Kiderült, mi kell a leginkább a magyar lakásbiztosítási ügyfeleknek
Üzlet

Kiderült, mi kell a leginkább a magyar lakásbiztosítási ügyfeleknek

Portfolio
Átlagosan 8 kockázati elemre vonatkozó védelmet igényelnek a lakásbiztosítási ügyfelek a szerződésükben, ezek között  a tűz-, víz- és viharkárokra vonatkozó fedezetek a legnépszerűbbek - derült ki az Impetus Research reprezentatív online kérdőíves kutatásából.

A hazai lakásbiztosítási ügyfelek továbbra is az alapvető káreseményekre vonatkozó fedezeteket igénylik – derült ki az Impetus Research reprezentatív online kérdőíves kutatásából, amely a hazai 18-69 éves lakásbiztosítási ügyfelek igényeit mérte fel. Az ügyfelek átlagosan nyolc fedezeti elemet tartanak fontosnak a lakásbiztosítások esetén. 20 százalékuk négy vagy ennél kevesebb elemet jelölt lényegesnek, ők elsősorban a tűz, üveg és viharkárok fedezetét igénylik.

A válaszadók ugyancsak egyötöd része 8-9 összetevőt tart fontosnak, míg tíz vagy több fedezeti elemet az ügyfelek harmada választott, közülük sokan olyan szolgáltatásokat is igényelnek, mint például a kisállatbiztosítás, a hónyomás okozta kár megtérítése, a kárenyhítés költségeinek fedezete vagy az árvíz, földcsuszamlás okozta kiadások kompenzálása.

Több fedezeti elemet azok az ügyfelek jelöltek, akik váltani terveztek a márciusi lakásbiztosítási kampány során, akik saját házban laknak, illetve azok is, akik tudatosabbak a lakásbiztosítások terén és évente áttekintik az aktuális piaci ajánlatokat.

Az ügyfelek 81 százaléka számára fontos, hogy lakásbiztosítása fedezetet nyújtson tűzkár, villámcsapás vagy robbanás, a vízkárokkal kapcsolatos kiadások esetén, 79 százalék számára pedig vihar, felhőszakadás vagy jégverés okozta károk esetén. Az üveg-, a betöréssel vagy lopással kapcsolatos károk fedezetét már csak az ügyfelek 70 százaléka tartja lényegesnek a biztosításban, de a rövidzárlat vagy túlfeszültség fedezetét is közel ugyanennyien gondolják nélkülözhetetlennek (68 százalék).

Balesetbiztosítást az ügyfelek 48 százaléka, fedezetbiztosítási elemet vagy assistance szolgáltatást pedig a válaszadók 42-43 százaléka igényel a lakásbiztosításban. Melléképület- vagy garázsbiztosítást a megkérdezetteknek már csak 38 százaléka vonna be, míg 36 százalékuk a földrengés okozta károk kompenzálását is fontosnak tartja. Tízből három ügyfél számára lényeges, hogy lakásbiztosítása kő- és földomlás, idegen tárgy rádőlés, árvíz, földcsuszamlás vagy hónyomás okozta kár esetén is fizessen, illetve, 30 százaléknak az, hogy a kárenyhítéssel kapcsolatos költségeket is megtérítse. Minden ötödik ügyfél (22 százalék) számára érdekes a kisállatbiztosítási elem, de albérlői felelősségbiztosítás iránt már csak az ügyfelek 5 százaléka érdeklődik a lakásbiztosítás részeként.  

impetus

A saját tulajdonú házban lakó ügyfelek számára nagyobb fontossággal bírnak a viharkárra, a melléképületre vagy garázsra vonatkozó elemek, illetve az árvízzel, földcsuszamlással, kőomlással, valamint a kárenyhítéssel kapcsolatos fedezetek, míg a 45 évnél idősebb ügyfelek, valamint a márciusi lakásbiztosítási kampány során biztosításváltást tervezők több biztosítási elemet igényelnek a biztosításukba.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
bull bear medve bika tőzsde