FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
Nemzetközi sportesemények a COVID árnyékában – Kik a láthatatlan segítők?
Ingatlan

Nemzetközi sportesemények a COVID árnyékában – Kik a láthatatlan segítők?

Portfolio
A 2020-ról elhalasztott, 2021. május 10-én mégis elrajtolt, majd 2021. május 23-án 5 magyar aranyéremmel zárult LEN Európa-Bajnokság rendkívüli körülmények között zajlott le. A Tokiói Olimpia előtt ez volt az utolsó nagy megmérettetése és egyben kvalifikációs versenye az úszósportnak. A koronavírus-járványra való tekintettel zárt ajtók mögött zajlott eseményt, a LEN (Európai Úszószövetség), valamint a hazai szervezők, a SOTE támogatásával és iránymutatásával egy profi és biztonságos sportrendezvényként szervezte meg.

A rangos sportesemény helyszínéül a Duna Aréna és a szomszédos Dagály-strand szolgált, melynek egész területe COVID BUBORÉK-ká alakult át. Ezeket a létesítményeket március 3-tól senki sem látogathatta, csak az Európa-bajnokságon résztvevő 51 nemzet küldöttségeinek tagjai, továbbá azok, akik kiszolgálták őket. A magasszintű biztonsági intézkedések egyik egyedi megoldásaként egy belső biztonságos buborékot hoztak létre, mely kizárólag a verseny belső helyszíneire vonatkozott.

Mit takar a COVID BUBORÉK, milyen kritériumokat állítottak fel a szolgáltató vállalkozások részére, és hogyan teljesítették a világszínvonalú biztonsági intézkedéseket?

A takarításért és fertőtlenítéséért felelős társaság, a MasterClean Kft. jóvoltából bepillantást nyerhetünk a színfalak mögé.

Buboréknak minősül az edzőhelyszín, a versenyhelyszín, a szálloda és a csapatok, valamint kiszolgáló személyzet szállítására szolgáló buszok együttes meghatározása, amelyen belül a COVID-19 fertőzés valószínűsége - a SOTE által jóvágyott Protokoll járványügyi rendelkezései okán - minimális.

Ebből a meghatározásból kitűnik, hogy minden résztvevőnek - legyen az bármelyik versenyző csapat tagja, LEN tisztviselő, önkéntes, biztonsági személyzet, egészségügyi dolgozó, takarító személyzet - a rendezvény ideje alatt minden mozgása szigorúan a buborékban lévő szállodákra és a helyszínekre korlátozódott.

A Duna Aréna hivatalos szerződött szolgáltató partnereként a MasterClean Kft. által a helyszínre rendelt személyzetből 15 fő látta el a belső buborék fertőtlenítését és takarítását- vállalva azt, hogy buborék lakóként a kijelölt szálloda és a rendezvényhelyszín között, a szervezők által biztosított járművel közlekedik és naponta extrém körülmények között teljesíti a feladatokat.

A munkába állás feltétele 48 órán belül elvégzett két negatív PCR-teszt volt, amelyet 3 naponta ismételtek. A szállodába való érkezéskor újabb tesztelés következett. A szállodákba költözők akkreditációs igazolványát is csak azok után élesítették, ha az ott elvégzett második szűrésen nem akadtak fenn. Az ellenőrzések három-, illetve ötnaponként ezek után is ismétlődtek, egészen az Európa-bajnokság végéig. A kötelező maszkviselés, a távolság betartása, az általános szabályok is érvényben maradtak. A dolgozók részére külön speciális oktatási terv készült egyedi védőfelszereléssel és a verseny arculatához illeszkedő munkaruházattal.

A percre pontosan beosztott fertőtlenítési szabályzat betartása és a szigorú intézkedéseknek köszönhetően az egyedülálló körülmények között, Covid fertőzésmentesen lezajlott Úszó Eb nemcsak a résztvevő sportolók szempontjából volt sikertörténet, hanem a láthatatlan segítők, a takarításban résztvevők számára is, akik számos elismerést kaptak, mind a résztvevők, mind a nemzetközi szervezők részéről.

A cikk megjelenését a MasterClean Kft. támogatta.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új befektetési őrület hódít, napok alatt lesznek emberek milliárdosok

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
építkezés házépítés