25 milliárdos beruházás érkezik Székesfehérvárra: mit nyernek ezzel a helyi vállalkozások?
Üzlet

25 milliárdos beruházás érkezik Székesfehérvárra: mit nyernek ezzel a helyi vállalkozások?

Portfolio
Nincsenek könnyű helyzetben a vállalkozások: a forráshiány, a kereslet visszaszorulása, a globális visszaesés, a megnövekedett energiaárak minden szektorban éreztetik a hatásukat. Segítünk az alkalmazkodásban: Székesfehérvárra érkezik a Portfolio gazdasági rendezvénysorozata, október 10-én egész délutános programsorozattal adunk lendületet a vállalkozásoknak.
Az ingyenes fél napos délutáni eseményeken vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről. Kattints és jelentkezz!

A legfontosabb mutatók szerint a magyar gazdaság 27 éve nem teljesített olyan gyengén mint most, még a 2008-2009-es pénzügyi válságban is rövidebb volt a visszaesési időszak. A KSH felméréseiből kiderül, hogy jelenleg négy egymást követő negyedévben esett vissza negyedéves alapon a hazai gazdasági teljesítmény. A legfrissebb negyedéves beszámolók alapján különösen a kiskereskedelem, az ipar és az építőipar került mélypontra.

A reálbérváltozás még nem tudta utolérni az inflációt, az elmúlt időszak rossz tapasztalatai is óvatosságra intik a keresleti oldalt, így ezen a téren fellendülés nem tapasztalható. Egyre komolyabb problémaként jelentkezik az uniós források elmaradása és a globális recesszió hatása az itthoni termelékenységre.

A kormányzat a fellendülésben bízik, az uniós átlag feletti teljesítést ígérnek a 2024-es évben, azonban a vállalkozóknak egy egyre inkább elhúzódó időszakban kell nehéz gazdasági körülmények között helytállniuk. A bizonytalanság érzése dominál, a tartalékok sok cégnél fogynak, komoly kihívást jelent a hitelfelvétel is. A nehézségek kreativitást, nagyfokú rugalmasságot és türelmet kívánnak meg egyre több gazdasági szereplőtől.

A Portfolio országos rendezvénysorozatának keretén belül idén ősszel jártunk már Nyíregyházán, következő állomásaink pedig Székesfehérvár és Pécs lesznek.

Rendezvényeinken gazdasági előadásokkal, tudás- és tapasztalatmegosztással, gyakorlati tanácsokkal szeretnénk ösztönözni a kis- és középvállalkozásokat a további fejlődésre, utat mutatni számukra a hatékony válságkezeléshez.

A roadshow október 10-én érkezik Székesfehérvárra, ahol egy délutánon át ingyenes szakmai programokkal nyújt segítséget  a helyi vállalkozóknak, hogy ne csak átvészeljék a jelenlegi helyzetet, hanem a lehető legjobbat hozhassák ki belőle.

A térség legfontosabb  beruházását június közepén jelentették be: a Denso autóipari vállalat 25 milliárdos fejlesztést tervez. A Székesfehérváron megvalósuló kapacitásbővítés keretében a japán autóipari beszállító vállalat elektromos, illetve hibrid meghajtású járművek alkatrészeinek gyártására szakosodott divíziót hoz létre. A kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja a beruházást, melynek keretében 55 új munkahely létesül és 135 főt képeznek át.

Október 10-én szó lesz többek között arról is, hogy milyen gazdasági hatásai lehetnek a beruházásnak a térségben, hogyan tudják ennek lehetőségeit kihasználni a potenciális beszállító kis- és középvállalkozások.

Az ingyenes, fél napos délutáni eseményeken vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat, előadóink listája folyamatosan frissül.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

szenior treasury és kontrolling munkatárs

szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Landolt a Hold ismeretlen, sötét oldalán egy űrszonda