getty, uszoda, medence, úszó
Ingatlan

Nemzetközi sportesemények a COVID árnyékában – Kik a láthatatlan segítők?

Portfolio
A 2020-ról elhalasztott, 2021. május 10-én mégis elrajtolt, majd 2021. május 23-án 5 magyar aranyéremmel zárult LEN Európa-Bajnokság rendkívüli körülmények között zajlott le. A Tokiói Olimpia előtt ez volt az utolsó nagy megmérettetése és egyben kvalifikációs versenye az úszósportnak. A koronavírus-járványra való tekintettel zárt ajtók mögött zajlott eseményt, a LEN (Európai Úszószövetség), valamint a hazai szervezők, a SOTE támogatásával és iránymutatásával egy profi és biztonságos sportrendezvényként szervezte meg.

A rangos sportesemény helyszínéül a Duna Aréna és a szomszédos Dagály-strand szolgált, melynek egész területe COVID BUBORÉK-ká alakult át. Ezeket a létesítményeket március 3-tól senki sem látogathatta, csak az Európa-bajnokságon résztvevő 51 nemzet küldöttségeinek tagjai, továbbá azok, akik kiszolgálták őket. A magasszintű biztonsági intézkedések egyik egyedi megoldásaként egy belső biztonságos buborékot hoztak létre, mely kizárólag a verseny belső helyszíneire vonatkozott.

Mit takar a COVID BUBORÉK, milyen kritériumokat állítottak fel a szolgáltató vállalkozások részére, és hogyan teljesítették a világszínvonalú biztonsági intézkedéseket?

A takarításért és fertőtlenítéséért felelős társaság, a MasterClean Kft. jóvoltából bepillantást nyerhetünk a színfalak mögé.

Buboréknak minősül az edzőhelyszín, a versenyhelyszín, a szálloda és a csapatok, valamint kiszolgáló személyzet szállítására szolgáló buszok együttes meghatározása, amelyen belül a COVID-19 fertőzés valószínűsége - a SOTE által jóvágyott Protokoll járványügyi rendelkezései okán - minimális.

Ebből a meghatározásból kitűnik, hogy minden résztvevőnek - legyen az bármelyik versenyző csapat tagja, LEN tisztviselő, önkéntes, biztonsági személyzet, egészségügyi dolgozó, takarító személyzet - a rendezvény ideje alatt minden mozgása szigorúan a buborékban lévő szállodákra és a helyszínekre korlátozódott.

A Duna Aréna hivatalos szerződött szolgáltató partnereként a MasterClean Kft. által a helyszínre rendelt személyzetből 15 fő látta el a belső buborék fertőtlenítését és takarítását- vállalva azt, hogy buborék lakóként a kijelölt szálloda és a rendezvényhelyszín között, a szervezők által biztosított járművel közlekedik és naponta extrém körülmények között teljesíti a feladatokat.

A munkába állás feltétele 48 órán belül elvégzett két negatív PCR-teszt volt, amelyet 3 naponta ismételtek. A szállodába való érkezéskor újabb tesztelés következett. A szállodákba költözők akkreditációs igazolványát is csak azok után élesítették, ha az ott elvégzett második szűrésen nem akadtak fenn. Az ellenőrzések három-, illetve ötnaponként ezek után is ismétlődtek, egészen az Európa-bajnokság végéig. A kötelező maszkviselés, a távolság betartása, az általános szabályok is érvényben maradtak. A dolgozók részére külön speciális oktatási terv készült egyedi védőfelszereléssel és a verseny arculatához illeszkedő munkaruházattal.

A percre pontosan beosztott fertőtlenítési szabályzat betartása és a szigorú intézkedéseknek köszönhetően az egyedülálló körülmények között, Covid fertőzésmentesen lezajlott Úszó Eb nemcsak a résztvevő sportolók szempontjából volt sikertörténet, hanem a láthatatlan segítők, a takarításban résztvevők számára is, akik számos elismerést kaptak, mind a résztvevők, mind a nemzetközi szervezők részéről.

A cikk megjelenését a MasterClean Kft. támogatta.

Címlapkép forrása: Getty Images

commerzbank shutter
Kiskunlacháza_town_hall

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Tesla, Nio, Xpeng - melyek néznek ki a legjobban és mit várhatunk tőlük a jövőben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
mol campus