Kiderült, hány koronavírusos beteget szűrtek ki a magánklinikák

Kiderült, hány koronavírusos beteget szűrtek ki a magánklinikák

Május 4-én hivatalosan is újraindult az egészségügy, másfél hónapos szünet után - ami alatt csak a sürgős és azonnali ellátások voltak engedélyezettek - több fontos területen újraindult az ellátás. Az új eljárásrend értelmében azonban bizonyos vizsgálatokhoz, beavatkozásokhoz negatív COVID19-teszt bemutatása szükséges. Ennek apropóján a Pénzcentrum megkeresett nyolc privát szolgáltatót és megkérdezte, nőtt-e az érdeklődés a magán szektorban a tesztek iránt, valamint hogy mely tesztet keresik inkább a páciensek, a szerológiai vagy a PCR-vizsgálatot? Arra is rákérdeztek, a magánklinikákon végzett tesztek hány százaléka mutatott pozitív eredményt.

Újabb felvásárlás a hazai magánegészségügyi piacon

Újabb felvásárlás a hazai magánegészségügyi piacon

Az Affidea Magyarország megvásárolja a járóbeteg-szakellátást kínáló Medical Services Budapest Kft-t, ás ezzel az Affidea égisze alatt a hazai magánegészségügyi piac egyik meghatározó járóbeteg-ellátási portfólióját hozza létre - jelentették be kedd reggeli sajtótájékoztatójukon a felek. A tranzakció 2020 végén zárul le teljesen.

Ítéletet mondtak a magánegészségügyi cégek a legújabb programokról

Valósággal pezseg az egészségügy, ha csak az ágazat átalakítását célzó, nemrégiben bemutatott programokat nézzük. Szinte egy időben tette le javaslatait ugyanis az asztalra a Magyar Nemzeti Bank, a Pénzügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesülete ezért most látta elérkezettnek az időt arra, hogy véleményt mondjon a tervezetekről. Összességében jelezték: nagy reményeket fűznek a tervekhez és várják az időzítést.

Újfajta magánegészségügyi központ nyílt Budán

Mi sem mutatja jobban, hogy izzik a magánegészségügyi szektor, hogy mára már hetente több bejelentést tesznek a hazai piacvezető társaságok. Az Affidea ugyanis szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be: megnyitotta Magyarország első férfiegészség-központját a Sasadi úton.

Mindent megváltoztat a mesterséges intelligencia az egészségügyben

Az Affidea komoly lépéseket tett a digitalizáció irányába, amelyről a cég informatikai vezetője, Milan Glavaski beszélt a Portfolio Private Health Forum 2018 című konferenciáján. Szerinte a mesterséges intelligencia jelentősen javítja a hatékonyságot, de már kezd buborékká válni, ami miatt cégek tűnhetnek el a szektorból.

Két magánegészségügyi cég kapott minősített védjegyet

Az Affidea és a Rózsakert Medical Center elsőként szerezte meg a transzparens, jogkövető és etikus magánegészségügyi szolgáltatók számára létrehozott iparági minősítést - jelentették be a Primus Egyesület keddi eseményén. A tervek között szerepel, hogy a tanúsítási folyamatot az egyesület 12 tagjánál folytatják le 2019 közepéig, ezt követően pedig bármely szolgáltató kérheti.

Elképesztő a béremelkedés az egészségügyben - Mihez kezdenek a privátcégek?

A magánegészségügyi szolgáltatók piacán további koncentrációra számít az Affidea Magyarország vezérigazgatója, Leitner György, aki a Portfolio-nak adott interjújában a nemrégiben bejelentett felvásárlás hátteréről is beszélt. Az akvizíció azért is különleges, mert ez az Affidea Csoport első olyan akvizíciója, amelyik kívül esik a képalkotó diagnosztika területén. Arról is beszámolt a szakember, hogy az egészségügyi szektorban elképesztő a bérnyomás, rendkívül gyors a növekedés. A foglalkozás-egészségügyben, illetve vállalat-egészségügyi programokban pedig óriási potenciált lát.

Példátlan segítséget kapnak a betegek

Példátlan segítséget kapnak a betegek

Eddig nem látott újítást vezet be a magánegészségügyi szolgáltatók egyesülete. A Primus csütörtöki bejelentése szerint létrejön a "Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató" védjegy a transzparens, jogkövető és etikus szolgáltatók számára. Idén ősztől ez a védjegy nyitott lehetőség lesz minden hazai szolgáltató számára, melynek kiállítása egy nagyobb cég esetében 800-900 ezer forintba kerülhet. Az audit során nem vizsgálják azt, hogy a beteg orvosszakmailag (például egy beavatkozás során) milyen minőségű ellátást kap, egyelőre csak az ellátás körülményeit ellenőrzik és értékelik.

Új területen kap hatalmas ellenfelet Csányi Sándor

Új területen kap hatalmas ellenfelet Csányi Sándor

Amit a Portfolio hasábjain már tavaly előrevetítettünk, most a szemünk előtt zajlik: koncentrálódik a magyar magán-egészségügyi szolgáltatók piaca, miközben a növekedés töretlen. Bemutatjuk a legutóbbi komoly felvásárlás hátterét.

Új magán-egészségügyi csoport épül Magyarországon

Megvásárolta az Affidea Diagnosztika Kft. a Főnix-Med Zrt.-t és leányvállalatát, ezzel a csoport a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok mellett mintegy 30 szakorvosi területen járóbeteg-ellátást és országos lefedettségű vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat is kínál - közölte Leitner György, az Affidea Kft. ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.