Megnyitotta kapuit a főváros legújabb irodaháza

Megnyitotta kapuit a főváros legújabb irodaháza

Több mint 90 százalékos bérbeadottsággal nyílt meg a Millennium Gardens első üteme. A TriGranit által fejlesztett és a Revetas Capital által finanszírozott A+ kategóriás irodaház az ESG szempontok szerint épült és összesen 21 600 négyzetméter bérbeadható területet kínál.

Amerikai gyógyszercég lesz a dél-pesti irodaház új bérlője

Amerikai gyógyszercég lesz a dél-pesti irodaház új bérlője

Új bérlők szerződtek a budapesti Millennium Gardens irodaházba. 2022 augusztusától a Fressnapf Hungária költözik a Millenium Gardens legfelső, 9. emeletének egy részére, emellett az USA-ban és Kanadában Merck néven ismert MSD Pharmaceuticals is úgy döntött, hogy bérbe vesz egy 1552 négyzetméteres irodaterületet - derül ki a cég Linkedin oldaláról.

"Nyilván mindenki tudta, hogy baj lesz, csak ki kellett várni!"

Nehéz és kacskaringós utat járt be a kis hazai ingatlanfejlesztési valóságban a Millennium City Center és annak egyik utolsó eleme a Millennium Gardens irodaház az elmúlt közel 15 évben. A mintegy 40 ezer négyzetméteres projekt azonban lendületben van, ám a világjárványnak köszönhetően a fejlesztés utolsó szakaszai is tartogattak bőven meglepetést. Az irodapiac legkomolyabb kihívásairól, szó nélkül felszívódó potenciális bérlőkről, irodaház tulajdonosok között dúló harcról, a bérlők megszerzéséhez szükséges praktikákról, az irodaterek jövőjéről és a projekttel kapcsolatos fejlesztői tervekről kérdeztük Makk Károly Dömötört, a TriGranit értékesítési igazgatóját. Ritkaságszámba menő részletes és nyílt válaszaival különlegesen izgalmas látképet kaphatunk az irodabérbeadási piac jelenéről.

Elhunyt Takács Ildikó

Elhunyt Takács Ildikó

Életének 79. évében 2020. január 17-én elhunyt Takács Ildikó, a magyarországi és nemzetközi marketingkommunikáció szakma egyik legelismertebb szakembere, a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata Takács Ildikót saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek - közölte a család hétfőn az MTI-vel.

Hamarosan láthatjuk kinőni a földből a Duna-parti irodaházat

A szerkezetépítés fázisába lépett a Millennium Gardens irodaprojekt kivitelezése. A 37 ezer négyzetméter bérbeadható területű irodaház szerkezeti kivitelezését a Bayer Construct Zrt. végzi, az épület átadását 2021 közepére tervezik, de idén októberben már elérheti a földszintet az irodaház, ezt követően pedig már jöhetnek a leglátványosabb építési munkálatok - szerepel a TriGranit közleményében.

Rengeteg az összeolvadás és a felvásárlás a hazai ingatlanpiacon

Tovább bővült a hazai összeolvadások és felvásárlások (M&A) piaca a tranzakciók számát tekintve. Az idei év első hat hónapjában 66 tranzakciót hoztak nyilvánosságra Magyarországon, ezzel a piac becsült mérete elérte a 2,3 milliárd dolláros (640 milliárd forint) értéket, ebből a legnagyobb részt az ingatlanpiac képviselte - derül ki az EY legfrissebb elemzéséből.

Külföldi óriások vásárolják fel Budapestet: 2018 eddigi legnagyobb vételei

Összegyűjtöttük az idei év legnagyobb ingatlanpiaci tranzakcióit, az adásvételek között számos irodaház, bevásárlóközpont, illetve egy régiós ingatlanfejlesztő cég is szerepel. Bár a lista nem teljes, a most felsoroltak alapján is több száz milliárdnyi forint volt, amit az elmúlt időszakban külföldi vállatok fizettek, egy-egy itthoni ingatlanért cserébe.

Eladták a TriGranitot

Alig 3 évvel azután, hogy Demján Sándor nem kis meglepetésre megvált élete főművének egy jelentős részétől, az akkori vevő, a TPG most értékesítette a TriGranitot. A vevő a Revetas (közép-európai régióra specializálódott ingatlan-befektetési vállalat), aki a Goldman Sachs Asset Management által kezelt alapokkal közösen vásárolta meg a magyar központú régiós ingatlanfejlesztés egyik ikonikus cégét a TPG Real Estate-től. A felek a tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra, de ha abból indulunk ki, hogy Budapesten és a régió fontosabb városaiban az elmúlt 3-4 évben mintegy 20-30%-kal nőttek az árak a kereskedelmi ingatlanok piacán is, akkor a TPG nem csinált rossz üzletet. Török Árpád vezérigazgató és a menedzsment a hírek szerint marad.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újult erővel támad a fertőzés, ami Magyarországon is halálozással járt - Már a hazai járványhatóság is figyelmeztet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.