Prémium

Újgenerációs irodák a BudaParton (x)

Portfolio
Az 54 hektáros terület egyik legimpozánsabb helyén, a városnegyed bejáratánál, a leendő, ikonikus MOL Campus épülete mellett kerül jövőre átadásra a BudaPart GATE több mint 20 000 négyzetméternyi irodája. Ebben a hatalmas fejlesztésben azonban eleinte nem csak a nagyobb cégeknek nyílik lehetősége dolgozni, hanem egy bérlőnek köszönhetően a kicsik is labdába rúghatnak, s élvezhetik az egyedülálló projekt előnyeit.
Ma már alapvető feltételnek számít a piacon, hogy a munkavállalóknak kínált terek a legfrissebb trendeket kövessék, ezzel pedig egy olyan munkakörnyezetet teremtsenek az ott dolgozóknak, amely a hatékony és kreatív munkavégzést is szolgálják. A mai irodaházak és komplexumok is azt a filozófiát követik, hogy minél több lehetőséget kell kínálniuk, s minél több szolgáltatást szükséges adniuk mindezt a lehető legmegnyerőbb környezetben. Ha pedig mindez a lakóhelyünk közvetlen környezetében koncentrálódik, már egy újgenerációs megoldásnak könyvelhető el.

Újgenerációs irodák a BudaParton
Ezt hivatott szolgálni a Property Market fejlesztésében mintegy 54 hektáros területen megvalósuló BudaPart városnegyed. A fejlesztők több mint száz szakértő bevonásával álmodták meg a végeredményben összesen 30 épületből, 15 lakó- és 14 irodaházból, továbbá egy hotelból álló modern városnegyed emberközpontú, közösségi katalizátor szerepet is felvállaló koncepcióját. Jelenleg összesen hat épület, azaz a teljes első ütem kivitelezése zajlik, 207 ezer négyzetméternyi felépítményen dolgoznak a szakemberek.

A projekt jövőre fordulóponthoz érkezik. A BudaPart OTTHONOK első négy, öbölhöz közeli épülete, továbbá a városrész első irodaépülete is átadásra kerül. Vagyis 635 lakás, valamint egy több mint húszezer négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező irodaház, s ezek környéke telik meg jövőre élettel.

Újgenerációs irodák a BudaParton
Az irodaház közvetlen szomszédságában a főváros egyik ikonikus székháza, az olajipari vállalat saját beruházásában készülő MOL Campus is letette alapkövét, s melynek átadása 2021-ben várható. Az épület olyan műszaki és építészeti minőségben valósul meg, melynek eredményeképp nem csupán a főváros, hanem az egész régió legmodernebb irodaháza lesz.

Ez a 120 méter magas épület és a BudaPart GATE alkotja a leendő városnegyed kapuját, melynek a BudaPart térre, s a Lágymányosi-öbölre panorámás épület MOL Campus melletti tornya 11 emelet magas. Az épülethez 4 pinceszinten mélygarázsok is tartoznak. A LEED Gold minősítésű BudaPart GATE irodaépületet úgy tervezte meg a Stúdió'100 Építészeti Kft., hogy öröm legyen itt dolgozni. Az Y és Z generáció igényeit is szem előtt tartó épület iránt nagy a kereslet: több, mint egy évvel az átadása előtt meghaladta a 40%-os bérbeadottsági szintet. Ezen eredmények is azt igazolják, hogy a munkakörnyezet ma már elsődleges prioritást élvez a munkáltatók számára is. Az új generációk munkavállalói számára a munkahelyi környezet sokkal meghatározóbb, mint régen. A mai munkaerőhiányos gazdaságban a munkavállalók gyakran válogathatnak az ajánlatok között. Döntésüket a munkabéren és juttatásokon kívül a munkahely atmoszférája, valamint az otthonuk és a munkahely közötti utazási idő is befolyásolja. A jelenlegi tömegközlekedés is fejlesztésre kerül: új buszjárat fog indulni, módosításra kerülnek busz útvonalak. A budai fonódó meghosszabbításával a belváros közvetlenül is elérhető lesz kötött pályán. A Dunán menetrend szerint közlekedő BKK hajóval is utazhatunk vagy akár vízitaxival öt perc alatt elérhetjük a belvárost.

A BudaParton dolgozók egy komplett városnegyed adta szolgáltatások színes repertoárjával találkozhatnak majd. Az inspiratív környezeten felül a napi ügyek elintézéséhez elengedhetetlen szolgáltatásokon keresztül, a testmozgáson át, a találkozóhelyek széles repertoárját kínáló helyszínekig mindent megtalálnak. Az épületek földszintjén található üzlethelyiségek bérlői mixét tudatosan alakítja ki a fejlesztő, így már az első ütem lakói és dolgozói is megtalálják a mindennapokhoz nélkülözhetetlen bevásárló- és szolgáltató egységeket.Újgenerációs irodák a BudaParton
"A legfontosabb kérdés ma már egy munkáltató számára a fluktuáció. Ennek csökkentésére pedig számos tanulmány van, azonban vitathatatlan szempont és tényező a megfelelő munkakörnyezet biztosítása. A BudaPart irodaházait úgy terveztük meg, hogy a piacon jelentkező igényeket maximálisan kielégítsék, így a munkahely tágabb környezetének infrastrukturális fejlesztése, az épület kiváló műszaki paraméterei és építészeti megoldásai hosszútávon csökkenthetik a munkáltatók költségeit, s hozzájárulnak a munkaerő megtartásához és vonzásához egyaránt. Az irodaházakra vonatkozóan Újbudán nagyon erős iroda alpiac található, vagyis igen alacsony az üresedési ráta, nagy a kereslet." - nyilatkozta Csuhay Borbála, a Property Market MRICS értékesítési és vagyonkezelési igazgatója. "Első bérlőnk között üdvözölhetjük a DBH Serviced Office-t, akik a BudaPart páratlan adottságait felismerték. Nekik köszönhetően a BudaPart irodái kisebb cégeknek, akár rövidtávra is elérhetőek lesznek. A cég magas minőségben bútorozott állandó-, készenléti- és virtuális irodákat, valamint akár egyórás tárgyalótermeket kínáló nemzetközi vállalat, aki egy teljes szintet foglalt le az Újbudán, a Dombóvári úton épülő GATE irodaházban."

A BudaPart irodáinak további előnye, hogy a mellettük kialakításra kerülő lakóépületekben vásárolhatnak, bérelhetnek otthont a munkavállalók. Így akár ki sem kell mozdulni a városnegyedből, amivel csökkenhet az itt élők és dolgozók ökológiai lábnyoma. Ez pedig a környezetvédelmi aspektus mellett számos időt szabadít fel akár rekreációs célokra.

A bérbeadó ügynökségek, a Cushman & Wakefield és az Eston jelenleg is több érdeklődővel tárgyalnak a még szabad, rugalmasan alakítható terekre.

Újgenerációs irodák a BudaParton
(x)
WASHINGTON, DC - JULY 31: Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
18 September 2019, France (France), Strassburg: Jean-Claude Juncker (l-r), President of the European Commission, and Michel Barnier, chief Brexit-negotiator of the EU.
Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol

Kivétel nélkül erősödéssel zárták a szerdai kereskedést a hazai blue chipek.

BMW
Interspar hipermarket
török jegybank, getty
LAS VEGAS, NV - APRIL 28:  Chairman and President of the Trump Organization Donald Trump yells 'you're fired'
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
kiállítói pr-hez