Előfizetői tartalom

A válságkezelésre költött pénzek feléből megállítható lenne a felmelegedés

Portfolio
A Sustainable World konferencia harmadik szekciójában a zöld energia témakörről beszéltek az előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői. Kiderült többek között, hogy mekkora a magyar emberek karbonlábnyoma, hogy melyek azok az országok, amik a legtöbb megújuló energiát használják és a legkevesebb fossziliset, illetve arról is beszélgettek a szakértők, hogy a Robin Hood-adó a nagy beruházásokat sújtja, míg a kisebb megújuló projektekre a bankok nem adnak finanszírozást a tranzakciós költségek és a kockázat miatt.

A járvány okozta kibocsátási csökkenésről beszélt előadásában Ürge-Vorsatz Diána, az ENSZ Kormányközi Klímavédelmi Tantestületének Mérsékléssel foglalkozó Munkacsoportjának alelnöke. Elmondta, hogy most van egy történelmi lehetőségünk a megújuló energiaforrás-használat felgyorsítására. A megújuló energiaszektor még a járvány alatt is jól teljesített, sőt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái