Prémium

A jövő legígéretesebb fejlesztéseit kereste az MVM EDISON (x)

Portfolio
Villanyautók és légkondicionálók üzemeltetési igényét okosan elosztó szabályozó technológia, egy mágneses, moduláris okoslámpacsalád, illetve egy, az elektromos autóhasználat kihívásaira fejlesztett teljes körű applikációs megoldás nyerte az MVM EDISON startup verseny idei döntőjét.

A jövő legígéretesebb, kreatív, piacképes, környezetbarát és energiahatékony fejlesztéseit kereste idén az MVM EDISON startup verseny. A szakmai zsűri elsőkörös értékelései alapján a több mint 100 jelentkezőből nyolc csapat kapta meg a lehetőséget, hogy részt vegyen a Smart Future Lab Zrt. (SFL) által szervezett képzési programban, amelynek zárásaként a fináléban ismertethették meg ötleteiket a szakértő döntnökökkel. A döntőben nyertes három csapat lehetőséget kap arra, hogy akár 50 millió forint értékű magvető befektetést nyerjen.

"Az MVM EDISON startup verseny során olyan kezdeményezéseket kerestünk, amelyek valós problémákra kínálhatnak megoldásokat, könnyebbé tehetik az MVM ügyfeleinek mindennapjait, illetve hatékonyabbá a hazai energetika működését. A szakmai zsűri által legjobbnak talált három nyertes csapat olyan kivitelezhető, innovatív megoldásokat mutatott be, amelyek nagyban hozzájárulhatnak stratégiai fontosságú törekvéseinkhez" - mondta lapunknak Kóbor György.

A kiválasztás során kiemelt szempont volt, hogy az energetikai szektort célzó pályamunkák széles körben hasznosítható megoldást kínáljanak, valamint - megfelelő anyagi és szakmai támogatással - a piacon is megállják a helyüket. A legjobbnak ítélt három projekt ötletgazdái egy tanulmányutat is nyertek az IBM franciaországi dizájnközpontjába, valamint egy 3 millió forint értékű kommunikációs csomag segíti kommunikációs stratégiájuk megalkotását, arculattervezésüket, de az összeget akár piackutatásra is fordíthatják - ezzel is elősegítve saját vállalkozásuk sikeres beindítását.

A MVM EDISON nyertes startupjai között szerepel idén az InCharge csapata, amelynek szolgáltatása az elektromos autóval járó sofőrök egy gyakori "problémájára", a hosszabb utakon szükséges töltések optimális megtervezésére ad lehetőséget. Szintén nyertesként fejezte be a döntőt a Magnelit, amely az okos és testreszabható eszközök sorába emelte a dizájnlámpákat. A harmadik győztes projekt a MET3R ZenCharge, amely abból a problémából indult ki, hogy bár egyre nagyobb teret hódítanak az elektromos autók, tömeges elterjedésükre a villamosenergia-hálózatok még nem állnak készen. A fejlesztés a szükségessé váló, sok milliárd forintnak megfelelő összegű hálózatbővítések melletti okos szabályozó technológia kialakítását tűzte ki célul.

(x)
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek