Üzlet

A Dorsum nyerte el az államkincstár 700 milliós megbízását

Portfolio
Közel nettó 700 millió forintért fejlesztik a Magyar Államkincstár informatikai rendszerét, a legtöbbet, mintegy fél milliárd forintot költenek az állampapír-forgalmazó rendszer bővítésére. A projektet a Dorsum fogja elvégezni - írja a Napi Gazdaság.
A Magyar Államkincstár (MÁK) az állampapír-forgalmazó rendszerének bővítésére nettó 488,7 millió forintos megbízást adott a Dorsum Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Zrt.-nek. A kizárólagos szerzői jogok miatt csak e céggel tárgyaltak, mivel a MÁK-nál az állampapír forgalmazásra, számlavezetésre és valutaforgalmazásra egy évtizede használt Clavis rendszer a Dorsum fejlesztése. A céggel még decemberben állapodott meg a MÁK egy hirdetmény közzététele nélküli (nyilvánosan nem meghirdetett) közbeszerzési eljáráson, ennek eredménye január végén jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Szintén decemberben kapott megbízást a Dorsum a Prémium Euró Magyar Államkötvény (Pemák) forgalmazására alkalmas szoftver kifejlesztése is a Clavis rendszer bővítésével. Ennek értéke nettó 128,9 millió forint. Emellett az informatikai cég nettó 55,7 millió forintért fejlesztheti ki a tranzakciós illeték számítására alkalmas szoftvert is az értékpapír számlavezető rendszerhez - derül ki a MÁK közbeszerzési tájékoztatójából. A kincstár egy nettó 4,8 milliós szerződést is kötött a tranzakciós illeték számítására alkalmas szoftver kifejlesztése a deviza számlavezető rendszerben, a kizárólagos jogok védelmére hivatkozva az Interface Számítástechnikai Kft.-vel.

A kormány tavaly júniusban fogadta el a lakosság állampapír-állományának növeléséhez szükséges intézkedésekről szóló kormányhatározatát. A kormány lehetővé tenné a MÁK-nak a betétgyűjtést is.
tőzsde részvény részvénypiac
Jeff Hovenier koszovo
PayPal mobil
caesar onjaro loveg
olaj
orosz ukran haboru lukasenka vlagyimir putyin
london191217gettystock
Online előadás
Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde részvény részvénypiac