Recesszió, háború, természeti katasztrófák: vajon mennyire boldog 2023-ban egy átlag magyar?
Gazdaság

Recesszió, háború, természeti katasztrófák: vajon mennyire boldog 2023-ban egy átlag magyar?

2021 és 2022 után idén is útjára indította a Pénzcentrum a Nagy Boldogságtesztet, melyből az év utolsó napjaira kiderül, mennyire boldog, elégedett nép a magyar 2023-ban. A kérdések próbálják lefedni az élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony, no és persze az anyagi helyzetünk alakulása is egyre érdekesebb. Kérjük, a cikk végén töltsd ki a kérdőívet. Köszönjük!

Hogy valójában mi a boldogság, arra évezredek óra keresni a választ az emberiség, nem csak költők filozófusok, de pár évtizede a pszichológusok és már a neurológusok is. Amilyen egyszerűen dobálózunk a hétköznapokban a "boldogság" szóval, annyit vitatkozik rajta a pszichológia tudománya, hogy pontosan mit értünk alatta, milyen elemei vannak és hogyan érhetjük el – vagy hogy épp egyáltalán el kell-e érnünk. Míg a közbeszédben általában az örömteli eseményeket, a vidám pillanatokat értjük a boldogság alatt, a tudományos eredmények azt mutatják, hogy éppen nem a hedonista örömkeresés és a különböző anyagi javak megszerzése az, ami tartós boldogságot eredményez, sokkal inkább a tartalmas és értelmes élet tudja ezt biztosítani

Joggal merül fel tehát a kérdés, egy ilyen év után mégis hogyan érezhetjük magunkat.

Hogy ezt kiderüljön, 2021 és 2023 után idén is elindította a Pénzcentrum a Nagy Boldogságtesztet, melyben arra kíváncsiak, összességében milyen a magyarok testi-, lelki egészsége, illetve egzisztenciális állapota.

Igyekeztünk a kérdésekkel lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony, de mindennél izgalmasabb az anyagi helyzetünk szubjektív érzete. Az eredmények összehasonlítva az elmúlt két évvel, biztosan érdekesek lesznek és főleg tanulságosak. Kérjük, szánj rájuk 5 percet, és töltsd ki testvérportálunk alábbi kérdőívet. Az eredményeket várhatóan az év utolsó napjaiban publikálja a Pénzcentrum.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
balaton strand hőség