Prémium

Talált pénz a vállalkozásoknak - beruházás nélkül (x)

Portfolio
Meglehetősen kevés az olyan hatékonyságjavító lépés a vállalkozások számára, amely nem igényel beruházást. Ilyen az energiakereskedő váltás, amellyel a cégek körülbelül 5-10 perc munkával is pénzt takaríthatnak meg.
Kereskedőváltás kapcsán alapvetően kétféle fogyasztói hozzáállásról beszélhetünk - mondta a Portfolio.hu-nak Major György, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója. Tapasztalata szerint, az egyik csoportba tartoznak a nagy energiaigényű társaságok, amelyek rendkívül tudatosak az energia beszerzés terén, hiszen az elfogyasztott nagy mennyiségű villamos energia esetében néhány százalékos árkülönbség, de még néhány fillér megtakarítás is jelentős költségcsökkenést eredményez számukra. Az ő kegyeikért komoly verseny, mondhatni háború zajlik az energiakereskedők között.

Talált pénz a vállalkozásoknak - beruházás nélkül
A másik csoportot a kis- és közepes energiafelhasználású vállalkozások adják, amelyek többsége úgy véli, nem éri meg azért az évi néhány tíz- vagy százezer forintért a kereskedőváltással járó többletfeladat - emelte ki Major György. Hozzátette, ez ugyanakkor tévhit, hiszen a kereskedőváltáshoz kapcsolódó összes "papírmunkát" az energiakereskedők és a hálózatos cégek végzik egymás között, így a cégek egy ilyen döntéssel és néhány perces munkával szinte azonnal csökkenthetik költségeiket.

Major György szerint azok a kereskedő cégek tudnak a legjobb ajánlatokkal a már meglévő, vagy leendő ügyfeleikhez fordulni, amelyek legjobban ismerik a fogyasztási szokásokat, pontosan megértik a felhasználók igényeit, és persze megfelelő beszerzési forrásokkal rendelkeznek. - Az MVM Partner több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az energiakereskedelem terén, így elmondhatjuk magunkról, hogy jól ismerjük az energiafogyasztási mintákat. Az évek során az MVM Partner megerősítette vezető szerepét a hazai villamosenergia-piacon, amely jelentős részben köszönhető a hosszú ideje meglévő stabil, kedvező árú beszerzési forrásainknak is - emelte ki a vezérigazgató.

Major György szerint a következő időszakban is érdemes lesz a cégeknek a kereskedőváltáson gondolkodniuk, hiszen a nemzetközi trendek továbbra is csökkenő villamosenergia- és földgáz árakat jeleznek előre. - Azok a kereskedőcégek, amelyek az ügyfelek igényeinek megfelelően tudják követni a piaci változásokat, azok emiatt még inkább képesek lesznek leszorítani az áraikat - rögzítette a társaság vezetője.

(x)
Stock exchange
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
IT válság közeledik a pénzügyi szolgáltatóknál és nagyvállalatoknál