Uniós források

Októberben startolhat a Magyar Multi Program

Portfolio
A Via Credit információja alapján az áprilisban bejelentett Magyar Multi Program október első felében jelenik meg,  miután a pályázat jelenlegi feltételeit módosítani fogja a kiíró.

Még áprilisban jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Magyar Multi Programot. Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezető igazgatója a Portfolio szerkesztőségének is eljuttatott hétfői közlemény szerint azt mondja: a Program jelenlegi pénzügyi feltételeinek 1.500-nél is több KKV felel meg az Opten adatbázisa alapján, ugyanakkor hozzátette, hogy ebből összesen 500-an működnek a Program által kijelölt konvergencia régióban.

Mivel a Program részletes előszűréshez kötött, ezért ennél szűkebb vállalati kör fog élni a lehetőséggel: napjainkig az ITM 200-nál is több vállalatot hívott meg a Magyar Multi Program I-be, ezek közül 50 fejlesztését kezdik meg ősszel, azaz ők kapták meg az indulási jogot a Magyar Multi Program második és harmadik felvonásába.

A szakértő hozzátette, hogy a pályázói körnek speciális pénzügyi adatoknak kell megfelelnie, illetve meg kell szereznie az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által kiállított tanúsítványt. A tanúsítvány igazolja, hogy a pályázó cég előminősítésen átesett, cégdiagnosztikán vett részt, valamint rendelkezik fejlesztési tervvel.

A felhívás pillanatnyilag is társadalmi egyeztetésen van és bár sok vélemény nem érkezett eddig, mégis, azt valószínűsítem, hogy a Magyar Multi Program néhány feltétele változhat annak érdekében, hogy a 2018-as pénzügyi adatokat figyelembe tudják venni

 – véli a Via Credit ügyvezetője. 

A Magyar Multi várható sikerét az is előrevetíti, hogy az „előzménynek” is tekinthető GINOP 1.2.7-17-es kódszámú Gazella programnál - olyan finanszírozási forma volt, amely a vállalatok növekedési szakaszában biztosított támogatást a KKV-knak - 44 projektre nyújtottak be 10,9 milliárd forintnyi támogatási igényt, amelyek közül 32 projektet támogattak 8,65 milliárd forint összegben.

Ráadásul napjainkig a társadalmi vitára csak alig néhány észrevétel érkezett, ami bizonyítja, hogy a vállalkozói réteg egyetért a kiíró szándékaival: szükség van a növekedési potenciállal bíró, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító KKV-k megerősítésére – hangsúlyozza a közlemény végén a szakértő.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
67-es gyors ut