Eladták a TriGranitot

2018. június 18. 13:46  english version   
nyomtatás
 
Alig 3 évvel azután, hogy Demján Sándor nem kis meglepetésre megvált élete főművének egy jelentős részétől, az akkori vevő, a TPG most értékesítette a TriGranitot. A vevő a Revetas (közép-európai régióra specializálódott ingatlan-befektetési vállalat), aki a Goldman Sachs Asset Management által kezelt alapokkal közösen vásárolta meg a magyar központú régiós ingatlanfejlesztés egyik ikonikus cégét a TPG Real Estate-től. A felek a tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra, de ha abból indulunk ki, hogy Budapesten és a régió fontosabb városaiban az elmúlt 3-4 évben mintegy 20-30%-kal nőttek az árak a kereskedelmi ingatlanok piacán is, akkor a TPG nem csinált rossz üzletet. Török Árpád vezérigazgató és a menedzsment a hírek szerint marad.

Save the date! November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legforróbb témákkal, a legfontosabb szakértőkkel és döntéshozókkal, exkluzív programokkal, egyedülálló networking lehetőségekkel várjuk a részvevőket az egész napos programra. Írja be a naptárába már most!


Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A 173 ezer bruttó bérbeadható területű eszközökből álló közép-európai TriGranit portfolió 100 százalékos bérbe adottsággal működő irodaházakból, és három A-kategóriás fejlesztés alatt lévő (pipeline) irodaprojektből áll. A teljes eszközérték a bruttó fejlesztési értékkel együtt meghaladja a 450 millió eurót. Két projekt, a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum H épülete, valamint a budapesti Millennium Gardens irodaház már kivitelezés alatt áll, míg a B4B I épületének és a katowicei Silesia Towers irodaház első ütemének indítása a közeljövőben várható.

A vállalat vezetését továbbra is a TriGranit menedzsment csapata végzi Török Árpád vezérigazgató irányításával. Az irodaházak fejlesztését és építését a TriGranit folytatja a jövőben is.

"A TriGranit akvizíciója révén ötvözve a Revetas hosszú távú régiós érték-generáló befektetői tapasztalatát a TriGranit kiemelkedő fejlesztői tapasztalatával további kiemelkedő ingatlanfejlesztések vállhatnak valóra fontos közép-európai egyetemi városokban. Örömmel dolgozunk együtt a TriGranit tapasztalt menedzsment csapatával azon, hogy a core ingatlanpiacon kiemelkedő projekteket valósítsunk meg, hiszen a régióban az elmúlt évtizedekben ez a szegmens jelentette az egyetlen biztos, likvid eszköztípust - mondta Eric Assimakopoulos, a Revetas ügyvezető partnere.

Michael Abel, a TPG Real Estate partnere hozzáfűzte: "A TriGranit egykori megszerzésével egy stratégiailag igen erős, a régióban nagyra tartott ingatlan platform-hoz jutottunk hozzá, melyet egy szakmailag kiváló, hozzáértő menedzsment csapat irányított és irányít mind a mai napig. Mindez a gazdaságilag erősödő közép-európai ingatlanpiacon egy nagyon előnyös együttműködést ígért és váltott be. Szeretném köszönetünket kifejezni a TriGranit csapatának a kiemelkedő együttműködésért, és egyben sok sikert kívánni a cég életének következő fejezetéhez.

A TPG Real Estate tulajdonlása alatt a TriGranit nem csak a meglévő állományt kezelte, és kezdett újabb fejlesztésekbe, hanem sikeres tranzakciókat is zárt, mint például a krakkói Bonarka Városközpont, a budapesti Millennium irodatornyok, és a Lakeside Park irodák eladása Pozsonyban. A TPG Real Estate Europában és Észak- Amerikában számos ingatlan platformot hozott létre és vásárolt úgy mint A&O Hotelek, Arlington Porperties, Evergreen Industrial Properties, LifeStorage, P3 Logistic Parks, és a Taylor Morrison.

A TriGranit egyébként múlt héten indította el a budapesti Millennium Városközpont befejező elemének, a Millennium Gardens irodaháznak az építését, amelyről részletesen az alábbi cikkünkben írtunk.
2018.06.15 14:35 Elindult a Duna-parti gigairoda építése

Egy ingatlanfejlesztő olyan, mint egy autógyár, fejlesztenek, majd eladnak, a nagy pénzügyi befektetők pedig megveszik ezeket. Néha egy-egy épületet megtartunk, például a WestEnd City Centert, ami a világban is egyedi a rozsdaövezeti (barnaövezeti) besorolása miatt.

mondta el 3 évvel ezelőtt Demján Sándor, amikor bejelentette, hogy eladták az amerikai központú TPG-nek a TriGranit ingatlanfejlesztő és üzemeltető egy jelentős részét. Az akkori tranzakció így nézett ki:

Eladták a TriGranitot

2015.08.10 12:55 Demján elképesztő üzlete - Eladta a sikercéget (2.)

Revetas


A Revetas globális intézményi befektetők, nyugdíjpénztári és árupiaci alapok, valamint kiemelt ügyfelek számára kezel és fektet be tőkét. A vállalat elsősorban olyan jó elhelyezkedésű ingatlanpiaci-eszközökre fókuszál, melyek kiváló eszközkezeléssel és plusz tőkeinjekcióval értékgeneráló képességgel rendelkeznek. A Revetas elsősorban kereskedelmi ingatlanokra fókuszál, úgy mint irodaházak, bevásárlóközpontok, logisztikai parkok és lakóingatlanok.


Goldman Sachs Asset Management Vintage Funds


A Vintage Funds főként magánpiaci és egyéni befektetők részére biztosít likviditást, valamint tőkét és partnerségi megoldásokat világszerte. Összesen több, mint 27 milliárd dollárnyi tőke- hozzájárulással a vállalat az elmúlt 20 évben a piaca újítójává vált. A Vintage Funds a Goldman Sachs vagyoneszköz-kezelési részlegén belül az Alternative Investments & Manager Selection ("AIMS") csoport által irányított vállalat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Befektetési ingatlant keres? Óriási áresés! (x)

Kiváló lehetőségeket rejtő ingatlanok jelentős kedvezménnyel! 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium