Megjelent a legújabb Top50! - Ők az ingatlanpiac legfontosabb szereplői 2023-ban!
Ingatlan

Megjelent a legújabb Top50! - Ők az ingatlanpiac legfontosabb szereplői 2023-ban!

Nyolcadik alkalommal mutatjuk be a hazai ingatlanpiac legfontosabb látható szereplőit, akik nevéhez a legtöbb és legfontosabb események kötődnek. Az elmúlt 8 évben eddig 123-an szerepeltek a listán, az idei 50-ből pedig 16-an eddig minden alkalommal felkerültek. Ez 2 fővel kevesebb, mint tavaly, így tovább fogyott azok listája, akik eddig minden évben szerepeltek a Top50-ben. A tavalyi 10 után idén „mindössze” 8 új szereplőt találhatunk, a hölgyek aránya viszont sajnos még mindig 10% alatt maradt, de többek is nagyon stabilak a listán! Jó lapozgatást és olvasgatást az idei szereplők megismeréséhez.

TOP 50

A nyolcadik széria.

A tavaly debütált új formában, a print és a pdf verziók után mostantól egyedi online magazinként, könnyen linkelhető és megosztható formátumban, az egyre modernebb idők megoldásaihoz alkalmazkodva nézhető végig a Top50-es lista! De egyelőre még húsvér emberek és nem az AI, avagy MI által írva és szerkesztve.

A hazai ingatlanpiac 50 legbefolyásosabb szereplőjét minden évben nagy kihívás és egyben megtiszteltetés is elkészíteni, hiszen még ilyen háborúval és megannyi gazdasági problémával terhelt időben is folyamatosak a mozgások, az új szereplők megjelenése, a cégváltások, az összeolvadások és az átszervezések miatti kinevezések. A piac látszódó és valóban az ingatlanpiacon és az ingatlanpiacért dolgozó szereplői közül idén is kiválasztottuk a Portfolio Top50 ingatlanpiaci szereplőjét, ám idén extra listák nélkül.

A TOP50 magazint ezen a linken érhetik el⇒

Számokban

Az idei listán sokan vannak olyanok, akik az előző években már többször is szerepeltek, de most már csupán 16-an vannak azok (tavaly még 18-an voltak, előtte pedig 20-an), akik az elmúlt 8 évben minden alkalommal felkerültek a Top50 közé. Érdemes megkeresni őket.

2023-ban 8-an vannak olyanok, akik először kerültek a Top50 listára,

és nagy örömünkre újra egy nő is van közöttük. A nemi arányok tekintetében továbbra sincs érdemi elmozdulás. A 2020-as rekordév után, amikor 6 nő is szerepelt a listán, tavaly 4-en voltak, 2023-ban pedig szinten 4 hölgy került az 50 közé. Továbbra is bízunk benne, hogy a tendencia megfordul és a következő években egyre több nő fog tudni elsőszámú vezetői tisztséget betölteni a hazai ingatlanpiac legfontosabb és legaktívabb cégei élén.

Az ingatlanpiaci Top50 kiadványunkat 2016 óta készítjük el, és ezalatt a 8 év alatt összesen 123-an szerepeltek a listán,

ami jól tükrözi, hogy egyfelől nagyon erős és stabil a legfontosabb ingatlancégek és azok vezetőinek névsora, de folyamatos mozgás is van, akár cégek, akár a vezető pozíciók tekintetében. Ebből a 123 szereplőből pedig 13 volt eddig nő, ami 10% feletti arányt jelent.

INNEN MÁR CSAK FELFELÉ!?

Sokan, talán a többség szeretett volna abban hinni, hogy a világunkra szakadó nehézségek úgy tűnnek el és foszlanak szét, ahogy egyik pillanatról a másikra ránk törtek. Nem így lett. Sajnos. Nemhogy enyhülés vagy csillapodás jelei lennének tapasztalhatók, hanem mintha a nagy vihart egy tartós borús időszak követte volna. De egyre több a pozitív hang. Egyre többen látják, vagy szeretnék látni azt a bizonyos fényt. A statisztikai alapokat (nem túl erős bázist hagyva) megteremtette az idei év, kiemelten a befektetési piac volumenét tekintve, de hogy 2024 a fordulat vagy a fekete leves éve lesz sokak számára, az még legalább annyira kiszámíthatatlan, mint hogy mikor érjük utol Ausztriát.

A TOP50 magazint ezen a linken érhetik el⇒

A Covid okozta sokkoló és kiszámíthatatlan nehézségekből kőkemény munkával és parádésan navigálta ki magát a hazai ingatlanpiac - élén azokkal a szereplőkkel, akiket a listán is végignézhetnek -, és mind szakmailag, mind emberileg megerősödve fordult rá 2022-re, majd 2023-ra. És ez még akkor is igaz, ha egyes alapmodellek, struktúrák, rendszerszintű működések már biztosan örökre megváltoztak, de hát úgy általában az élet és a körülmények is folyamatos változásban voltak és vannak,

így az egyetlen, ami valóban segíthet a túlélésben az továbbra is az alkalmazkodási képesség!

A feladat csupán annyi, hogy a most már konstansan változó, bizonytalan és egyre több nehézséget elénk görgető világban találjuk meg a saját, a cégünk és szakmai közösségünk/iparágunk útját. Minden helyzetben van jó stratégia, van feladat, és ki lehet jönni sikeresen és megerősödve is a válságos időszakokból. Jöjjünk ki erősebben a krízisből/válságból/recesszióból, mint ahogy beleérkeztünk! Ide nekünk 2024-et, az összes kockázatával és kihívásával!

Találkozz a legfontosabb piaci szereplőkkel 2024-ben is, a szakma kiemelt rendezvényein!

Március 7-én a Property Warm Up 2024 konferenciával nyitjuk a szezont, középpontban az ingatanpiac legfontosabb kérdéseivel. Részletekért kattints!
A hazai építőipar aktuális kérdéseivel kiemelten foglalkozunk a március 21-i Építőipar 2024 konferencián. Részletekért kattints!
Idén májusban újra Property X élménykonferencia & X-Cycling Füredre! Tekerj le velünk!
  • Property Investment Forum – Szeptember 25.
  • Property Awards - December
Ditróy Gergely
Portfolio Csoport, üzletfejlesztési igazgató
A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar közgazdász szakán diplomázott. A budapesti rozsdaövezetek ingatlanfejlesztési lehetőségeiről szóló diplomamunkáját az Ecorys Magyarországnál készítette el és
Tovább
A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar közgazdász szakán diplomázott. A budapesti rozsdaövezetek ingatlanfejlesztési lehetőségeiről szóló diplomamunkáját az Ecorys Magyarországnál készítette el és Tovább
Futó Péter
Portfolio Csoport, ingatlanpiaci elemző
A Portfolio ingatlanpiaci elemzője. Tanulmányait az ELTE Természettudományi Karán geográfus szakon és a hollandiai University of Groningen-en végezte. Ingatlanszakmai pályafutását az OTP Jelzálogbankb
Tovább
A Portfolio ingatlanpiaci elemzője. Tanulmányait az ELTE Természettudományi Karán geográfus szakon és a hollandiai University of Groningen-en végezte. Ingatlanszakmai pályafutását az OTP Jelzálogbankb Tovább

Címlapkép forrása: Getty Images / Portfolio

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
duna, folyó, hajó