Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Üzlet

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!

Nagy Viktor, Barcelona
Tényleg, nem sokat ér most már egy mobilgyártó, amelyik nem képes legalább egy összehajtható mobilt piacra dobni, vagy legalább az ígéretével előállni. Bőven elég, ha egy prototípust összerak, nem kell más, csak az ígérete annak, hogy valami mást lehet vele csinálni, mint azokkal a mobilokkal, amiket a pórnép is megvehet. Csak annyit mondok, hogy a szomszéd vacsoraasztaltól átjöttek megnézni a 2000+ eurós mobilt, és akarták. Ennyi.
Nagyon fontosak az összehajtható mobilok. A mobilgyártók ezekkel tudják bebizonyítani, hogy nem impotensek, és van még valami az ingujjukban, amit elő tudnak húzni, amikor már mindenki temeti őket, és arról beszél, hogy vége a mobiloknak, esnek az eladások, jöhetnek az okosizék, meg a mittudoménmik, amikkel lehet növelni az eladásokat, satöbbi.

A barcelonai MWC-n sok mindennel próbálkoznak a gyártók, van itt vénaszkenner meg gesztusvezérlés, de mindenkit az érdekel, hogy össze lehet-e hajtani a mobilt vagy sem.
Mobile World Congress Barcelona
A GSMA Mobile World Congress a világ legnagyobb mobilkommunikációs seregszemléje. A kiállításon és a hozzá kapcsolódó konferenciákon a világ vezető mobilcégei, készülékgyártók, szolgáltatók vesznek részt és mutatják be legújabb fejlesztéseiket. Az idei eseményen több mint 2400 vállalat vesz részt, a szervezők több mint 107 ezer látogatóra számítanak. A 2019-es MWC-n többek között Dieter Zetsche, a Daimler elnöke, Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, Nick Read a Vodafone és Timotheus Höttges a Deutsche Telekom vezérigazgatója tart előadást.
Végigjártuk a standokat, és a megfejtés az, hogy ha nem vagyunk hiperbennfentes mobilguruk, akkor bizony csak vitrinen keresztül lehet megnézni azokat a kütyüket, amik mindenkit érdekelnek. Samsung Galaxy S10? Huawei P akármennyi? Dehogyis! Csak az összehajtható mobilok érnek valamit.

Itt van például a Galaxy Fold (vitrinben):

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Vagy a Huawei Mate X (vitrinben):

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Amíg csak vitrinen keresztül látja az ember, addig eléggé földönkívüliek ezek a mobilok, egészen más, ha kézbe vehetjük őket. Íme, rögtön megvan a szetiszfeksön:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Így néz ki kihajtva:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Így pedig összehajtva:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
És igazából nem is olyan vastag:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Tényleg nem:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
A Huawei egy esti sajtóeseményre elhozta a legújabb összehajtható mobilját, hogy megnézhessük, tetszik-e. Hát, eléggé szkeptikus voltam, és továbbra is azt gondolom, hogy nem én vagyok a célközönség, de néhány perc használat után azt gondolom, hogy van benne fantázia. A legnagyobb gondom az volt vele, hogy összehajtva valószínűleg túl nehéz és vastag, de ez nem igaz, igazából nem is vállalhatatlanul nagy a Huawei új mobilja, simán vállalható az irigy pillantásokért a Mate X mérete.

Kinyitás után nagy a felület, alap júzer szempontjából az a különbség egy hagyományos mobil és a hajtogatható között, hogy mobil helyett hagyományos verzióban olvashatók a honlapok, mint itt például a Portfolio:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Ha az ujjunkat oldalra csúsztatjuk, akkor az összehajtott résznél egy puklit érzünk az ujjunkkal (színelváltozás nincs a törésnél), ez a fejlesztők szerint csak anomália, és a végleges verziónál már nem lehet majd észrevenni a képernyő közepét. Egyébként a Huawei szakembereitől megkérdeztük, mennyire prototípus, és mennyire végleges, kiforrott készülék az, amit most bemutattak, szerintük nagyjából gyártás előtti mobilról van szó. A Samsung összehajtható mobiljával ellentétben itt a külső oldalon is szinte az egész készüléket betöltő kijelző található, vagyis nagyjából úgy használható, mint egy normál mobil.

És hogy milyen összehajtani és kihajtani? Elképesztően fenomenális, semmihez sem hasonlítható élmény :), inkább nézzék meg a következő videót. Hát ilyen:És hogy lesz-e sikere az összehajthatós mobiloknak? Ehhez elég annyi, hogy miközben a vacsoraasztalnál teszteltük a nem éppen olcsó mobilt, átjöttek a szomszéd asztaltól az amerikai turisták, és azt kérdezték, náluk mikor lehet majd kapni az összehajtható Huaweit. Úgy tűnik, nagyon, nagyon sokan akarnak elkölteni 2000+ eurót/dollárt egy hajtogatható mobiltelefonért. Főleg, hogy a Portfolio címlap nem csak mobil, hanem desktop változatban is kiválóan olvasható rajta.
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub