mutacio_banner1500x750
Prémium

A családbarátság kulcsa a rugalmasság (x)

PR cikk
Hogyan segíti a munkaerőért zajló versenyt a családbarát szemlélet?

A munkaerőpiac aktív szereplői a saját bőrükön tapasztalhatják, milyen kihívásokkal teli feladat a család és a karrier összeegyeztetése. A Családbarát Hely tanúsító védjegy ebben a küzdelemben jelent óriási versenyelőnyt az elismert szervezeteknek.

– A munkaerőpiacon verseny folyik a munkavállalókért, így a családbarát működés szempontját a munkáltatók sem hagyhatják figyelmen kívül. Igazán hatékony akkor lesz egy cég, szervezet, ha nemcsak a megrendelői elvárásokat próbálja maximálisan kiszolgálni, hanem azok teljesítéséhez olyan környezetet teremt, amely inspirál, teljesítményre ösztönöz. Ebben kell megtalálniuk az egyensúlyt a munkaadóknak hasonlóan ahhoz, ahogyan a munkavállalóknak kell megtartaniuk a család és a munka közötti arányokat – mondta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

mutacio1500x750_2

A Családbarát Magyarország Központ egyik legfontosabb vállalása, hogy segítse az egyensúly megőrzését a családi élet és a munka között. A szervezet 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, valamint szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a nonprofit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények.

– Alapvetően négy fontos területet vizsgálunk az auditfolyamat során: a rugalmas, avagy atipikus foglalkoztatottság, a munkavállalók és családjaik számára biztosított juttatások, illetve a tudatos intézkedéscsomagok meglétét és kommunikációját – jelentette ki az ügyvezető.

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet elkötelezettségét a családbarát szemléletű működés iránt, valamint az alapvető intézkedések meglétét annak megvalósításáért.

– Eddig összesen 300 ezer munkavállalót értünk el azokon a szervezeteken keresztül, amelyek már megkapták a tanúsítványt. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a munkáltatók részéről, ez pedig újabb jelentős lépés afelé, hogy minél többen dolgozzanak családbarát helyen – fogalmazott Annus Gábor, a Családbarát Magyarország Központ szakmai igazgatója.

– A médiában és a közgondolkodásban is egyre gyakrabban merül fel kérdésként, hogy "milyen egy jó munkahely". A Családbarát Hely tanúsító védjegy bizonyítékot jelent, hogy az adott cég, szervezet igazoltan családbarát módon működik. Az arany tanúsítvány kihelyezhető a munkahelyi közösségi terekbe, irodákba is, büszkén hirdetve, hogy családbarát helyen járunk – mondta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

(x)

dollar euro
áram
kiyosaki
koronavírus gyerek gyermek beteg láz getty stock
mvm-gaz-gazarak
adventi koszorú
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
dreamstimemaximum_113541629