Prémium

Ingyenpénzzel tüntethetik el mától a vállalkozások a villanyszámlát (x)

PR cikk
A környezetünk védelme és ezen belül a megújuló energiaforrások használata társadalmi érdek, és nem mellékesen nagyon komoly gazdasági érvek is szólnak mellette. A magyar állam és az Európai Unió eltökélt célja, hogy minél többen ismerjék fel előnyeit, fontosságát és korszerűsítsék rendszereiket ennek figyelembevételével.

Kézzel fogható támogatás

A szép szavak mellett szerencsére konkrét lépések is történtek ennek érdekében, hiszen ma nyílik meg a GINOP-4.1.4-19 pályázat a már elérhető GINOP-4.1.3-19 mellé, amelyek révén a magyar mikro-, kis- és középvállalatok nagyon komoly összegű vissza nem térítendő állami támogatásban részesülhetnek megújuló energia felhasználása kapcsán. A ma nyílt pályázatban a vissza nem térítendő támogatás mértéke 3 milliótól akár 100 millió forintig terjedhet.

OS_fb_cover_20190927_v2_nologo-CRA_750

Miért a napelem?

Az új GINOP 4.1.4-19-es pályázat támogatható tevékenységi körébe − több más opció mellett − bekerült a villamos energia előállítására szolgáló napelemes rendszerek telepítésének lehetősége is. Ennek révén a hazai vállalkozások közül egyre többen csökkenthetik radikális mértékben villanyszámlájukat a napsugárzás jótékony hatásainak köszönhetően.

A napelem számos előnyt kínál a rivális megoldásokhoz képest. Az első és legfontosabb, hogy maga az energiaforrás ingyen van. Az egész ország területén elérhető minden évszakban, emellett nem igényel semmilyen logisztikát a rendszerhez való eljuttatása. A telepítést követően a fenntartási és karbantartási költségek alacsonyak, ugyanis a napelem nem tartalmaz mozgó vagy forgó alkatrészeket, amelyek elkophatnak, illetve meghibásodhatnak. Mivel a modulok élettartama több tíz év, ezért hosszú időre képesek lehetnek „besegíteni” az energiaellátásba, amelynek révén rengeteg pénz takarítható meg, valamint az ingatlan értékét is jelentősen növelheti. Az pedig egy fontos járulékos extra, hogy egy ilyen kiépített és működőképes rendszer ahhoz is hozzájárul, hogy a vállalkozás csökkentse karbonlábnyomát, és környezettudatosabban tudjon működni, ami a világon ma már szinte elengedhetetlen.

Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy egy ilyen rendszer megtervezését és kialakítását ki és milyen minőségű termékekkel végzi. Kiemelt fontosságú, hogy nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, megbízható, stabil hátterű vállalat hajtsa végre ezt a munkát. Természetesen vannak Magyarországon is ilyen vállalatok, többek között a komoly múltra visszatekintő Optimum Solar. A cég családi vállalkozásból nőtte ki magát az elmúlt évtizedben, és mostanra már a megkerülhetetlen piaci résztvevők közé tartozik. A hazai piacon kiemelkedő, 25 év gyártói garanciával rendelkező napelemeivel illetve minőségi szolgáltatásaival és megoldásaival az egész országot lefedi.

Az Optimum Solar készséggel áll minden érdeklődő rendelkezésére a projekthez kapcsolódó információkkal, többek között díjmentesen előminősítőt is biztosít a GINOP 4.1.3-19 és a GINOP 4.1.4.-19 kapcsán.

További információért látogasson el az optimumsolar.hu weboldalra.

(x)

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek