Uniós források

Még több mint tucatnyi EU-s gazdaságfejlesztési pályázat várható idén

Portfolio
Amellett, hogy a korábban beadott gazdaságfejlesztési EU-s pályázatokban felpörgött az elmúlt hetekben a pályázati döntéshozatal, több mint tucatnyi új pályázat megjelenése is várható még idén - hívja fel a figyelmet közleményében a Via Credit ügyvezető igazgatója.
Papadimitropulosz Alex, rámutat, hogy 2019 hátra lévő része főleg a kisebb, KKV-kat megcélzó pályázatokról szól és kedvező, hogy a vállalati működés valamennyi területén lehet majd támogatásokért jelentkezni, beleértve az informatikát, energetikát vagy termelő gépek vásárlását és képzését.

Megjelenik a Magyar Multi Program, ami a KKV-kat segítő felhívás, illetve új energetikai pályázat

- emelte ki, és az alábbiakban össze is rendezte, hogy mikor milyen típusú pályázat megjelenése várható és mik annak legfőbb jellemzői.

Rövid távon várható pályázatok

A GINOP-1.1.8-19 kódszámú, rövid nevén "Magyar Multi Program II." ("A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítése, értékhozzáadó tevékenysége és piacbővítési lehetőségeinek fejlesztése") című, 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat megjelenése júliusra volt várható, de egyelőre még várat magára.

A GINOP-2.3.7-19 kódszámú, kiválóságot szolgáló kutatási infrastruktúrák kapacitás bővítése témájú, kiemelt státuszú, 6,21 milliárdos keretösszegű kiírás szintén júliusra volt várható, de a megjelenés ebben az esetben is későbbi időpont várható.

Augusztusra várható egyrészt a GINOP-1.1.9-19 kódszámú "Versenyképes vállalkozói attitűd fejlesztése, a lehetőség-orientált vállalkozások arányának növelése" című pályázat 1,1 milliárd keretösszeggel, másrészt a GINOP-1.1.10-19 "A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása a vállalkozói ismeretek bővítése révén" című pályázat 1,5 milliárdos keretösszeggel. Ez a két pályázat kiemelt státuszú, azaz a kedvezményezett meghatározása már megtörtént, így ezen pályázatokon új résztvevő már nem tud indulni - hangsúlyozta a szakértő.

A közeljövőben várható a GINOP-1.2.7-19 kódszámú, rövid nevén "Magyar Multi Program III." ("A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása") című kiírás, amelynek 13,17 milliárd forintos a keretösszege. Szintén a közeljövőben várható a GINOP-1.3.7-19 kódszámú, "Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez KKV-k számára" kiemelt státuszú felhívás megjelenése, amely 1 milliárdos keretösszeggel várható.

Ősszel várható kiírások

2019. szeptemberében várható a GINOP-1.2.9-19 "Szabad vállalkozási zónákban működő mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatása", valamint a GINOP-1.2.10-19 "A mikro-, kis- és középvállalkozások megújulásának ösztönzése feltételesen visszatérítendő technológiafejlesztési támogatás útján" című kiírások, amelyeknél 2-2 milliárd forintos keretösszeggel lehet kalkulálni.

Októberre várható a GINOP-3.4.1-19 "Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése (2. ütem)" című kiírás 4,1 milliárd forintos keretösszeggel.

A GINOP-4.1.4-19 "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című felhívás tervezete már áprilisban megjelent 20,42 milliárd forintos keretösszeggel, de a konkrét felhívás megjelenésére még várni kell

A foglalkoztatásról szóló fejlesztési prioritásból még 3 kiírás várható idén:
GINOP-5.2.4-19 Új gyakornoki program 10 milliárd forintos keretösszeggel, amelyről a felhívás tervezet már elérhető a www.palyazat.gov.hu oldalon. Emellett késő ősszel valószínűsíthető a GINOP-5.3.12-19 Foglalkoztatás-bővítés ösztönzése 15 milliárd-, illetve a GINOP-5.3.13-19 Kisgyermeket nevelők képzésének ösztönzése 3 milliárd forintos keretösszeggel.

További 3 felhívás várható a versenyképes munkaerőről szóló 6. prioritásból. Ezek közül a GINOP-6.1.10-19 "A gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések" című 7,11 milliárd forintos keretösszegű felhívás júniusi, valamint a GINOP-6.2.5-VEKOP-19 "A szakmai képzés digitális módszertanának egységesítése" című 1,66 milliárd forint keretösszegű (ebből VEKOP: 0,455 milliárd Ft) felhívás júliusi megjelenése sem történt meg - mutat rá a szakértő. Megjegyzi azonban, hogy mindkét felhívás kiemelt státuszú, azaz előre kijelölt szereplők indulhatnak rajta. Ezek mellett szintén ősszel várható 1 milliárd forintos kerettel a GINOP-6.1.9-19 vállalati képzések támogatása a közlekedési ágazatban KKV-k számára.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
B_RKL20170422012
Frankfurti tőzsde
Szlovákia
cimlap_AW0603
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
2020. június 4.
Járműipar: Az új technológiák átrendezik az erőviszonyokat
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior modellező, pénzügyi modellező

Junior modellező, pénzügyi modellező
Online előadás
Grafikonelemzési fortélyok aktuális tőzsdei helyzetekben.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
unios palyazat technologia korszerusites elso tamogato dontesek200603