mutacio_banner1500x750
Prémium

A családbarátság kulcsa a rugalmasság (x)

PR cikk
Hogyan segíti a munkaerőért zajló versenyt a családbarát szemlélet?

A munkaerőpiac aktív szereplői a saját bőrükön tapasztalhatják, milyen kihívásokkal teli feladat a család és a karrier összeegyeztetése. A Családbarát Hely tanúsító védjegy ebben a küzdelemben jelent óriási versenyelőnyt az elismert szervezeteknek.

– A munkaerőpiacon verseny folyik a munkavállalókért, így a családbarát működés szempontját a munkáltatók sem hagyhatják figyelmen kívül. Igazán hatékony akkor lesz egy cég, szervezet, ha nemcsak a megrendelői elvárásokat próbálja maximálisan kiszolgálni, hanem azok teljesítéséhez olyan környezetet teremt, amely inspirál, teljesítményre ösztönöz. Ebben kell megtalálniuk az egyensúlyt a munkaadóknak hasonlóan ahhoz, ahogyan a munkavállalóknak kell megtartaniuk a család és a munka közötti arányokat – mondta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

mutacio1500x750_2

A Családbarát Magyarország Központ egyik legfontosabb vállalása, hogy segítse az egyensúly megőrzését a családi élet és a munka között. A szervezet 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, valamint szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a nonprofit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények.

– Alapvetően négy fontos területet vizsgálunk az auditfolyamat során: a rugalmas, avagy atipikus foglalkoztatottság, a munkavállalók és családjaik számára biztosított juttatások, illetve a tudatos intézkedéscsomagok meglétét és kommunikációját – jelentette ki az ügyvezető.

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet elkötelezettségét a családbarát szemléletű működés iránt, valamint az alapvető intézkedések meglétét annak megvalósításáért.

– Eddig összesen 300 ezer munkavállalót értünk el azokon a szervezeteken keresztül, amelyek már megkapták a tanúsítványt. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a munkáltatók részéről, ez pedig újabb jelentős lépés afelé, hogy minél többen dolgozzanak családbarát helyen – fogalmazott Annus Gábor, a Családbarát Magyarország Központ szakmai igazgatója.

– A médiában és a közgondolkodásban is egyre gyakrabban merül fel kérdésként, hogy "milyen egy jó munkahely". A Családbarát Hely tanúsító védjegy bizonyítékot jelent, hogy az adott cég, szervezet igazoltan családbarát módon működik. Az arany tanúsítvány kihelyezhető a munkahelyi közösségi terekbe, irodákba is, büszkén hirdetve, hogy családbarát helyen járunk – mondta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

(x)

MediaMarkt Dunakeszi_01
sebészet, egészségügyi ellátás, kórház, műtét, orvos
bevásárlás, kiskereskedelem, élelmiszerinfláció, zöldség
Lantos Csaba geotermikus energia konferencia
szekeres viktor, a gloster elnöke
forintárfolyam

Holdblog Ha én főnök lennék!

HOLD After Hours. Balázst fel-, Zsoltot leminősítettük, Matáv emelkedést ünnepelünk és gyászolunk, szóval diverz...

2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
AdobeStock_626708396