Kosár | 0 tétel 0 Ft

A kosár üres

Búró Szilárd, Equilor Befektetési Zrt.

CFD kereskedés és stratégiák

Kiadás éve: 2011 • Kiadó: NET Média Zrt.
Oldal: 64 • ISBN: ISSN 1789-3704
Típus: Füzetek
Ár: 2,990 Ft

A CFD-kel való kereskedést, valamint számos konkrét befektetési stratégiát mutat be a Portfolio.hu füzetek sorozat legújabb kötete.
 

Portfolio.hu füzetek

 
A CFD (Contract for Difference, különbségre szóló kontraktus) instrumentumok a napjainkban egyre elterjedtebbé váló online kereskedési rendszerek egyik legnépszerűbb befektetési termékei, melyek segítségével anélkül lehet befektetni szinte akármennyi - a piacon található - eszközbe, hogy az eszközt ténylegesen megvásárolnánk. Ahogy a nevéből is adódik, a CFD-vel gyakorlatilag a kiválasztott piaci eszköz árfolyamváltozására lehet spekulálni.

A CFD termékek népszerűsége számos pozitív tulajdonságuknak köszönhető. A CFD-ken keresztül a befektetők a szolgáltatóktól függően képesek akár valamennyi, a piacon elérhető részvény, kötvény, nyersanyag és index árfolyamváltozására spekulálni, akár emelkedésről, akár csökkenésről van szó. Az alacsony kontraktusméretek pedig lehetővé teszik, hogy a kisbefektetők is egyszerűen elérhessenek olyan piacokat, ahol egyébként csak igen magas tőkével tudnának kereskedni. Mivel a CFD-ken keresztül az árfolyam elmozdulására lehet spekulálni, nem szükséges kifizetni a mögöttes termék árát, csupán letétet kell képezni az esetleges veszteségekre. A letéten keresztüli kereskedés tőkeáttételes pozíciók felvételét jelenti, ami a hozamok (és persze a veszteségek) megtöbbszöröződését okozza. A tőkeáttétel akár 20-30 szoros is lehet, ami igen komoly hozamokat - és stop loss megbízások használata nélkül veszteségeket is − generálhat a befektetők számára. Ráadásul a CFD-k előnye sok más befektetési eszközzel szemben, hogy relatíve olcsónak számítanak.

Mint a könyvben olvashatjuk, számos különböző kereskedési stratégia megvalósítására kedvező eszközt kínálnak a CFD-k. A befektetők például könnyen spekulálhatnak rövid és hosszú távra, vállalati, makrogazdasági és szektor specifikus eseményekre is. Emellett hosszú távú befektetések esetén a rövid távú mozgások kihasználásához is kiváló lehetőséget teremtenek.

A fentiek fényében érthető, hogy miért elengedhetetlen napjainkban a CFD kereskedés ismerete: ez a termékcsoport számos előnye nyomán egyre népszerűbbé válik a befektetések világában, így minden befektetőnek érdemes megismerkedni vele.

Reményeink szerint kiadványunk minden Olvasót hozzásegít majd a sikeres kereskedéshez.
Portfolio Füzetek
A Portfolio.hu füzetek röviden, mindenki számára érthető módon foglalják össze a befektetések legfontosabb területeit tematikus kötetekben. A kiadványok elsősorban az alapszintű ismeretekkel rendelkező olvasókhoz szólnak, ugyanakkor a már tapasztalt befektetők számára is nyújtanak hasznos információkat, hiszen gyakorlati példákon keresztül mutatják be az egyes pénzügyi szegmenseket.
Összes füzet
A kiadó kínálatából
Akciós ajánlatok
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.