelekbe fektetők kereslete is csökken - írja a The Wall Street Journal.

Elsöprő háború közelít Magyarország felé - Jönnek az új Uberek?

Miközben az Ubert szerte a világ nagyvárosaiban - Budapestet is beleértve - megpróbálják tűzzel-vassal kiszorítani az emberek hétköznapjaiból, azért az Uber köszöni szépen, jól van: a világ legértékesebb "startupja" lett a maga 62,5 milliárd dolláros értékeltségével. De az Uber nincs egyedül, a sharing economy cégek komplett iparágakat rombolnak porig, és építenek fel újra az alapoktól. Munkahelyeket tesznek tönkre, és új munkahelyeket teremtenek. Adót "optimalizálnak" és pörgetik a gazdaságokat. Nemcsak kis "jófej startupok", hanem kőkemény üzleti érdekek működtette multik is vannak közöttük szép számmal. Az Uber, az Airbnb vagy a Lending Club csak egy-egy kirívóan sikeres főszereplője ennek az új modellnek. De jó ez nekünk, vagy sem? Hogyan lehet őket kordában tartani, vagy kell-e egyáltalán?

Uberesek, figyelem! Így lehet legálisan autózni

Az adóhatóság részletes tájékoztatót tett közzé honlapján az Uber-sofőrök számára, amelyben felhívja a figyelmüket arra, hogy tevékenységük adóköteles, ismerteti, hogyan teljesíthetik kötelezettségeiket, továbbá, hogy a különféle adófajták közül melyik, hogyan érinti őket.

A robotok elveszik a munkánkat, de vannak még ötleteink

Robotizáció, sharing economy, innováció - sokak szerint olyan változások előtt állunk, ami teljesen átalakítja a gazdaságok működését. Szétverni ugyan nem kell a gépeket, de a kihívásokhoz alkalmazkodni kell. Annál is inkább, mert óriási szükség van a termelékenység növelésére.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.