Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

Akadozik a K&H mobilbankja

Akadozik a K&H mobilbankja

Csütörtök délelőtt akadozik a K&H mobilbankja, a felület azt írja ki, hogy a működésben átmeneti kimaradások tapasztalhatóak.

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

Állampapírosok, figyelem: karbantartás jön a kincstárnál

Állampapírosok, figyelem: karbantartás jön a kincstárnál

Szombaton és vasárnap nem lesz elérhető néhány ügyfélkapus szolgáltatás az ügyfelek részére a kincstár informatikai rendszereinek stabil és biztonságos támogatása érdekében végzett karbantartás miatt. Az állampapír-forgalmazás kereskedési rendszere és az elektronikus forgalmazási csatornák (WebKincstár, MobilKincstár, TeleKincstár) ez idő alatt is működnek majd, csak online számlanyitásra nem lesz lehetőség - olvasható a Magyar Államkincstár oldalán.

Megmozdultak a privátbanki pénzek - kié lesz a vagyon?

Megmozdultak a privátbanki pénzek - kié lesz a vagyon?

Nagyban érinti és foglalkoztatja az öröklés és a generációváltás a hazai privátbanki ügyfeleket, de ez már nem az a folyamat, amit eddig ismertünk – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Bálint Attila, a Raiffeisen Bank privátbanki üzletágvezetője. A szakember beszélt arról is, hogy miközben megemelték a privátbank belépési limitjét, újfajta kiszolgálási modellt is bevezettek.

Mostantól bárki leleplezheti a munkaadóját

Mostantól bárki leleplezheti a munkaadóját

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki ellenőrizheti néhány koppintással, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e - hívta fel a figyelmet az adóhivatal csütörtökön az MTI-nek küldött közleményben.

Lassan befejeződik a Yettel hálózatfejlesztése

Lassan befejeződik a Yettel hálózatfejlesztése

A Yettel idén befejezi a több mint 4 ezer bázisállomásból álló hálózatának modernizálását, jelenleg a munka 90 százalékánál tartanak. Ez több új szolgáltatás elérhetővé tételére nyitott lehetőséget - mondta Koller György, a Yettel műszaki vezérigazgató-helyettese annak apropóján, hogy 1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven.

Félelmetes ütemben nő a BYD

Félelmetes ütemben nő a BYD

2023-ban első kínai autógyártóként bekerült a világ 10 legnagyobb autógyártója közé a BYD, nemcsak az eladások, de a bevétel és a profit is nagyot nőtt tavaly.

Forradalmi újításra készül a Telekom

Forradalmi újításra készül a Telekom

A Deutsche Telekom, a Qualcomm és a Brain.ai februán végén a Mobil Világkongresszuson mutatja be AI-asszisztenssel felszerelt telefonkoncepcióját, amely az alkalmazásokat kívánja helyettesíteni - számolt be a Telekom.

Fordulatról számolt be a MÁV a jegyértékesítésben

Fordulatról számolt be a MÁV a jegyértékesítésben

A MÁV-START belföldi és nemzetközi vonatait tavaly rekordszámú, mintegy 181 millió utazáshoz vették igénybe. Ám 2023-ban nem csak utasforgalomban döntött csúcsot a MÁV-START, hanem az értékesítés terén is: az okosjegyből több mint 700 ezer fogyott; az IC+ kocsik prémium színvonalú (1+ osztályú) szolgáltatásait pedig már 130 ezer utas próbálhatta ki. Fordulatot hozott az előző év a jegyvásárlási szokásokban is, ugyanis az online jegyváltás beérte a pénztári értékesítést, a jegy- és bérlettermékek 38 százalékát vették már az ELVIRÁ-val vagy a MÁV app segítségével - derül ki a MÁV közleményéből.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.