Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek
Árfolyam

Vienna Insurance árfolyam

Ma:
|
Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
VIG ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
1 5 10 820
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
11 800 7 1
VIG kötéslista
Idő Ár Darab Érték
VIG statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 1510400
Nyitó ár: 11800
Előző záró ár: 11620
Napi átlagár: 11800
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 11800
Napi maximum: 11800
Éves minimum: 24.25 2023-10-20
Éves maximum: 31.64999961853 2024-05-15
Történelmi minimum: 7.579 1995-04-03
Történelmi maximum: 59.09 2008-01-04
Forgalom (db): 1
Forgalom: 11800
Árfolyamváltozás 1 hó: 7.2164960616528%
Árfolyamváltozás 6 hó: 20.930239091333%
Árfolyamváltozás 12 hó: %
Adatlap
Vienna Insurance
Rating
Értékpapír megnevezése VIG share
Értékpapír kibocsátója VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN AT0000908504
Kijelzés módja (ticker) VIG
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 128 000 000
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 2022-11-11
Első kereskedési nap 2022-11-11
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési ár 9426
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Vienna Insurance árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING | Az átláthatóbb befektetésekért
Portfolio Trader online előadás Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio Trader online előadás Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Videóajánló
Vienna Insurance hírek

Megérkezett az Alfa Biztosító: a klímaváltozás itt van, egy-két hónap alatt a feje tetejére állhat az egész év

A VIG csoport Kelet-Európát tekinti fő piacának, nem véletlen, hogy a terjeszkedés során is elsősorban ebben a régióban gondolkodtak – hangzott el az Alfa Biztosító mai sajtótájékoztatóján. Az Aegon-Alfa névváltás egyben stratégiai változásokat is hoz, igyekeznek minél inkább elmozdulni a klasszikus biztosítási tevékenységtől. Az alapkezelőnek nemzetközi szerepet szánnak, Zatykó Péter elnök-vezérigazgató pedig kitért arra is, hogy bár sokat veszthet a biztosító a jövő márciusi lakásbiztosítási kampány miatt, állnak elébe a versenynek.

Nevet vált az Aegon Alapkezelő, régiós nagyágyú lesz belőle

2023. május 15-től VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. néven folytatja működését az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., és a VIG pénzügyi csoport nemzetközi szereplője lesz. A 30 országban megtalálható 50 biztosító 48 milliárd eurós vagyona óriási növekedési potenciállal kecsegtet az alapkezelő számára.

Távozik az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója

Júniusban távozik Almássy Gabriella, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója a társaság éléről. Lemondását a Vienna Insurance Group - amelynek az Union is a tagja - tudomásul vette, utódlásáról legkésőbb júniusig döntés születik - közölte a biztosító csütörtökön az MTI-vel.

Hivatalos: eladták a magyar Aegont

Ma zárult le az Aegon magyar leánycégének értékesítése, a VIG 620 millió euróért veszi meg a társaságot.

Európai Bizottság: uniós jogot sértett Magyarország a VIG-Aegon ügyben, 10 munkanapot kapott a kormány a válaszra

Az Európai Bizottság előzetes következtetést adott ki Magyarország 2021. április 6-i döntésével kapcsolatban, melynek értelmében az ország megvétózta, hogy a Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) felvásárolja az AEGON csoport magyar leányvállalatait. A Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a magyar döntés sérti az uniós összefonódás-ellenőrzési rendelet 21. cikkét – derül ki a testület mai hírlevelének 11. híréből.

Bejelentették: beszáll a magyar állam az Aegon és az Union biztosítókba!

Hosszas egyeztetések és helyezkedések után nyilvános mérföldkőhöz érkeztek a magyar állam tárgyalásai az áprilisban megakadályozott Aegon-eladással kapcsolatban. Az osztrák Vienna Insurance Insurance Group átadja két magyarországi biztosítójának 45%-át a magyar állam számára, így a végre tulajdonost váltó Aegon mellett meglévő érdekeltsége, az Union is közös osztrák-magyar tulajdonú biztosítóvá válhat. Magyarország harmadik és hatodik legnagyobb biztosítójáról van szó, amelyek 19%-os együttes részesedésükkel piacvezetői a biztosítási szektornak.

Újabb felvásárlás a Netrisknél: Ausztriában terjeszkedik tovább a csoport

A Netrisk-csoport bejelentette, hogy megvásárolja a durchblicker céget, Ausztria piacvezető független ár-összehasonlító portálját. A cégcsoport tevékenysége így Magyarország, Csehország, Szlovákia és Litvánia mellett Ausztriára is kiterjed. A tranzakció jelenleg az illetékes hatóságok szokásos jóváhagyására vár - közölte a társaság.

Friss hír az Aegon Magyarország sorsáról: bíróságra mentek a felek, de egyelőre elhasaltak

A Fővárosi Törvényszéken támadta meg a holland Aegon NV és az osztrák Vienna Insurance Group a Belügymininisztérium vétóját az Aegon Magyarország másik külföldi kézbe adására. Mivel a keresetet a budapesti bíróság most elutasította, 30 napon belül a Kúrián terveznek fellebbezni a felek. Ettől függetlenül a Pénzügymininsztériummal folytatják a „konstruktív párbeszédet” a tranzakcióról.

Jóváhagyta Brüsszel az Aegon eladását a VIG-nek - mégse kerül magyar kézbe a biztosító?

Megkapta a versenyjogi engedélyt az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) az Európai Bizottságtól a holland Aegon közép- és kelet-európai érdekeltségeinek megvásárlásához, és a magyar Pénzügyminisztériummal is „konstruktív tárgyalásokat” folytat erről annak ellenére, hogy április óta a Belügymininsztérium blokkolja a tranzakciót – számolt be a Reuters.

Aegon: Tovább fogunk dolgozni a VIG-vel a tranzakció zárásán

Láthatóan teljes a bizonytalanság az Aegon háza táján azzal kapcsolatban, mi is lesz a magyar (és vele együtt a lengyel, a román és a török) érdekeltség sorsa, miután a magyar Belügyminisztérium április elején elkaszálta az osztrák Vienna Insurance Grouppal kötött 830 millió eurós megállapodást. Úgy tűnik, az osztrákokra hagyja a holland fél, mire jutnak végül a magyarokkal.

Fejlemények az Aegon körül: osztrák-magyar kiegyezés is lehet ebből

Miután a kormány megvétózta az Aegon Magyarország megvásárlását, az osztrák Vienna Insurance Group nem adja fel: most egy magyarországi vevőpartner bevonásával mentené meg a tranzakciót az osztrák biztosító – értesült a Bloomberg. Kérdéses, a magyar fél beérné-e egy kisebbségi tulajdonosi hányaddal, legyen az a magyar állam és/vagy a CIG Pannónia részvételével felálló konzorcium.

Aegon-ügy: kiakadtak a hollandok, a CIG Pannónia lehet az egyik új befutó

Diplomáciai úton aggodalmának adott hangot a holland kormány az Aegon Magyarország adásvételének magyar állami megvétózása miatt – írja a Bloomberg, amely szerint a Vienna Insurance Group elutasítása után a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó CIG Pannónia a lehetséges kérők között található. A Portfolio becslései szerint 100-150 milliárd forintot érő Aegon Magyarország megvásárlásához azonban a CIG Pannónia kevés lehet, nála jóval nagyobb tulajdonostárs(ak) bevonása válhat szükségessé.

Aegon Magyarország: előállt elképzeléseivel a bécsi vevő (Interjú)

A hatósági jóváhagyásokat és a tranzakció nyárra tervezett lezárását követően önálló biztosítóként, de új márkanévvel folytatná tevékenységét az Aegon Magyarország, immár az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) érdekeltségeként – közölte a Portfolio-val a VIG Magyarországért felelős igazgatósági tagja. Lehel Gábor szerint a VIG régi szándéka valósul meg az adásvétellel, hiszen meglévő biztosítójával, az Unionnal együtt piacvezető szereplővé válik Magyarországon. Interjúnkból kiderül: természetes stratégiai piacaként tekint a VIG Magyarországra, nagy értéket lát a megvásárolt biztosító szakembergárdájában, emellett új üzleti területként tekint annak alapkezelőjére és nyugdíjpénztárára.

Egy sor fontos piacon erősít az Aegon-vétellel a Vienna Insurance Group

Szokatlanul magas, a könyv szerinti érték 2,6-szorosára rúgó áron vette meg a régiós Aegont a Vienna Insurance Group, ugyanakkor számos fontos piacon építhet ki a tranzakcióval hídfőállásokat. Többek között ezeket összegezte közleményében a bécsi székhelyű biztosítócsoport.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra