Prémium

Mennyire érez lépéskényszert a szállodaipar? (x)

PR cikk
A szállodatulajdonosoknak az utóbbi 12 hónapban számos olyan kihívással kellett megküzdeniük, amely korábban nem volt jelen a szegmensben. A nemrég virágzó befektetés hirtelen csak költséget termel, és bár az egyes befektetők helyzete nagyon különböző lehet, ezeket a veszteségeket finanszírozni szükséges, miközben számos felelős döntést kell hozni.

Sokan lesznek, akik – bízva abban, hogy az év második fele már a kilábalásról szól majd –egyszerűen csak megpróbálják „kiböjtölni” ezt az időszakot. Néhányan megválnak szállodapiaci érdekeltségeiktől. Szintén sokan döntenek úgy, hogy megtartják hoteleiket, azonban a nehéz időszakot forrásbevonással, a kockázat megosztásával tennék biztonságosabbá befektetésüket. Nem ritka, hogy még a lejáró hitelmoratórium előtt valaki refinanszíroztatná tartozásait, élve a kedvező, támogatott hitelek adta lehetőségekkel. Aki teheti, az üzemszünetet a szálloda felújítására, új szolgáltatások kialakítására használja fel, ami szintén forrásigényes. A stratégiai döntések meghozatalához érdemes tisztában lenni a szálloda értékével, kilátásaival és a rendelkezésre álló lehetőségekkel.

Mindez túlmutathat egy szállodaipari szakember rutinján és szakterületén. Sokszor az sem egyértelmű, hogy a fentiek közül melyik stratégiai lépés lenne a legjobb. Szükséges a több szemszögből megvizsgált döntéselőkészítés, de egyfajta útvesztő lehet a tőkebevonás folyamata, a megfelelő finanszírozási forma kiválasztása, vagy a teljes tranzakciós folyamat lebonyolítása is.

A CFI Hungary hazánk vezető magyar tulajdonú, független, vállalati szektorban tevékenykedő befektetési és vállalati pénzügyi tanácsadója. A cég amellett, hogy a fenti kérdésekben a tervezéstől a folyamat lezárásáig bármikor áll a szállodaüzemeltetők rendelkezésére, elsősorban finanszírozási tanácsadással és M&A tranzakciók szervezésével foglalkozik.

Annak érdekében, hogy a fenti ügyekben tisztán lássunk, a CFI Hungary most felmérést készít a hoteltulajdonosok körében.  A név nélküli kutatás szándék szerint látleletet ad a hotelszakma jelenlegi állapotáról, hangulatáról, a befektetők terveiről. A cég nemcsak a szegmens résztvevőinek biztosít ezzel visszajelzést, de a pénzügyi nyilvánosságot, a befektetői szcénát is tájékoztatja majd az eredményekről, természetesen a diszkréció és az üzleti érdekek maximális tiszteletben tartásával. A felmérés elemzése várhatóan tavasszal lát majd napvilágot.

(x)

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek