Kína felemelkedése kifejezetten jól jön az Egyesült Államok egyik szektorának – Nagy ugrás előtt a csúcsmodern vadászgép
Globál

Kína felemelkedése kifejezetten jól jön az Egyesült Államok egyik szektorának – Nagy ugrás előtt a csúcsmodern vadászgép

Portfolio
A Lockheed Martin amerikai hadiipari óriás arra számít, hogy Kína felemelkedése pozitív hatással lesz az üzletre, mivel záporozni fognak a megrendelések az Egyesült Államok partnereitől – számolt be az EurasianTimes.

Jay Malave, a Lockheed pénzügyi igazgatója nemrégiben azt közölte, hogy a fegyvergyártó vállalat, legalább egymilliárd dollárt vesztett egy titkos programban, amelytől hosszú távon várnak eredményeket. Ezt leszámítva viszont optimistán tekintett a jövőbe a Malave, mivel szerinte az indo-csendes-óceáni térségben Washington szövetségesei a közeljövőben sorra fogják leadni a rendeléseket a csúcskategóriás, ötödik generációs F-35-ös vadászgépekre. A jelenség hátterében egyértelműen Kína felemelkedését látja, mivel több országban is aggodalmakat kelt Peking gyors felemelkedése.

A Lockheed Martin azzal számol, hogy 2035-re már körülbelül 300 darab vadászbombázó állomásozhat majd a Távol-Keleten, amely jelentős gyártást igényel majd.

2020-ban Szingapúr állapodott meg az amerikai védelmi minisztériummal, hogy összesen 2,75 milliárd dollár értében 12 darab eszközt szereznek be. Ezek 2026-ig érkezhetnek meg az apró országba.

A vállalat közben felismerte, hogy javítani kell az ellátási láncok hatékonyságán, valamint a kulcsfontosságú készenléten is. Ezzel arra utalnak, hogy a cég elkezdett olyan külső partnereket is alkalmazni Amerika szövetségeseinél, amelyek képesek lehetnek a terhet átvállalni bizonyos esetekben, ezzel a kapacitás növelésére tudnak koncentrálni a gyártás során. Ilyen például a Japánban létrehozott karbantartási részleg.

A Lockheed Martin abban gondolkodik, hogy az F-35-ösök integrátor fegyverek lehetnek a térségben, ahol több szövetséges haderő is egyszerre használhatja a járműveket. Ez a képesség megerősíti a közös fellépést egy esetleges konfliktus esetén. Malave szerint ezzel hatékonyabban lehetnek képesek biztosítani a Távol-kelet biztonságát.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megjelent a 100 leggazdagabb magyar listája, mutatjuk a százmilliárdos vagyonokat
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
amerikai legfelsőbb bíróság