Prémium

Tovább akar élni 5 évvel? (x)

Portfolio
Az azonos korosztályba, nembe és társadalmi osztályba tartozó emberek között a golfozók halálozási aránya 40%-kal alacsonyabb, a nem golfozó társaikéval szemben - írja a Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports egyik tanulmánya1.


Tovább akar élni 5 évvel?
Ez egyenlő a golfozók várható életkorának 5 éves meghosszabbodásával - állítja Anders Ahlbom és Bahman Farahmand a Stockholmi Karolinska Intézet két tudósa. Az alacsonyabb hendikeppel (magasabb játéktudással) rendelkező golfozók a leginkább védettek - tették hozzá a tudósok.



Tovább akar élni 5 évvel?
"Egy 9 lyukas golfpályán egy kör golf 2 órás szabadtéri foglalkozást jelent, hozzávetőlegesen 6-7 km/h sétatempóban, ami kiválóan egészséges az emberi szervezet számára" - mondja Ahlbom.

Tudta azt, hogy már Budapesten is lehet golfozni?

A Budapest Highland Golf Club & Academy a rendszerváltás utáni golf történelem első budapesti golfkomplexuma. A klub 2007 óta szolgálja a fővárosi és vonzáskörzetében lakó és dolgozó golfkedvelőket. A 36 hektáros területen Budapest XXII. kerületében, mindössze 15 percre a belvárostól megtalálhatja mindenki a neki megfelelő programot.

A klub és akadémia célja, hogy népszerűsítse a golfsportot Magyarországon, valamint klubtagjai és családtagjaik számára a kikapcsolódáshoz szükséges magas szintű szolgáltatásokat nyújtsa annak érdekében, hogy szabadidejüket kellemesen és hasznosan tudják eltölteni.

A golfklub és oktatói központ sokat tesznek azért, hogy megismertessék és megszeretessék a golfsportot a fiatalokkal. A klub az országban elsőként kezdte el az Ifjúsági Programját, amelyet a Magyar Golf Szövetség is elismer és támogat. "A kezdeményezés jelentősége, hogy a golf sportág választása ugyanúgy elérhető alternatíva legyen a szülők, gyermekek számára, mint a futball vagy a tenisz" - mondta Révész Tamás klubigazgató.

A golfklub tradicionális kezdeményezése, hogy a nyári golftáborok résztvevői közül kiválasztja a tíz legjobb, legtehetségesebb fiatalt és nekik egy hónapos ingyenes képzést biztosít. A klub nyári táborokat 7 alkalommal, július 4-e és augusztus 26-a között 5 napos kurzusokban rendezi meg, amelyről részletes információ a weboldalon olvasható (www.highlandgolf.hu).



Tovább akar élni 5 évvel?
Természetesen a Golf klub nem csak a fiatalokra gondol, hiszen sok olyan lelkes érdeklődő is van, akik szeretnének golfozni, de egyrészt félnek a golfozás esetleges költségeitől, valamint nem ismerik a szabályokat és a játékot is még csak nézték. Az ő igényeiket figyelembe véve kialakították az úgynevezett Akadémiai Csomagot, mely biztosítja az oktatást, a gyakorlás lehetőségét, valamint a golfozáshoz szükséges felszerelést. Mindezt elérhető áron ajánlják mindenki számára, 12 hónapon keresztül havi 11.900 Ft-ért bárki megismerkedhet a golfozással. Az Akadémiai csomag tartalmazza a golfpályákon való játékhoz szükséges szabályismereti vizsga megszerzését is.

A Highland Golf Club & Academy az elmúlt 4 évben már bizonyította, hogy célja a golf elérhetővé tétele mindenki számára és továbbra is ezt tartja szem előtt a fenti programok kialakításával is.

További érdekességeket olvashat: www.highlandgolf.hu

1 ‘Golf - a game of life and death. Reduced mortality in Swedish golf players’ szerzők: B. Farahmand, G. Broman, U. De Faire, D. Vàgerö & A. Ahlbom. Kiadó: Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019