Új szolgáltatás a Telenortól: a céges Apple-készülékeket érinti
Gazdaság

Új szolgáltatás a Telenortól: a céges Apple-készülékeket érinti

Portfolio
Lényegesen leegyszerűsíti a céges Apple-eszközök tömeges beállítását és konfigurálását az az új szolgáltatás, amelyet a Telenor most egy ingyenes regisztrációt követően tesz elérhetővé a vállalati ügyfelei számára. Az Apple Business Manager segítségével az eszközöket csoportosan, akár előre, vagy a hétköznapokban folyamatosan lehet a vállalati előírásoknak megfelelően, egységesen beállítani. Ezzel a céges partnerek rengeteg informatikus-munkaórát takaríthatnak meg.

A céges mobileszközök egységes, megbízható kezelését, eszközmenedzsmentjét támogató Apple Business Manager szolgáltatás segítségével központilag beállíthatóak az eszközszabályozások, házirendek, és elérhetővé válnak különböző alkalmazáscsomagok. A díjmentes szolgáltatás segítségével a cégek új, és már használatban lévő Apple készülékei is vezérelhetők, ami jelentősen egyszerűsíti az egységes és biztonságos vállalati eszközhasználatot.

Csoportos beállítás egységesen

A megoldás több feladatot illetően is könnyebbséget jelent. Mint azt a Telenor a Portfolio-val közölte: "az első és az egyik legfontosabb, hogy ezzel a megoldással az Apple eszközöket, azok kibontása, érintése nélkül előre lehet konfigurálni, így azok úgy kerülhetnek a felhasználók kezébe, hogy már az első bekapcsolást követően, az általunk meghatározott lépések után azonnal használhatóak céges eszközként. Automatikusan feltelepülnek a vállalati ügyfél által meghatározott alkalmazások, letilthatók a nem engedélyezett funkciók és tartalomelérések. A szolgáltatás nagyban javít az eszközök biztonságán is, hiszen az elvesztett vagy ellopott eszközök allokálhatók, távolról törölhetők és semmilyen módszerrel nem vehetők használatba a céges konfigurált profil nélkül." Nagy könnyebbség az is, hogy a szolgáltatás használatával nincs szükség felhasználóként Apple ID fiók létrehozására, a beállított applikációk e nélkül is települnek.

"Egy távoli mobileszköz-elérést biztosító (MDM) megoldással egybekötve gyakorlatilag az internet eléréssel rendelkező eszköz szinte minden fontos beállítása menedzselhető, változtatható, bárhol is legyen az, ezen felül hatalmas előnyt jelent az is, hogy a felhasználók minimális eszközismeret mellett is percek alatt használatba vehetik az új eszközeiket és ehhez nincsen szükség szinte semmilyen távoli segítségnyújtásra" - tudtuk meg a Telenortól.

A szolgáltatás minden Apple termék esetében alkalmazható, amely legalább iOS 7, MacOS X 10.9 (Mavericks) vagy tvOS 10.2 operaciós rendszert futtat és 2011 márciusa után értékesítettek. A rendszer nem köti meg az eszközök számát, korlátlan számú telefon és táblagép kezelhető a módszerrel.

Biztonságos beavatkozás távolról

Az évek óta mindennaposnak számít, hogy a szervezetek okostelefont biztosítanak a munkatársaiknak, amin céges ügyeket intézhetnek, a telefonáláson túl az e-mailezés és az adott cég akár teljesen egyedi online rendszereinek elérése is megoldottá válik az okoseszközökről. A vállalatok számára hatékonysági és biztonsági szempontból is fontos, hogy a munkatársaknál lévő készülékek a megfelelő szoftveres és biztonsági funkciókkal legyenek ellátva. Ezt a folyamatot egyszerűsíti az Apple Business Manager szolgáltatás, amely segítségével a mobiltársaság vállalati ügyfelei a hozzárendelt – Telenornál vásárolt – Apple eszközöket egy központi felületről, egyszerűen és egységesen kezelhetik.

A szolgáltatás elsősorban a nagyobb vállalatok számára hasznos, ahol tömegesen használnak Apple termékeket és globális konfigurálást akarnak alkalmazni rajtuk, nem pedig egyedi beállításokat.

A megoldás minden olyan területen segítséget jelent, ahol nagy számú eszközt kell kezelni, nyilvántartani, és konfigurálni.

Több száz informatikus-munkaórát takarított meg a kiskereskedelmi lánc

Az új szolgáltatást a szolgáltató egyik nagyvállalati ügyfele, a SPAR Magyarország már sikeresen alkalmazza: a cég országszerte nagyságrendileg 800 iPad készüléket biztosít üzleti célból munkatársainak. Az eszközök egyenként történő beállításával járó aprólékos IT feladatot az eszközmenedzsment rendszer teljes mértékben kiváltotta, a cég informatikus szakemberei egy központi felületről minden készüléken egységes profilt állítottak be, kiváltva az amúgy 400 munkaórásra becsült folyamatot. Az eszközökön a megfelelő biztonsági és funkcionális beállítások után a munkatársak első körben a cég e-learning anyagait érhetik el, később további funkciókkal bővül az eszközök használhatósága.

A Telenortól megtudtuk, Android készülékek esetében is van hasonló megoldás, de nem ennyire automatizált az a szolgáltatás. Az Apple szolgáltatása esetén a Telenor biztosítja az eszközök azonosítóinak információját az Apple Business Managernek, ezáltal az ügyfélnek nincs más dolga, csak a kívánt konfiguráció beállítása könnyen és egyszerűen az Apple Business Manager felületén.

A cikk megjelenését a Telenor támogatta.

Címlapkép: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
svéd svédország svéd