Ingatlan

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten

Portfolio
Ma letették az Ericsson új magyarországi székházának alapkövét, a komplexum a WING beruházásában a Magyar Nobel díjasok Parkja első ütemeként épül fel. Az összesen 24.000 négyzetméter alapterületű épület ad majd otthont a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központjának is.
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, Éry Gábor, az Ericsson vezérigazgatója, Dr. Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere és Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete letette az Ericsson új székházának alapkövét.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Az épület a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park első épülete lesz, a parkban a jövőben a WING kifejezetten kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek igényeire szabott fejlesztéseket hoz létre. A beruházás első ütemeként a Duna partján megvalósuló, 24 ezer négyzetméter alapterületű új Ericsson Ház a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központja, ahol az irodákon kívül hazánk egyik legkorszerűbb és egyik legnagyobb szerverterme, valamint az ehhez kapcsolódó K+F laborok is integrálásra kerülnek.

A hatemeletes épület úgy nevezett built-to-suit rendszerben, vagyis a megrendelő Ericsson igényeire szabva épül fel. A létesítményhez 540 parkoló és 250 kerékpártároló tartozik majd, amelyek az épület alatti négy szinten kapnak helyet. A munkafolyamat várhatóan 2017 végén fejeződik be, az átadás után a székházban várhatóan mintegy 1800 fő dolgozik majd.

Noah Steinberg beszédében kiemelte, ahhoz, hogy a magyar nemzetgazdaság versenyképes legyen a nemzetközi porondon, fontos, hogy az itt működő világcégek számára megfelelő infrastruktúra, beleértve az irodaépületeket is, álljon rendelkezésre, hogy a magyar munkaerő érvényesülni tudjon. Elmondta továbbá, hogy a megvalósuló beruházás értéke 20 milliárd forint körül mozog.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Éry Gábor kitért rá, hogy idén ünneplik az Ericsson Magyarország megalapításának 25. évfordulóját. Az Ericsson Ház felépítése fontos mérföldkő számukra, az épület tervezése 3,5 fél évvel ezelőtt kezdődött, mikor nem találtak megfelelő épületet a cég számára sem a már megvalósított, sem pedig a tervekben lévő fejlesztések között, ezért is döntöttek a built-to-suit építési modell mellett. Véleménye szerint az új épület elősegíti majd a cég különböző területei közötti szorosabb együttműködést.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Az épület terveit a WING leányvállalata, az Aspectus Architect készítette, a kivitelező a Strabag Magyarország. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank. Az első ütemet követi majd a telek Rákóczi híd felé eső részén egy hasonló épület második ütemben történő fejlesztése is, amelynek tervein és előkészítésén már dolgoznak.
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Baleset a reptérre vezető gyorsforgalmi úton