Eldőlt: az MBH és a Gránit Bank fiókjaiban lesznek elérhetők az uniós hitelek

Eldőlt: az MBH és a Gránit Bank fiókjaiban lesznek elérhetők az uniós hitelek

Lezárult a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közbeszerzési eljárása, melyet a hitel típusú visszatérítendő európai uniós források közvetítését végző MFB Pont Plusz vállalati hálózat kialakítására hirdetett meg. A nyílt, európai uniós eljárás eredményeként az MBH Bank és a Gránit Bank meghatározott fiókjaiban lesznek elérhetők a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára meghirdetett uniós forrású hitelprogramok a 2021-2027-es finanszírozási ciklusban - derül ki az MFB közleményéből.

MFB: újraindul a nulla százalékos kkv forgóeszköz hitelprogram

MFB: újraindul a nulla százalékos kkv forgóeszköz hitelprogram

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) uniós forrásból 100 milliárd forint keretösszegű, nulla százalékos kamatozású forgóeszköz hitelprogramot indít újra a magyar vállalkozások számára a kormány törekvéseivel összhangban - közölte a pénzintézet szerdán az MTI-vel.

MFB: zavartalanul folyik az uniós forrású hitelek kifizetése

MFB: zavartalanul folyik az uniós forrású hitelek kifizetése

Miután a Portfolio és a Népszava birtokába is eljutottak olyan olvasói levelek, amelyek azt jelezték, hogy az uniós hátterű lakossági megújuló energiás és energiahatékonysági hitelprogramban, illetve a vállalati újraindítási gyorskölcsönben leálltak az esedékes folyósítások a kormány által elrendelt költségvetési egyenlegjavítás miatt, szombaton délután azt hangsúlyozta a szerkesztőségünknek küldött közleményben az MFB, hogy fennakadás nélkül zajlanak a folyósítások.

A pandémia ellenére is nagyot ment tavaly a Takarék Csoport

A pandémia ellenére is nagyot ment tavaly a Takarék Csoport

Több mint 40 százalékkal növelte a mérlegfőösszegét és 24 százalékkal csökkentette működési költségeit tavaly a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Csoport. A költséghatékonysági mutatója (CIR) 2020-ban majdnem 18 százalékponttal, a piaci átlagot messze meghaladó mértékben javult, az ügyfélbetét-állomány 20 százalékkal, az ügyfélhitel-állomány 12 százalékkal bővült. A csoport 2020 júniusában lezárta az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai pénzpiaci átalakítását, a takarékszövetkezetek integrációját, miközben piaci részesedését megtartva 1,2 millióra növelte ügyfelei számát - derül ki a csoport közleményéből.

MFB Pontok: öt év alatt 270 milliárdot folyósított a Takarékbank vezette konzorcium

MFB Pontok: öt év alatt 270 milliárdot folyósított a Takarékbank vezette konzorcium

Több mint 270 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai az elmúlt öt évben, csaknem tizenötezerszer segítettek a lakosságnak, valamint mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. Az első MFB Pont öt éve nyílt meg, az akkori Fókusz Takarékszövetkezet kecskeméti fiókjában – közölte a Takarékbank.

Megjelent a tisztán online igényelhető kamatmentes gyorskölcsön

Megjelent a tisztán online igényelhető kamatmentes gyorskölcsön

A pandémia által sújtott vállalkozások a Gránit Bank honlapján történő online előszűréssel, feltételvizsgálattal és a hitelkérelemhez szükséges dokumentumok e-mailen keresztüli beküldésével adhatják be kölcsönkérelmüket az MFB Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogramja keretébe – derül ki a bank közleményéből.

A nehezített pálya ellenére is van növekedés a kkv-szektorban

A nehezített pálya ellenére is van növekedés a kkv-szektorban

22 milliárd forintos korrigált adózás utáni eredményt ért el az MKB Bank a 2020-as üzleti évben. A hitelállomány közel 20 százalékkal nőtt, ami elsősorban annak köszönhető, hogy tavaly tavasszal valamennyi krízishitel-terméket gyorsan elérhetővé tették ügyfeleik számára – mondta a Portfolio-nak Ginzer Ildikó, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese. A szakember a nehéz helyzetbe került kkv-knak azt javasolja, hogy keressék a bankjukat, találjanak együtt megoldást a felmerült helyzetre: minden méretű vállalkozás megtalálhatja azt a segítséget, amire szüksége lehet.

Már 16 milliárd forint gyorskölcsönt igényeltek a kkv-k a Magyar Bankholdingnál

Már 16 milliárd forint gyorskölcsönt igényeltek a kkv-k a Magyar Bankholdingnál

Eddig több mint 1800 vállalkozás igényelte a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt a Magyar Bankholding tagbankjaiban, összesen több mint tizenhatmilliárd forint értékben. A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB Pontjain továbbra is számottevő érdeklődés mutatkozik a hitel iránt, amelyet a válság során nehéz helyzetbe került vállalkozások vehetnek fel működésük újraindítására - derül ki a Magyar Bankholding közleményéből.

Fontos könnyítéseket jelentett be az MFB a kamatmentes gyorskölcsönnél

Mostantól még több mikro-, kis- és középvállalkozás igényelhet 0%-os kamatozású kölcsönt a Covid-19 járványt követő újraindítási célokhoz. A Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) beérkezett vállalkozói igények alapján már a 2019-es alapítású, pozitív üzemi eredményű cégek számára is elérhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön. Emellett újra megnyílik a KKV Technológia Hitelprogram „B” hitelcélja, amely szintén nulla százalékos kamat mellett, maximum 80 millió forintig biztosít forrást a cégek számára működési költségeik fedezésére, illetve forgóeszköz finanszírozásra - derül ki az MFB közleményéből.

Több mint 20 milliárd forint kamatmentes gyorskölcsönt igényeltek eddig a magyar kkv-k

Több mint 20 milliárd forint kamatmentes gyorskölcsönt igényeltek eddig a magyar kkv-k

Eddig közel 3000 mikro-, kis- és középvállalkozás hitelkérelmét rögzítették az MFB Pontokon a rugalmas felhasználású Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönre, összesen 20,4 milliárd forint értékben – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: a lehetőséggel élve a   járványhelyzet miatt jelentős nehézségekkel megküzdő cégek azonnal visszatérhetnek a piaci versenybe, így megtarthatják munkavállalóikat.

Megjött a bejelentés: hétfőtől lehet igényelni a 10 milliós kamatmentes hitelt

Március 8-ától, hétfőtől igényelhetik a vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönét, amely elsőként a Covid-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatok számára biztosít forrást bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására.

Ugrásra készen várják a bankok a 10 milliós ingyenhitel elindítását

A Magyar Bankholding tagjai és az OTP által vezetett konzorcium résztvevői is felkészültek a vállalkozások számára kitalált Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön értékesítésére. Összesen 474, az érintett kereskedelmi bankok fiókjaiban elérhető MFB Ponton kínálhatják majd az új, kedvezményes kölcsönt. A konstrukciót heteken belül az állami Magyar Fejlesztési Bank dolgozza ki.

Már készül a kormány 10 milliós ingyenhitele, ezt lehet sejteni róla

Már készül a kormány 10 milliós ingyenhitele, ezt lehet sejteni róla

Egyre több információ kering a piacon arról, hogy fog működni a mikrovállalkozások számára kínált, akár 10 milliós kamatmentes kölcsön, amelyet a lezárások kárvallottjai számára, a gazdaság újraindítása érdekében tervez bevezetni a kormány. A péntek óta Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön nevet viselő, 100 milliárdos keretösszeggel induló konstrukció végleges részletei még bőven változhatnak, így azt próbáljuk most felvázolni, milyen irányban gondolkozhatnak a termék megalkotói.

Takarékbank: még soha nem vettek fel ennyi hitelt az MFB Pontokon

Takarékbank: még soha nem vettek fel ennyi hitelt az MFB Pontokon

Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet – közölte a Takarékbank.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.