Prémium

Több ezer mosoly a Csodalámpa Alapítvány segítségével (x)

Portfolio
Létezik egy alapítvány az országban, melynek munkatársai, önkéntesi és támogatói azon fáradoznak, hogy minél több kisbeteg arcára mosolyt varázsoljanak egy-egy kívánságukat teljesítve. Bár még csak 11 éve tevékenykedik a Csodalámpa Alapítvány, de már több mint 2300 gyereknek sikerült örömet szerezni, boldogságot adni azzal, hogy játékot, laptopot, fényképezőgépet kaptak ajándékba, eljuthattak a Balatonra, külföldön delfint simogathattak vagy éppen a példaképükkel, Johnny Depp-pel, Mark Webberrel, de még a pápával is találkozhattak. A csodacsapat tagjai közösen a sokszor hihetetlennek tűnő kérések teljesítésével biztatást és reményt adnak a beteg gyerekeknek, akik a nem mindennapi élményekből erőt meríthetnek a betegségük leküzdéséhez.
A daganatos, leukémiás, izomsorvadásos, transzplantált és még nagyon sok egyéb, életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3-18 év közötti gyermek egy-egy kérését teljesíti a Budapesten 7 kórházban, valamint Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen működő nonprofit szervezet. Az önkéntesek önfeláldozó munkája és a támogatók segítsége teszi lehetővé, hogy ma már szinte minden napon sikerül az ország valamelyik pontján örömet szerezni egy nagyon beteg gyereknek azzal, hogy valóra válik az álma.

Az évente 270-280 teljesített kívánság egy része tárgy, a kicsik általában játékokat, a nagyobbak technikai eszközöket kérnek - laptop, telefon -, melyekkel a betegágyból is tarthatják a kapcsolatot a kórházon kívüli világgal. Mások szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek - kommandós gyakorlaton részt venni, igazi tankba beülni, szirénázó rendőrautóban utazni, hőlégballonozni, repülőre szállni, vidámparkba, állatkertbe eljutni. A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel szeretnének találkozni - külföldi és magyar hírességekkel, énekesekkel, művészekkel - vagy éppen arról álmodnak, hogy filmek vagy televízió-sorozatok készítését megtapasztalhassák. A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

Az orvosokkal és szülőkkel együttműködő közhasznú szervezet az 1%-ból, céges és magánadományokból működik, és valósítja meg a nagybeteg gyerekek álmait. A Csodalámpa könyvvizsgálója a PriceWaterhauseCoopers, társadalmi felelősségvállalása keretében már 8. éve auditálja az alapítvány éves beszámolóját.


Több ezer mosoly a Csodalámpa Alapítvány segítségével




(x)
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13