Uniós források

Gyors döntést ígér a kormány az új felzárkóztatási program pályázatainál

Portfolio
Egy új előszűrő-koordináló jellegű testületet állít fel helyettes államtitkárokból a kormány, hogy a hátrányos helyzetű térségek új felzárkóztatási programjának megvalósítását segítse és a hazai forrásból megvalósuló fejlesztéseknél gyors, legfeljebb 21 munkanapos támogatási döntéshozatalt ígér - derül ki a friss Magyar Közlönyből.
Arról, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mintaprogramja alapján 300 települést jelölt ki a kormány a program megvalósítására, és ebből az első 30 település igényeihez rögtön 10 milliárd forintot el is különítettek az idei büdzsében, a minap részletesen írtunk, most pedig a program lebonyolításának szakmai kereteit rögzíti az 1465/2019. (VII. 31.) Korm. határozat. Ez a "Magyarország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében szükséges fejlesztési programot koordináló szervezetrendszer kialakításáról" címet viseli.

A rövid határozatból kiderül, hogy ez az új koordináló szervezet a szakmai felsővezetői irányító testület nevet viseli és a különböző minisztériumok helyettes államtitkáraiból áll.

A szervezetnek az alábbi kereteket szabták meg:
  • A Magyar Falu programot kivéve a magyar forrásból megvalósuló fejlesztési programok esetén a kijelölt településekről érkező megfelelő pályázatokról a kiírónak 7 munkanapon belül kell szólnia ennek a testületnek, amely további 7 munkanapon belül eldönti, hogy javasolja-e a belügyminiszter felé az adott program támogatását, a belügyi vezető pedig szintén 7 munkanapon belül dönt a kérdésben
  • Az európai uniós forrásból megvalósuló pályázatok esetén a szakmai felsővezetői irányító testület vagy a szakmai felsővezetői irányító testület által létrehozott szakmai munkacsoport vesz részt a pályázati felhívások előkészítésében, ami szintén lényeges, mert így a kiírások megszövegezésével már eleve odafigyelnek a helyi igényekre.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
varga judit igazságügyi miniszter
vakcina választás vakcina
vásárlás élelmiszerüzlet

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Gentiloni